Theater & Concerten

Musical Sunday #8

Het is zondag en vandaag neem ik jullie mee naar de eerste musical die ik ooit zag. Dat was Aida. Destijds met Chaira Borderslee, Bastiaan Ragas en Antje Monteiro in de hoofdrollen. De musical is gebaseerd op de gelijknamige opera van Verdi en speelt in het oude Egypte. De musicalversie werd geschreven door het duo dat ook verantwoordelijk is voor The Lion King, namelijk Elton John en Tim Rice.

Aida speelt zich af in het oude Egypte. Egypte is in oorlog met buurland Nubië. Hier is legerkapitein Radames op expeditie, hij neemt een groep Nubische vrouwen gevangen. Onder hen de mooie Aida, de dochter van de Nubische koning, maar dat weet Radames niet. Aida wordt als slavin geschonken aan de verloofde van Radames. Radames wordt verliefd op Aida. Een interessante driehoeksverhouding volgt. Amneris, de verloofde van Radames, komt erachter dat Radames niet van haar houdt. Maar Aida weet ook niet wat te doen. Zij is immers de dochter van de koning van het vijandelijke buurland.

Er zitten een hele hoop mooie liedjes in deze musical. Maar ook lekker swingende nummers, waarvan dit er een is. Dit heeft echt heel lang in in mijn hoofd gezeten. En nu ik het weer opgezocht heb, zit het er weer in. In dit nummer beschrijft Amneris haar onuitputtelijke liefde voor mooie kleren, maar dat is slechts een dekmantel voor al haar onzekerheden.

 

 

 

 

3 Comments

 • Northflix

  Ik ging vroeger heel vaak naar musicals,
  maar de laatste jaren niet meer.
  Ik moet er ver voor reizen en het is sowieso al vrij prijzig, die entreekaartjes.
  Aida heb ik niet gezien.

  • Kim

   Het is inderdaad vrij duur. Voor de musicals die wat verder weg zijn (voor mij is de Scheveningen, Utrecht etc) maak ik er gewoon een volledig dagje uit van. Er tourt ook genoeg rond bij mij in de buurt. Meestal hou ik ook de kortingsacties wel in de gaten. Dat drukt de prijs ook aardig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.