Theater & Concerten

We Will Rock You

Het theaterseizoen 2010/2011 is alweer bijna ten einde, maar er was toch nog een musical die nog afgestreept moest worden op mijn lijstje. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zover, ik mocht naar We Will Rock You. De musical die gemaakt is rondom de liedjes van Queen. Het was vaderdag en dat was te merken. Er waren speciale gasten aanwezig, zoals Dennis van der Geest, Henk-Jan Smits en Jan des Bouvrie. We waren wat vroeg, dus we hebben in de bar nog ongegeneerd BN’ers kunnen spotten.

Om 14.00 uur stipt begon de show. En een show was het. Het verhaal is simpel. Het speelt zich af in de toekomst. De elektronische muziek is helemaal in, sterker nog, er wordt alles aan gedaan om dit ook zo te houden. Oude muziek in de oude taal is helemaal taboe. Uiteraard houdt niet iedereen zich aan de afspraken. Galileo Figaro (Charly Luske) bijvoorbeeld. Hij hoort stemmen in zijn hoofd, die allerlei teksten uit oude liedjes aan hem doorgeven. Ook Scaramouche (Marjolein Teepen) kan zich niet vinden in het keurslijf wat de maatschappij haar oplegt. Samen met Galileo ontsnapt ze aan de meedogenloze Killer Queen (Daniëlle Veneman). Ze sluiten zich aan bij de Bohemians, zij leven ondergronds en proberen toch stiekem die oude muziek tot leven te wekken. Het verhaal is bedacht door de leden van Queen zelf en zij hebben er ook voor gezorgd dat er voor hen ook een grote rol is weggelegd.

Over de muziek zal ik verder niet over uitweiden, het moge duidelijk zijn dat de hits van Queen garant staan voor uitermate goede muziek. De liedjes worden heel origineel door het verhaal verweven. Het verhaal is zo geschreven dat het uiteindelijk uitmondt in ‘Bohemian Rhapsody’. De rol van Galileo wordt normaal gesproken door John Vooijs gespeeld, maar zondag was Charly Luske van de partij. Dit vond ik eigenlijk nog niets eens zo erg. Charly is ook ontzettend goed. Marjolein Teepen kon ik nog van ‘Op zoek naar Evita’. Ik vond haar destijds niet echt geweldig. Maar daar kom ik nu toch wel op terug, wat een strot heeft die meid. Killer Queen werd ontzettend goed neer gezet door Daniëlle Veneman. De grote verrassing van de show was Floortje Smit. Zij werd ooit tweede bij Idols. Maar zij heeft zich verbeterd in haar zangkunsten, met een ontzettend goede vertolking van Ozzy tot gevolg. Ik hoop haar meer te gaan zien in komende musicals.

Ik heb in ieder geval ontzettend genoten van de show. Zoals ik al zei is het verhaal niet echt diepgaand, maar daarnaast krijg je wel nog een extra licht en lasershow voor de kiezen. Het was mijn (voorlopig) laatste voorstelling van het seizoen. Het was een waardige afsluiter, op naar het volgende seizoen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.