Theater & Concerten

Opvliegers: Hilarische theatervoorstelling

Vandaag ga ik het eens hebben over opvliegers. Ja, ik bedoel inderdaad datgene waar vrouwen van een zekere leeftijd niet onderuit komen. Niet dat ik al die zekere leeftijd bereikt heb, nog lang niet zelfs. Maar afgelopen zaterdag zat ik in het theater bij de voorstelling Opvliegers van Rick Engelkes producties. De zaal was helemaal uitverkocht en zat vol vrouwen van die zekere leeftijd en nog een handjevol mannen. Zelf was ik veruit de jongste in de zaal, maar dat betekent niet dat het voor mij minder leuk was. Het was voor mij een hilarische voorbode van wat me op een dag te wachten staat.

De voorstelling Opvliegers gaat over vier vrouwen die (bijna) in de overgang zitten. Ze noemen zichzelf de Opvliegers. Ieder jaar gaan ze samen op vakantie. Dit jaar valt de keuze op Bali. Op Bali leren ze zichzelf goed kennen. Op het toneel staan vier topactrices die de voorstelling voorzien van de nodige dosis humor, ontroering en swingende liedjes.

Rode draad in het verhaal is de blog/vlog van Sas, gespeeld door Anousha Nzume. Wij zijn haar volgers in haar zoektocht, naar wat de overgang precies is. Zij zit er zelf nog niet in, maar haar vriendinnen volop, dus genoeg materiaal om over te schrijven.

Antje Monteiro speelt Lydia, ze is een beroemd zangeres in het smartlappengenre. Lydia is ‘net veertig’ en zit nog lang niet in de overgang, althans dat zegt ze zelf. Ze doet er ook alles aan om de rimpels en andere ouderdomskwalen buiten de deur te houden. Antje is van de vier de beste zangeres en dat mag ze ook laten horen ook.

Vriendin nummer drie is de ietwat zweverige Ellen. Ze houdt van Yoga, ziet de overgang als een cocon van een vlinder en houdt van crocs. Zie je het voor je, dit type wordt erg grappig neergezet door Anne-Mieke Ruyten. En dan hebben we nog de van de kunstacademie afgestudeerde beroepshobbyiste Keet, gespeeld door Hymke de Vries. Keet zit volop in de overgang en heeft last van het lege nest syndroom. Ze is dol op handvaardigheid en heeft dus altijd een paar bollen breigaren en breinaalden bij zich, ook op Bali.

Het zijn vier heel verschillende types, maar ze passen daardoor ook heel erg bij elkaar. Ieder van hen zit in een soort van crisis in hun persoonlijke leven. Op Bali proberen ze daar uit te komen. Tussendoor wordt het geheel opgeleukt met bijpassende liedjes. Het is daardoor een muzikale voorstelling die voor iedereen leuk is. Voor die vrouwen van zekere leeftijd zal het vooral heel erg herkenbaar zijn. Voor de rest is het gewoon een erg leuke voorstelling die goed is voor het trainen van je buikspieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.