Theater & Concerten

Miss Saigon

Een week na het Droomvlucht avontuur stond er alweer een anders musical op het programma. De reis voert dit keer naar het Beatrix Theater in Utrecht, waar Miss Saigon voor een half jaar haar tenten heeft opgeslagen. Toen de eerste versie in Nederland te zien was, was ik nog net iets te jong om er heen te kunnen. Maar ik heb toen wel de CD grijsgedraaid. De muziek vond ik prachtig. Deze nieuwe versie moest natuurlijk wel gezien worden.

Miss Saigon speelt ten tijde van de Vietnam oorlog. De Amerikaanse marinier Chris wordt verliefd op het vietnamese meisje Kim. Zij werkt in een nachtclub, die gerund wordt door De Regelaar. Hij doet werkelijk alles om een visum te krijgen naar Amerika. Tegen de achtergrond van de oorlog beleven zijn hun eigen liefdesverhaal. Aan het eind van de oorlog moet Chris terug naar Amerika. Hij wordt meegenomen naar huis, maar moet zijn Kim achterlaten. Wat Chris niet weet is dat Kim zwanger is. In de jaren na de oorlog probeert Kim er alles aan te doen om Chris terug te vinden. Uiteindelijk lukt het John, de vriend van Chris om Kim te vinden. Chris is inmiddels wel getrouwd en dat drijft Kim tot een laatste wanhoopsdaad om haar kindje een zo veilig mogelijk thuis te bieden.

Bij deze geeft ik iedereen die nog moet gaan alvast een tip: neem zakdoekjes mee. Dat is wel nodig. Dat komt deels door de muziek zelf en ook zeker door het ontzettend goede acteerwerk. De muziek is gewoon prachtig. De musical is een doorgecomponeerd stuk, wat wil zeggen dat er alleen maar gezongen wordt, ook de dialogen. De rol van De Regelaar werd gespeeld door Stanley Burleson. Hij is natuurlijk een rasartiest en geeft een prachtige show weg. Naast hem moet Na-Young Jeon zich staande weten te houden als de ietwat naïve Kim. En dat doet ze met verve. Helaas was er op die dag dé premiere van het jaar in Scheveningen, waardoor Ton Sieben (Chris) en Brigitte Heitzer (Ellen) niet van de partij waren. Voor de rol van Chris hadden wij understudy Roy Kullick. Ook hij deed het fantastisch. Chris Amerikaanse vrouw Ellen werd gespeeld door Anouk Maas. Zij speelde haar eigen première. Ik had graag Brigitte gezien in die rol, maar Anouk deed het ontzettend goed. Als laatste hebben we dan nog Kok Hwa-Lie die commandant Thuy speelt. Hem heb ik ook vaker gezien in eerder voorstellingen, maar dan vooral in bijrollen waarin hij niet veel zingt. Maar van mij mag hij wel vaker een hoofdrol spelen. Wat een prachtige stem heeft hij.

Er is ook wel een minpuntje, af en toe vond ik het wat lang trekken. Met name voor de pauze had ik bij sommige momenten wel zoiets van dat het nu wel klaar was. Maar over het algemeen is het een prachtstuk die je toch niet mag missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.