Theater & Concerten

Wat brengt theaterseizoen 2018-2019?

Het is weer zover, het nieuwe theaterseizoen staat weer voor de deur. Dit weekend wordt dat traditioneel geopend met de Uitmarkt in Amsterdam met morgenavond de musical sing a long als afsluiter. Komend seizoen is er weer genoeg te beleven in het theater. Uiteraard heb ik inmiddels ook al een hele stapel kaartjes verzameld voor het komende seizoen. En alsof dat nog niet genoeg is, heb ik ook nog een aantal voorstellingen op mijn verlanglijstje staan. Benieuwd naar wat ik ga bezoeken? Lees dan snel verder.

Musicals

Laat ik beginnen met de musicals. Ik had het dit keer weer bij het doorbladeren van de theaterboekjes. Het wordt ook steeds minder met het aanbod, dacht ik. Maar stiekem heb ik toch best een behoorlijk aantal musicals op de planning staan.

Expeditie Eiland

Mijn seizoen begint op een tropisch eiland met de musical bewerking van Expeditie Robinson, Expeditie Eiland. Dezelfde producent maakte vorig jaar de musical Vamos, gebaseerd op het tv-programma Ik Vertrek. Ik heb daar ontzettend van genoten. Het was echt een leuk avondje uit en dat verwacht ik ook van Expeditie Eiland. 

Charley

Ook Charley staat op het programma. Een musical met Jon van Eerd in de hoofdrol, die zich voor moet doen als charmante tante Charley. Op de site valt te lezen dat mijn lachspieren het zwaar te verduren gaan hebben.  Een hilarisch komische musical dus. Met Jon van Eerd moet dat goed komen.

Evita

Wie nu denkt dat ik dit seizoen alleen de gezellige voorstellingen ga bekijken, heeft het mis. Er staat een heuse serieuze klassieker op de planning. Een klassieker die ik nog nooit eerder zag, dus het wordt hoog tijd dat daar eens verandering in komt. Ik had jaren geleden natuurlijk de kans om Evita te zien na de eerste versie van de ‘Op zoek naar…’ reeks, maar dat heb ik niet gedaan. Nu ga ik in de herkansing. Evita gaat weer langs de theaters met Brigitte Heitzer en René van Kooten in de hoofdrollen. Wat eigenlijk alleen al een goede reden is om te gaan kijken.

The Addams Family

The Addams Family, wie kent ze niet. Na de boeken, films en tv-series is er nu ook de musical over deze op zijn zachtst gezegd zeer bijzondere familie. Hier ben ik heel erg benieuwd naar. Ik weet ook helemaal niet wat ik ervan moet verwachten, dat maakte me wel nieuwsgierig genoeg om een kaartje te kopen. De cast is ook niet zomaar de eerste de beste met Pia Douwes in de rol van Morticia, Johnny Kraaijkamp jr. als Gomez en Tony Neef als oom Fester.

Bridges of Madison County

Jawel, hij staat weer op het lijstje. Vorig jaar bezocht ik Bridges of Madison County in het Amsterdamse Zonnehuis. Een prachtige musical met fantastisch zang en spelwerk van René van Kooten en Lone van Roosendaal. Het was een kleinschalige productie die een beperkte periode speelde. Groot was de vreugde toen bleek dat de voorstelling wegens succes zou gaan touren. Ik wist meteen dat ik daar weer heen wilde. Ik moet wel nog even wachten tot aan het einde van het seizoen, maar het is het wachten waard.

Stil in mij

Dit valt in de categorie ‘laten we het eens proberen’.  Een totaal nieuwe voorstelling, waarvan ik eigenlijk ook nog niet echt onderzocht heb waar het over gaat. Ferry Doedens speelt een van de vier hoofdrollen, de rest zijn vrij onbekend. En afgaand op de titel zullen er wel Nederlandstalige nummers bewerkt zijn. Dat is de enige basiskennis die ik heb. Soms moet je je ook eens laten verrassen.

En verder?

Het theaterseizoen biedt natuurlijk nog veel meer. Ondanks dat The Lion King alweer bijna twee jaar te zien is, ben ik nog niet geweest. Ik heb al wel de vorige versie gezien en ik ben in Londen een keer geweest, maar deze versie heb ik nog niet gezien. Maar dat wil ik wel nog graag. Ook wil ik toch nog wel naar Mamma Mia (Again!) en dat ondanks dat ik de eerste keer niet heel enthousiast was. Verder behoren All StarsSoof de Musical en Cats ook nog tot de mogelijkheden.

Theaterconcerten

Laat ik het bij musicals dit keer? Nee, dat doe ik niet. Er staan ook nog wel wat concerten op de planning. Te beginnen met Crazy Piano’s. Volgens mij ben ik daar wel eens eerder geweest, maar dat is lang genoeg geleden. En een leuk avondje uit kan altijd wel. Verder zal ik ook nog Seven Drunken Nights gaan zien en dat klinkt gewoon als een heel gezellige avond. Het is een Ierse band die het verhaal van ‘The Dubliners’ verteld, dus ik denk inderdaad dat het een gezellige avond kan worden. Als laatste heb ik ook alvast kaartjes voor Romy Monteiro’s eerste solo show All at Once.

Hebben jullie al voorstellingen uitgezocht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.