Theater & Concerten

Kersvers theaterseizoen in aantocht!

Het is alweer eind augustus. De zomervakantie is voor veel mensen weer bijna voorbij. De schoolboeken kunnen weer uit de kast en de werklui kunnen weer aan de gang. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Zelf vertrek ik aanstaande maandag naar Costa Rica! Een heerlijk vooruitzicht.

Het einde van de zomer betekent ook het begin van het nieuwe theaterseizoen. Komend weekend vindt in Amsterdam de jaarlijkse uitmarkt plaats, met als afsluiting de Musical Sing a Long. Dit is doorgaans het startschot van het nieuwe theaterseizoen. En er zijn weer mooie dingen te zien in de theaters. Welke voorstellingen zal ik bezoeken? Wat is verder nog de moeite waard? Dat lees je hieronder.

Musicals

Op musical gebied is er dit seizoen heel veel leuks te beleven. Een musical waar ik heel erg naar uitkijk is Beauty and the Beast. Na ‘The Lion King’, ‘Tarzan’ en ‘The Little Mermaid’ is dit de volgende Disney musical die in het land te zien is. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige Disney film. Anouk Maas, Freek Bartels, Edwin Jonker en Tony Neef spelen de hoofdrollen. De musical zou door heel Nederland reizen, maar inmiddels is er een ander plan. De productie heeft zodanige proporties aangenomen dat reizen geen optie is. Beauty and the Beast krijgt nu vanaf medio 2016 een vaste plek in het AFAS Circustheater in Scheveningen als opvolger van Billy Elliot. De musical zou al groot worden in de reisversie met tien trailers voor het vervoer van het decor en dergelijke, maar nu belooft het nog groter te worden. De verwachtingen zijn nu natuurlijk hoog gespannen!

Ook de Bodyguard (van die film met Whitney Houston en Kevin Costner) heeft wat verwachtingen waar te maken. Het is dé musical van dit seizoen waar je gewoon niet omheen kunt. De bekendmaking van dé bodyguard nam 50 tinten achtige taferelen aan, inclusief teaser trailers. Het zijn Mark van Eeuwen en Dave Mantel die de rol wisselend zullen spelen. Maar kunnen zij dan wel zingen, is een veel gehoorde vraag. Wikipedia vertelt mij dat de rol van de Bodyguard een echte acteerrol is, dus dat moet goed komen. De rollen van de zusjes Marron zullen worden vertolkt door Romy Monteiro en Carolina Dijkhuizen. Het belooft een avond vol totaal entertainment te worden, dus ik ben benieuwd.

Dit seizoen keert ook Grease weer eens terug. Verder is de tweede wereld oorlog dit seizoen een veel gebruikt onderwerp.  Het meisje met het Rode haar, bijvoorbeeld. Een musical gebaseerd op het gelijknamige boek van Theun de Vries.  Ook zal De Tweeling te zien zijn, de musical bewerking van het gelijknamige boek van Tessa de Loo. Daarnaast is Soldaat van Oranje wéér verlengd, dat blijft een aanrader!

Last but not least, mocht je Billy Elliot nog niet gezien hebben, die draait ook nog even door.

Billy_Elliot_Musical_1

Theatershow

Ik ga ook nog wel eens ergens anders naar toe dan alleen musicals. Een theaterconcert bijvoorbeeld. Komend seizoen staat Simone Kleinsma op de planning. Dit heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Dit staat al heel lang op mijn lijstje om eens een soloshow van haar te zien. Simone is een vakvrouw in alle opzichten. Ik ben dan ook heel blij dat de zaal nog net niet vol zat toen ik een kaartje wilde kopen.

Ook Jeans 25 staat op het programma. Jeans zag ik een keer eerder. Het is een muzikale show vol bekende hits in een bepaald thema. Bovendien is dit meestal een springplank voor jong talent. Dit jaar is het de 25e editie en ze hebben daarmee dus een feestje te vieren.

De Limburgse zangeres Suzan Seegers staat weer met een nieuwe show in het theater. Na haar eigen show Suus en Suus zingt Toon (Hermans) zal ze nu liedjes van Annie MG Schmidt ten gehore brengen. Van haar vorige twee shows heb ik heel erg genoten, dus ik ben heel benieuwd naar deze. Als laatste wil ik hier ook nog even Douze Points, Twelve Points noemen. Mag je drie keer raden wat voor show dat is.

En wat nog meer?

Dit seizoen stap ik ook even uit mijn comfort zone. Vorig jaar bezocht ik het toneelstuk The Normal Heart. Ook dit jaar heb ik weer wat budget vrij kunnen maken voor een serieus toneelstuk. Het is een stuk wat iedereen wel zal kennen, omdat de film zo ongelofelijk populair was. Ondanks dat hij in het Frans was. Het is de toneelbewerking van Intouchables. Huub Stapel neemt de rol van Phillipe voor zijn rekening en de voor mij onbekende Cyriel Guds de rol van Driss. Dit is een voorstelling waar ik ook heel erg benieuwd naar ben.

Nu we het dan toch hebben over uit je comfort zone stappen. Dit jaar pakt ik dat echt heel groots aan. Ik ga namelijk naar Het Zwanenmeer. Jawel, een balletvoorstelling. Onder het mom van de bucketlist dacht ik, laat ik daar eens heen gaan. Ik ben nog nooit naar een balletvoorstelling geweest. Het dichtst bij ballet dat ik ooit geweest ben was bij Billy Elliot. Ik laat me verrassen.

Waar ik vorig seizoen ook erg van genoten heb is de show van Richard Groenendijk. Komend seizoen is diezelfde show weer te zien. Dat is ook echt een aanrader.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.