Theater & Concerten

Petticoat…voor de tweede keer

Gisteren wederom naar Petticoat geweest. Het was de tweede keer en hij is zo mogelijk nog leuker als de eerste keer. Het is te merken dat de spelers steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Er wordt flink op los geïmproviseerd. Dit had zelfs de slappe lach bij de spelers zelf tot gevolg.  We zaten dit keer op rij 1, wat als voordeel heeft dat alles heel erg goed te zien is. Maar er hangt ook wel een klein nadeeltje aan en dat is dat je net achter de boxen zit waardoor je het niet altijd goed verstaat. En je zit direct achter de orkest bak die af en toe heel hard speelt, waardoor het op het toneel ook niet altijd goed te verstaan is. Maar dat maakt eigenlijk helemaal niets uit want het blijft leuk om te kijken.

Behalve de rol van Mevrouw van Rooden en Wilma was het de hele A-cast. Chantal en Freek waren weer goed in vorm.  Alleen voor de gezichten die Freek trekt verdient hij al een award. Mike en Roon waren ook weer goed. Mevrouw van Rooden werd dit keer gespeeld door Anne-Marie Jung. Zij deed dit goed, maar toch vind ik Marjolein beter in deze rol. Marjolein heeft op de ene manier meer gevoel in haar stem. Aangezien Anne-Marie Mevrouw van Rooden speelde, was Rosalie vandaag Wilma. Ondanks dat ik de rol op zich nog steeds niet leuk vind, was Rosalie wel veel leuker dan Anne-Marie. Ik was samen met mijn moeder en zei vond die rol, inclusief het indianenlied, heel erg goed passen in het tijdsbeeld. Dat zal dan toch wel aan de generatiekloof liggen of zo.  En dan wil ik het toch ook nog even over Kelvin hebben. Hij speelde namelijk degene van het tijdschrift waarvoor Patti een gehele metamorfose ondergaat. Dat doet hij eigenlijk best goed. Hij heeft verder niet gezongen, maar hij deed het best leuk.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Tag | Musical Tag | Kim Tipt 30 mei 2014 at 16:54

    […] Ik staat op de foto met Freek! Maar er zijn eigenlijk wel meerdere mooie momenten. Ik heb The Phantom of the Opera, The Lion King en Wicked op West End gezien. De laatste was ook nog eens met neerlands trots Willemijn Verkaik. In tegenstelling tot hier in Nederland doen ze daar niet zo aan staande ovaties. Tijdens Wicked gingen er ook maar een handjevol mensen staan tijdens het eindapplaus. Ik vermoed zelf dat dat de Nederlanders waren die speciaal voor Willemijn in de zaal zaten. Dat was toch wel een bijzonder momentje. […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.