Bridges of Madison County
Theater & Concerten

The Bridges of Madison County

Afgelopen zaterdag was ik in Amsterdam te vinden. Ik zag daar de try out van de musical The Bridges of Madison County in Het Zonnehuis. De musical is een bewerking van het gelijknamige boek en de film met Meryl Streep en Clint Eastwood in de hoofdrol. Het boek heb ik nooit gelezen en de film nooit gezien, maar de naam kwam me wel bekend voor. Dat samen met het optreden van de twee hoofdrolspelers van de musical tijdens de Musical Awards vormden mijn enige voorbereiding. Ik wist dat het een liefdesverhaal was, maar verder liet ik me verrassen. Het was de lange reis vanuit Limburg naar Amsterdam meer dan waard.

Vanaf het eerste moment wordt je meegezogen in het verhaal. De Italiaanse Francesca heeft altijd willen reizen. Vlak na de tweede wereldoorlog ontmoet ze de Amerikaanse soldaat Dick. Ze ziet haar kans schoon, trouwt met hem en komt vervolgens terecht in een slaperig plattelands dorpje in de Middle of Nowhere van  Iowa. Ze krijgen twee kinderen. Francesca vindt het allemaal prima. Maar dan komt National Geographic fotograaf Robert haar erf op wandelen. Hij reist de hele wereld over en ziet er ook nog eens goed uit. Dick en de kinderen zijn een week weg en Francesca en Robert worden verliefd. Maar dan komt het moment dat ze zal moeten kiezen tussen haar gezin en Robert.

Het verhaal wordt verteld in heden en verleden, waarin soms het een en ander door elkaar loopt. Dat is allesbehalve verwarrend door de creatieve oplossing om met name de kleding aan de tijd aan te passen. Het verhaal blijft zo goed te volgen. En ik heb van ieder moment genoten. De muziek is prachtig en de manier waarop het gebracht wordt, is indrukwekkend. Lone van Roosendaal en René van Kooten spelen de hoofdrollen en dat past perfect. Ik heb op momenten ademloos zitten kijken én luisteren. Hun stemmen zijn perfect voor de prachtige liedjes die deze musical kent. Naast Lone en René, zien we ook nog een komische Annick Boer als de buurvrouw en andere rollen. Bas Heerkens, Jeroen C. Molenaar en Marieke Goemans maken deze cast compleet als het gezin van Francesca. Ook leden van het orkest zien we terug in kleine rolletjes.

De voorstelling pakt van begin tot eind. Door de muziek en het sterke acteerwerk bleef het boeien. De muziek is zo mooi en het wordt zo goed gebracht dat ik tegen het einde zelfs natte ogen en een dikke brok in mijn keel voelde. De voorstelling heeft indruk gemaakt en heeft daarmee een plekje bemachtigd bij mijn favorieten.

The Bridges of Madison County is nog te zien tot en met 2 juli 2017 in het Zonnehuis in Amsterdam. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.