Theaterseizoen
Theater & Concerten

Op naar een nieuw theaterseizoen

Het nieuwe theaterseizoen staat weer voor de deur. Zodra de theaterboekjes in mei op de mat vallen, begint voor mij de voorpret. Voor sommige voorstellingen koop ik ook meestal de kaartjes al in de voorverkoop. Uit ervaring weet ik dat als ik dat niet doe, dat het er dan niet van komt. Ook dit jaar heb ik al wat kaartjes in de kast liggen. Weten welke? Lees dan snel verder.

OG3NE

Ik begin maar meteen met de meest onverwachte op het lijstje. Ik zag dat ze een theatertour gingen doen. De dames zijn echt ontzettend goed en zeer muzikaal. Dat laten ze al zien in het tv-programma Beste Zangers. Ik zag het staan in de brochure en ik dacht laat ik het eens uitproberen.

A chorus line

A Chorus Line is een klassieker in de musicalwereld. Het gaat over 17 talentvolle en ambitieuze dansers die auditie komen doen voor een Broadway-musical. Komend seizoen is de Nederlandse versie te zien met Edwin Jonker en Bettina Holwerda in de hoofdrol. Deze kon niet op mijn lijstje ontbreken.

Jeans Magic

Jeans blijft een voorstelling die je ieder jaar wel kunt bezoeken. Het is ieder jaar weer een verrassing. Vorig jaar zag ik de jubileumvoorstelling en die was erg goed. Komend seizoen ga ik weer. Ik ben wel benieuwd of Kimberley Franssens ook daadwerkelijk van de partij is. Op het moment dat ik dit schrijf is ze nog volop in de race bij Idols en ze stevent met grote snelheid af op de winst.

Suus Zingt

Susan Seegers hoor ik graag zingen. Ze werd tweede bij ‘Op zoek naar Evita’, deed daarna een aantal musicals. De laatste tijd is ze vooral bezig met haar eigen shows. Ze deed al een show met eigen liedjes in het Limburgs. Ze zong Toon Hermans en Annie M.G. Schmidt. Komend seizoen heeft ze een aantal nummers verzameld die ze graag ooit nog eens wil zingen. Het maakt mij niet uit wat voor liedjes het zijn, zij zingt het allemaal goed.

Hair

Nog een musical op mijn lijstje. Ik heb geen idee of ik ooit de film heb gezien. Maar de liedjes ken ik wel heel goed. Ik heb de musicalversie ook nog nooit gezien, dus nu grijp ik mijn kans. De musical toert komend seizoen door het land met William Spaaij, Anouk Maas en Rafaëlla Paton in de hoofdrollen.

The Who’s Tommy

Zei ik dat OG3NE een onverwachte show op mijn lijstje was? Nee, dan hebben we nog The Who’s Tommy. Tommy is een rockopera van The Who. Met muziek van The Who (verrassing). Het is ook een film, maar ook die heb ik nog nooit gezien. In dit theaterseizoen is het een concertversie van deze voorstelling.

Opvliegers 2

Opvliegers deel 1 was hilarisch. Ik was dan ook heel blij toen bekend werd dat Opvliegers een vervolg krijgt. In deze versie gaan de dames op wintersport.

Into the woods

Into the Woods is een musical die ik al eens eerder heb gezien in het theater. Het was de M-Lab versie met Lone van Roosendaal in de hoofdrol. Het is ook de musical waar ik dan weer wel de film van heb gezien. Deze keer is deze musical te zien als tourversie met onder andere Brigitte Heitzer, Paul Groot en Guido Spek in de hoofdrol.

Verder op het programma

Verder staan ook nog de shows van Karin Bloemen en Lenette van Dongen op het programma. Lenette van Dongen zag ik enkele jaren terug met haar show Roedel en nu is ze weer met een nieuwe show te zien. Karin Bloemen staat eigenlijk ieder jaar op mijn long list, maar haalt op de een of andere manier de shortlist niet. Komend seizoen komt daar verandering in. Waar ik ook erg naar uitkijk is Abafazi. Deze Afrikaanse show zag ik een paar jaar geleden voor het eerst en ik vond het erg leuk. Ook heb ik inmiddels eindelijk een kaartje gekocht voor The Bodyguard. Dat heb ik nog niet voor The Lion King, maar ook dat zal komend seizoen ongetwijfeld nog gebeuren.

Dit is slechts het deel wat ik nu al heb besteld. Ongetwijfeld komen er nog wat dingen bij. Hebben jullie al wat uitgezocht voor komend seizoen? Of wacht je liever nog even?

2 Comments

  • Wanda

    Wow, jij hebt een hoop leuke uitjes op de planning staan joh! Hier viel het aanbod helaas nogal tegen, dus op dit moment hebben we alleen Jeans, Jandino, Jörgen Raymann en Hans Liberg. Ik wil eigenlijk ook nog wel graag naar een musical, maar ik heb op dit moment nog niks gezien in Groningen dus dat wordt misschien toch nog uitwijken richting Utrecht of Scheveningen.

    • Kim

      Het is inderdaad een hele lijst! Ik had het geluk dat er weer heel veel in de buurt te zien is. Maar volgens mij zijn die musicals hierboven ook gewoon in Groningen te bewonderen, hoor :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.