Theater & Concerten

Disney Sing-a-Long: Meezingen met Chantal, Jamai, Stanley en Casey

Voor vandaag stond de Disney Sing-a-Long op het programma. Na een hoop gehaast om het allemaal te halen stonden we om zes uur klaar voor vertrek. Met een auto vol meiden zijn we richting Roermond gereden. Om half zeven kwamen we daar aan om vervolgens onze jas op te hangen. Voordat de show begon, kwam het bekende riedeltje van de telefoon uit en geen foto’s maken enzovoorts. Dit was ingesproken door Carlo Boszhard als Lumiére.

Bij Chantal op bezoek

Stipt om zeven uur begon de show met het welbekende Disney deuntje, waarna Chantal bovenaan de trap verscheen met een “gojenaovend” (da’s goede avond in het Limburgs). Nou de toon was dan ook meteen al gezet. Chantal legde ons uit dat zij bij haar thuis was en dat wij haar buren zijn. Niet lang daarna ging de bel en kwamen Stanley, Jamai en Casey het podium opgelopen. Ze komen gezellig bij Chantal een Disney Sing-a- long avondje houden. Niet iedereen is daar blij mee, Stanley voelt zich er namelijk een beetje te oud voor.

‘We zijn hier in mijn provincie, hoor’

Ze begonnen met het voorstellen van de vier mensen. Dit gebeurde door middel van filmpjes toen zij nog klein waren. Daarna begon Chantal met het zingen van “Als een ster valt in de nacht” uit Pinokkio. Vervolgens deden ze een liedje van Minnie Mouse, maar er was iets mis met de lichten. Dus moesten ze dat even maken en ze kwamen dus zo weer terug. Chantal vond het overigens helemaal niet erg, zij stond namelijk wel vol in de spotlight. “We zijn hier wel in mijn provincie, hoor “, was haar commentaar.

Jeugdsentiment met Disney

Toen de lichten het weer deden konden ze weer door met de show. Alle vier hadden ze een eigen rol, Jamai de Prins/held (Prins Ali), Chantal de Prinses, Casey de held, Stanley de slechterik. De eerste akte bestond vooral uit liedjes uit de bekende Disneyfilms. Belle en het Beest, Alladin, De klokkenluider van de Notre Dame alles is voorbij gekomen. Nadat Casey “Just around the Riverbend” had gezongen, kwam Chantal het podium opgelopen en sprak de magische woorden: “ Wat kan ze zingen hé, die meid”.

Het decor zat ook goed in elkaar, vooral bij de “Kleine zeemeermin” werd alles uit de kast getrokken. Compleet met fluorescerende vissen een kleding. Met als toppunt de “Kreeftenband” (de bestaande band met lichtgevende snorkels) en Ursula de inktvis (Stanley als inktvis en Casey als degene die de inktvis beweegt). Tijdens het liedje “Diep in de zee” viel Stanley ook nog op de grond. Dat de “Kleine zeemeermin” toch tot de populaire films behoorde was te merken aan het feit dat het liedje “Dit is mijn wens “ volop meegezongen werd, terwijl dat niet aangegeven stond.

Na de wat recentere Disney films, kwam Stanley nog even met een Disneyfilm op de proppen uit zijn tijd: Mary Poppins. En daar kwam Chantal op als Mary Poppins (Ja, ik heb echt geen tv programma nodig hoor). Toen kwam het onvermijdelijke: het spellen van dat ene lange woord. Niet alleen in het Engels maar ook in het Nederlands. Een dappere poging van Jamai werd meteen afgekeurd. En ja, dan moet het publiek het maar proberen. Of nee sorry, de buren. Nadat onze vier buren het goed hadden gekeurd, was het pauze.

Na de pauze kregen we de Disney musicals voorgeschoteld. Stanley en Jamai kwamen het van de trappen in de zaal af met vogels en alles. Casey zong “Alles ademt en leeft”. Ook Tarzan kwam weer voorbij. Chantal deed haar bloemen liedje, ze vroeg zich wel af waarom niemand die moeilijke woorden mee zong. Na dit stukje was het afgelopen, ten minste dat dacht Stanley. Maar nee Chantal had nog iets in petto. Het Eurodisney sing song festival. Omdat “dat soort mensen als Jamai en Stanley dat hartstikke leuk zouden vinden”. Nou dat had ze een beetje verkeerd gedacht maar ze deden toch maar mee.

De hoge hoed met briefjes kwam erbij en iedereen moest een lootje trekken met daarop hetgeen ze moesten gaan doen. Als introductie van elk, hadden ze een filmpje. Deze werden wederom ingesproken door Carlo Boszhard. Stanley zong “Hij leeft in jou” uit The Lion King. Dit deed hij uiteraard goed, ook deed hij nog wat danspasjes. Daarna kwam Jamai met een geweldige vertolking van “Mensenkind” uit Tarzan. (hij vroeg zich wel af of hij ooit nog van die Tarzan af komt). Na Jamai kwam Casey met een liedje uit Mulan, wat uiteraard goed was. Als laatste was Chantal aan de beurt. Ze had beloofd om geen toeters en bellen te doen. Maar ja daar hield ze zich niet aan. Zij deed een liedje uit Enchanted inclusief bewegende jurk.

Daarna was het tijd voor de uitslag door middel van het publiek. Wie het hardste applaus ontvangt was de winnaar. Deze winnaar mocht nog een Disneywens doen en dat werd “High School Musical”. Met Jamai en Casey als Gabrielle en Troy. En Stanley en Chantal als Ryan en Sharpay. Daarna kwamen er nog wat toegiften en toen was het toch echt wel afgelopen. Het is ook echt een superleuke show om naar toe te gaan voor de hele familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.