Theater & Concerten

Saturday Night Fever

Het theaterseizoen 2011/2012 is bijna voorbij, maar ik had nog één musical te gaan: Saturday Night Fever. Een musical waar ik bijna niets over heb gehoord, dit in tegenstelling tot Wicked, Miss Saigon of Next to Normal. En als er dan wat nieuws was, was het niet geheel positief. Voor mij was het dan ook een verrassing dat Saturday Night Fever toch echt wel een topper is.

Het verhaal kent iedereen denk ik wel van de gelijknamige film met John Travolta. Zelf heb ik deze overigens nog nooit gezien. Het zijn de seventies in New York. Tony Manero woont in de armoedige  wijk Brooklyn. Samen met zijn vrienden droomt hij van een leventje in het hippe Manhattan. Elke zaterdagavond proberen zijn de dagelijkse sleur van zich af te schudden in dé discotheek van de stad. Tony is de koning van de dansvloer en de dames vallen massaal voor hem. Dan verschijnt Stephanie Mangano ten tonele. Tony is meteen verkocht op alle fronten. Maar helaas moet zijn vaste danspartner Annette het wel zonder hem doen. Met Stephanie waagt hij de stap naar Manhattan.

De rol van Tony wordt normaal gesproken gespeeld door Joey Ferre of alternate Roman van der Werff. Helaas waren beiden geblesseerd, dus stond understudy Daniel Visser op de planken. En dat deed hij niet onverdienstelijk. Dansen kan hij zeer goed, de zang was ook prima. Ik moet wel toegeven dat hij niet de allerbeste zanger is, maar met het dansen en het acteren maakt hij veel goed.

Voor de rol van Stephanie hadden we understudy Rowen Aida Ben Rabaa, Annette werd gespeeld door eerste cast Laurie Reijs. Beiden zetten deze rollen heel sterk neer.

De muziek kent iedereen als de muziek van de Bee Gees. Het is dus een en al swingen wat de klok slaat. Het is zeer moeilijk om stil te blijven zitten. Al is het wel een beetje wennen aan de nederlandse vertaling van de vele hits, die je in het Engels zo meezingt. Maar dat is eigenlijk maar een kleinigheidje. Verder is het een zeer swingende musical met een goede cast. De choreografie is fantastisch. En door het decor en de kleding heb je echt het idee dat je even terug in de tijd gaat. Ikzelf ben van een decenium later, maar mijn moeder heeft er ook heel erg van genoten. Voor haar was het een stukje jeugdsentiment. Het was echt een ontzettend leuke musical.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.