Theater & Concerten

Uitmarkt | Musical Sing a Long

In het kader van spontane acties stond vandaag de Musical Sing a long op de Uitmarkt in Amsterdam op het programma. Rond half een kwamen we in Amsterdam aan. We hadden de hele dag al uitgestippeld. We zouden eerst wat gaan eten. Terwijl we van het station richting de Dam liepen, zagen we halverwege een poffertjes kraam staan en een kraam waar ze broodjes beenham verkochten. We hadden al honger dus maar wat bestellen. Wijze les die we toen geleerd hebben: koop nooit een broodje bij het eerste de beste tentje wat je tegenkomt tijdens een evenement. Kosten van één broodje: € 4.00. En dat was dan een zacht broodje. Dat weten we dus voor de volgende keer. Eenmaal op de dam hebben we onze lunch genuttigd. Ondertussen werd het podium klaargemaakt voor de repetities van vanavond. Het podium is veel kleiner dan dat het op televisie lijkt.

De repetities voor de sing-a-long begonnen pas rond drie uur, dus tot die tijd besloten we om de informatie/boekenmarkt te bezoeken. Dat hoeven we de volgende keer ook niet meer te doen, de enige interessante stand was die van Stage Entertainment, maar de rest zijn we gewoon langs gelopen. Bij de Stage Entertainment stand hebben we wel Erwin van Lambaart zien staan. De hele markt hebben we in een uurtje rond gelopen. Daarna zijn we maar op de Dam gaan zitten. Hier begonnen de repetities van de sing-a-long. Hier hebben even naar zitten kijken. Om vijf uur zou onze enige gekozen voorstelling beginnen, maar we hadden al gezien dat overal een rij stond. Alles is gratis dus wie het eerst komt…We zijn dan ook maar rond vier uur al richting het theater gelopen waar “op sterk water” te zien was. Dit is een cabaretgezelschap in de stijl van de Lama’s. Eigenlijk zijn het de voorlopers van de Lama’s. Dat we vrij vroeg aankwamen was eigenlijk nog niet zo gek. Om half vijf stonden er al best een lange rij. Gelukkig konden wij gewoon binnen. De show was erg grappig, het was wel precies de Lama’s.

Iedere show tijdens de uitmarkt duurt wel maar een half uurtje. Om half zes waren we dan ook alweer buiten. De musical sing-a-long zou om half tien pas beginnen, maar ja we wilden wel een goede plaats hebben, dus daar wilden we dan ook wel vroeg bij zijn. We zijn eerst even gaan eten bij een pizzeria. Na het eten zijn we maar op de Dam gaan staan. We waren niet de enige het stond al redelijk vol. Het was wel pas half zeven. Volgens het programma zouden de repetities tot zes uur duren, maar wij hadden geluk. Ze waren een beetje uitgelopen, dus wij hebben tot acht uur nog kunnen genieten van alle repetities. Ondertussen waren er ook nog een paar mensen weggegaan die vooraan stonden. Stukje bij beetje konden we dan ook naar voren lopen. Uiteindelijk stonden we pal voor het podium, met maar zes rijen mensen voor ons. We konden alles goed zien. Rond half negen kwamen Frits en Chantal het podium op, zij moesten een aankondiging doen dat de Musical sing-a-long over een uurtje zou beginnen. Dit was dan live op televisie, dat is wel grappig om mee te maken. Om kwart voor negen kwam Jamai het podium op, want ja de kelen moesten natuurlijk wel gesmeerd worden. Jamai zong een aantal liedjes om op te warmen. Rond half tien begon dan de eigenlijke show. We hebben alles heel goed kunnen zien. De show was superleuk. Deze was jammer genoeg rond half elf pas afgelopen. En dat was te merken, als één man draaide iedereen zich om, om richting het station te lopen. Na de onvermijdelijke plaspauze, het enige nadeel is namelijk dat je wel moet blijven staan waar je staat anders ben je je plaatsje kwijt, gingen wij ook richting station. We waren precies op tijd voor de trein. Volgend jaar zal het hopelijk weer herhaald worden, want het is echt de moeite waard. Alleen weten we dan wel dat we de informatiemarkt niet meer af hoeven lopen, dan worden het de hele dag gewoon voorstellingen kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.