Theater & Concerten

Droomvlucht: Magische musical voor de hele familie

De musical Droomvlucht wilde ik wel zien, maar gezien het groot aantal voorstelling op de planning in het begin van dit seizoen was het in eerste instantie het plan om deze naar de tweede helft te verplaatsen. Maar ja, dan komt Stage Entertainment met een waarde cheque voor een 2de 1ste rangs kaartje gratis. In dat geval kan het ook wel iets eerder vond ik. Dus meteen maar mijn vaste musicalmaatje gevraagd of ze mee wilde en op zondag 30 oktober 2011 was het zover. Voor een leuk bedragje zaten we in het midden van rij 12 van het Efteling Theater. Tussen een hoop kinderen onder de 10 jaar, dat dan weer wel. Ik wist dat het een familiemusical was en ik had ook al positieve verhalen gehoord. Nu ik hem gezien heb kan ik dat alleen maar beamen. De voorstelling is namelijk ook voor volwassenen erg leuk. Met open mond en af en toe met een brok in mijn keel heb ik zitten kijken naar mijn favoriete attractie ooit die gewoon letterlijk tot leven komt.

Lila is een bijna pubermeisje, die moet zien om te gaan met haar altijd drukke ouders. Voor de zoveelste keer gaat ze weer bij haar oma logeren. Zij probeert haar nog steeds voor te lezen uit een oud elvenboek. Maar Lila vind zichzelf daar een beetje te oud voor, op school wordt ze hierom gepest, aangezien iedereen tegenwoordig meer heeft met Justin Bieber. Maar dan opeens worden ze meegevoerd door een elfje naar de fantasierijke wereld van elfjes en trollen. Een groots avontuur begint. In deze sprookjeswereld proberen zowel de elfen en de trollen zich staande te houden. De trollen hebben een eeuwenoude vete uit te vechten met de elven en de elven hebben op hun beurt hun eigen zorgen. Omdat er niemand meer in ze geloofd zal het Elvenras snel uitsterven. Het lijkt een kinderverhaaltje. Maar dat is het allesbehalve. Er zit daadwerkelijk een diepere laag in het verhaal verweven, waardoor het ook voor volwassenen een goede voorstelling wordt.

De rol van Lila wordt beurtelings gespeeld door een viertal zeer talentrijke kinderen. Voor ons was dat Isha Ferdinandus. Zij zette haar rol ontzettend goed neer en van haar zullen we ook in de toekomst zeker nog wel wat horen. We hadden het geluk dat we bijna de volledige originele cast hadden. Rosalie de Jong laat in deze voorstelling maar weer eens zien én horen hoe goed ze eigenlijk is. Ik ben eigenlijk ook best wel een beetje jaloers, zij mag namelijk avond aan avond als elf op het toneel staan. De voorstelling staat ook bol van de humor. Vooral de gemene trollenkoning (Jorge Verkroost) en zijn trouwe spion Fladeratsj (Danny Houtkooper) wekken ontzettend op de lachspieren. Om over de goede trol Krakeel (Steve Beirneart) maar te zwijgen. Die is werkelijk hilarisch, maar dat komt wellicht ook door zijn Vlaamse accent.

De complete voorstelling was voor mij een hele verrassing. Van tevoren had ik niet verwacht, dat ik hem zo ontzettend mooi en goed zou vinden. Alles klopte, het prachtige decor en de mooie kostuums zorgen ervoor dat de originele attractie echt tot leven komt. Dat samen met het ontzettend goede acteer- en zangwerk maakt Droomvlucht een echte aanrader voor het hele gezin.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.