Theater & Concerten

Jeans 20: een leuk, gezellig avondje uit

Ieder jaar als de theaterboekjes uitkomen, staat deze voorstelling bij mij op het verlanglijstje, maar iedere keer is er toch iets anders wat leuker is, en dan moet je toch keuzes maken. Maar dit jaar was er de tijd en het geld om naar deze voorstelling te gaan. Jeans is al jaren een begrip in showbizzland en dat wilde ik toch wel een keer meemaken. Dit was de twintigste editie, een jubileum editie dus.

Vol verwachting kwamen we rond acht uur in het theater aan. Tot onze verbazing nam een medewerker van het theater de microfoon in de foyer ter hand en zij heette ons van harte welkom bij de voorstelling. Dit was de eerste keer dat we dat meemaakte in het Munttheater, dus dat was al een leuke bijkomstigheid. Daarna kunnen we de zaal in en nemen we onze plekken in op de eerste rij….op het balkon wel te verstaan. Dat is ook een hele tijd geleden dat ik daar heb gezeten, ondanks dat we toch echt wel redelijk op tijd waren met de kaartjes, was het toch al bijna helemaal uitverkocht dus dat zegt al iets over de populariteit van deze voorstelling.

De show begint stipt op tijd. Eén van de artiesten komt het podium op en heet ons van harte welkom in het theater, waarna hij op een leuke wijze de hele ‘zet aub uw telefoon uit’ riedel brengt. En dan kan dan eindelijk de show beginnen. De show staat bol van de popnummers en discoklassiekers, afgewisseld door de nodige ballads. De komische noot wordt ook geraakt. Er komt zelfs een onovertroffen uitvoering van ‘Het Zwanenmeer’ voorbij. Voor we het in de gaten hebben is het alweer pauze. Na de pauze verandert de show in een imitatieshow. Lady Gaga, Shakira en zelfs Corry Konings en Koos Alberts komen voorbij. Ook Herman van Veen doet een duit in het zakje. Dit was veruit de beste lijkende imitatie. Voor mijn gevoel duurde dit stuk wel vrij lang, waardoor het een beetje inzakte. Maar daarna werd het publiek weer getrakteerd op het Hazes-meezingfestijn. Inhaken en meegallen dus maar.

De groep bestond uit vier zangers en zangeressen, met stuk voor stuk fantastische stemmen. Aan de styling is ook gedacht. De kostuums die deze acht mensen aan hebben passen allemaal perfect bij elkaar, maar het leuke is geen van de mensen heeft echt hetzelfde aan. Af en toe heb ik wel de link gemist tussen het kostuum en het liedje. Aan het eind wordt er bijvoorbeeld een discoklassieker gezongen met een ‘We will Rock You’ outfitje. Dat zelfde geldt ook voor de danspasjes. Deze komen soms heel overdreven over en doen de uitvoering van het betreffende liedje niet echt recht. Maar van de andere kant kan natuurlijk ook gezegd worden dat ik daar niet op het podium sta om me uit te sloven om én te dansen én te zingen tegelijkertijd.

Al met al was het, op een paar kleine puntjes na, een erg leuke show om naartoe te gaan. Een aanrader voor een leuk, gezellig avondje uit. Maar volgend jaar sla ik wel even over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.