Theater & Concerten

Simone!: Simone Kleinsma op haar best

Het lijkt wel alsof ik de laatste paar weken permanent in het theater woon, zoveel stond er op het programma. Soms komt dat gewoon zo uit en ik vind het uiteraard niet erg. Zeker niet als je nog net een van de laatste plaatsen hebt weten te bemachtigen bij de soloshow van Simone Kleinsma: Simone! Dat kaartje was ook niet bepaald op last minute basis gekocht. Ik kocht het al in de voorverkoop vorig jaar in mei. Toen was het al bijna helemaal uitverkocht. En dat is niet meer dan terecht. Simone is ten slotte voor de theaterwereld wat Madonna is voor de muziekwereld. Ze stond in talloze musicals, theaterstukken en was te zien in televisieseries en films. Simone! is haar derde soloshow.

Op het toneel staat een leunstoel, wat lampje en een vleugel. Simone wordt begeleid door pianist Bernd van de Bos, meer niet. Dat is al heel lang een wens van haar. Dat legt ze ook uit aan het begin van de voorstelling. Ze wil gewoon weer eens een show maken zonder glitter en glamour en zonder leuk knappe dansers achter zich. En dat is gelukt. Het is een erg mooie voorstelling geworden met ontroerende en humoristische anekdotes. Simone neemt je mee door haar leven.

Het is echt een voorstelling waar je naartoe gaat om in je stoel plaats te nemen en dan alleen maar te luisteren. Tijdens het de eerste akte merk ik al hoe bijzonder deze avond gaat worden. Het kippenvel staat al snel op mijn armen. Voor de vrolijke noot wordt ook gezorgd, maar het zijn vooral de serieuze nummers die indruk maken. Plotseling gaat het licht aan, het is pauze. Ik ging nog helemaal op in de enorme uithalen van het nummer Verloren, dus ik moet toch even schakelen. Dat is ongetwijfeld wat ze bedoelen met de magie van het theater. Gelukkig is er ook een een tweede akte. Simone gaat gewoon verder waar ze gebleven was. Het wordt nog persoonlijker als het heeft over haar overleden dochter. Ook zingt ze een liedje speciaal voor haar man. Voor mij waren het niet allemaal liedjes die ik kende. Maar dat vond ik niet erg, Simone weet alles zo te zingen dat het altijd binnenkomt. Al zingt ze zinnen uit het telefoonboek, het raakt je evengoed.

Na de voorstelling neemt ze nog de tijd voor een signeersessie, waarbij je de cd en/of het programmaboekje kunt laten signeren. Ik vond het een erg mooie voorstelling. Het is een kleine en pure theatervoorstelling. Het is zeker weten een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.