Theater & Concerten

Musical Sunday #16

De musical Evita is een van de bekendste musicals van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. De musical vertelt het verhaal van Eva Peron, een meisje uit een arm milieu dat niets liever wil dan actrice worden. Ze vertrekt naar Buenos Aires, waar ze kolonel Juan Peron leert kennen. Twee jaar later is ze de populairste first lady die Argentinië ooit gehad heeft. Ook wereldwijd is zij bekend.

Het bekendste nummer uit deze musical is een nummer wat iedereen wel eens gehoord heeft. De musical Evita kent veel uitvoeringen. Julie Covington was de eerste Evita ooit, waarna er vele in haar voetsporen zijn getreden. De musical werd ook verfilmd met Madonna in de hoofdrol.

Don’t cry for me Argentina  is ook een van de mooiste musicalnummers ooit gemaakt. Maar af en toe komt er een versie naar boven die je niet meteen verwacht. Dat had ik ook toen ik een paar weken geleden naar De Beste Zangers van Nederland zat te kijken. Jan Keizer koos uitgerekend dit nummer om het vervolgens in een heel nieuwe jasje te steken. En ik moet zeggen, ik vind het best een leuke versie geworden.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.