Theater & Concerten

Musical Sunday #12

Kiss of the Spiderwoman is een kleinschalige musical die de komende twee weken te zien is in Amsterdam. Voor mij een onbekende productie (ja, die bestaan ook). Dus ging ik eens kijken waar de musical over gaat en of er mooie muziek in zit.

De musical is gebaseerd op het gelijknamige boek en de film. In de rest van de wereld werd deze productie al overladen met prijzen. Het gaat over twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar zullen het toch met elkaar uit moeten houden. Wat wel overeenkomt, is dat ze beide dromen van een leven buiten de gevangenis. Ze brengen de tijd door, door elkaar verhalen te vertellen. De een over een hollywoodfilm met de spinnenvrouw in de hoofdrol, de andere over zijn grote liefde. Ze leren elkaar steeds beter waarderen. Maar dan wordt de één onder druk gezet om de ander te verraden.

In de Nederlandse versie wordt de hoofdrollen gespeeld door René van Kooten, Alex Klaassen en Marjolein Teepen. Het zijn niet de minste zou ik zo zeggen. Ook de muziek is erg mooi.

Hieronder Kiss of the spiderwoman’ gezongen door Vanessa Williams tijdens Musicals in Ahoy 2006. Zij speelde de vrouwelijke hoofdrol op Broadway.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.