Theater & Concerten

Hairspray: een echte feelgood musical

Voor vandaag stond Hairspray op het programma. Dit was in de Oranjerie in Roermond. Rond zeven uur reden we aan richting Roermond, waar we om half acht aankwamen. Eenmaal binnenin het theater begon het standaard ritueel; kaartje scheuren, jas ophangen, toilet, programmaboekje kopen. Vervolgens zochten we onze plaatsen op. We zaten op de vijfde rij vanaf het toneel, dus het zicht was al prima. Op de eerste rij zagen we in een keer een bekend gezicht plaatsnemen. Na wat gefluister over en weer, kwamen we er ook achter wie. Ik dacht altijd dat als je BN’ers in de zaal toch echt in Amsterdam of zo moet zijn, maar nee ook in Roermond komt dat wel eens voor. Want wie zat daar op de eerste rij: Willemijn van OZNMP. Zij was gezellig met haar vader een avondje uit.

Klokslag acht uur begon de voorstelling. Tracy (Marike Folles) begon vol overgave het liedje “Ik lach naar Baltimore” te zingen. Ineens hoorde we een doffe klap en toen bleek dat er wat technische problemen waren. Het gordijn ging niet op de goede manier open, waardoor ze helemaal opnieuw moesten beginnen. Dit keer ging het wel goed en ging het gordijn wel open. Na deze ietwat rommelige opening gaat de voorstelling echter als een trein verder. Zeker als Moeder Turnblad (Arjan Ederveen) opkomt. Hij heeft nog geen woord gezegd en de hele zaal ligt alvast in een deuk. Dat belooft dus nog wat voor de rest van de voorstelling.

Ook Cindy Bell in de rol van Penny Pingleton heeft de lachers op haar hand. Wat is zij goed zeg. Zij zet de rol van nerd erg overtuigend neer, ook met haar stem is niets mis. Wie mij ook weer heeft verrast is Jim, vanaf Grease heb ik iedere V&V productie gezien met Jim. Ik moet zeggen hij wordt steeds beter. De rol van hunk Link is hem op het lijf geschreven. En dan hebben we Ellis van Laarhoven, wat kan die lelijk kijken zeg, zij is echt goed. Marike Folles was voor mij een zeer onbekende naam, maar ik moet zeggen dat ze me echt is meegevallen. Zij doet het erg leuk.

Over Arjan Ederveen valt eigenlijk niets te zeggen natuurlijk, die is gewoon goed. De hele voorstelling heb ik echt meerdere malen zo erg in een deuk gelegen dat ik er haast zakdoekjes bij nodig had. Vooral bij het duet tussen vader en moeder Turnblad. Het was een hoop improvisatie, dat moest het lijken althans. Ik zet er namelijk mijn vraagtekens bij of het wel echt geïmproviseerd was. Het was meer een geplande improvisatie, maar dat neemt niet weg dat het niet grappig was. De hele zaal lag in een deuk. De zakdoekjes kwamen overigens ook van pas bij het lied van Motormouth Maybelle (Joanne telesford). Daar had ik toch echt wel een brok van in mijn keel. Ik vond het in de film al een mooi lied, maar live gezongen met zo’n stem komt die helemaal binnen.

Over het algemeen is Hairspray een echte feelgood musical. Je wordt er echt helemaal vrolijk van. Er zijn echter wel nog paar minder goede kanten aan de voorstelling. Het dansen gaat niet helemaal gelijk. Het ziet er vaak rommelig uit. Maar dat wordt dan wel weer goed gemaakt door alle vocale kwaliteiten. En door Moeder Turnblad uiteraard. Die maakt de show. Het is voor mij ook niet de beste V&V productie die ik gezien heb, maar ondanks dat is het wel een superleuk avondje uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.