The Bodyguard
Theater & Concerten

The Bodyguard: een swingende musical, waarbij 1x niet genoeg is!

Soms zie ik een musical, die ik zo leuk vind dat ik er best meerdere keren naartoe wil. Om die reden zat ik afgelopen week niet een keer, maar twee keer in het Beatrixtheater in Utrecht. Vorige week zaterdag ging ik naar The Bodyguard. Ik vond hem zo goed, dat ik nog een keer wilde. En die tweede keer kwam iets sneller dan ik had gedacht. Gisteren zat ik dus weer in de zaal en genoot voor een tweede keer van deze musical. Beide keren had ik het geluk dat ik op rij 7 en 8 zat. Die plekken zijn echt perfect. Je zit zo bijna op ooghoogte met de spelers, waardoor je de gezichtsuitdrukkingen ook goed kunt zien.

Eerst kwam de film

The Bodyguard is beter bekend als de film met Whitney Houston en Kevin Costner. Het is ook de film die iedereen gezien lijkt te hebben, behalve ik. Ja, ik beken, ik heb The Bodyguard nog nooit gezien. Toen bekend werd dat de gelijknamige musical naar Nederland zou komen, heb ik dat ook bewust niet meer gedaan. De musicalversie werd een hit op het Londense West End,  waar deze musical inmiddels weer terug van weggeweest is. Maar de rest van de wereld lonkt. Na Engeland, is Nederland het eerste land waar The Bodyguard te zien is. En het is ook hier een succes, volgend seizoen gaat de voorstelling zelfs de verlenging in.

The Bodyguard is het verhaal van superster Rachel Marron. Naast het artiestenbestaan is ze ook nog alleenstaande moeder van de achtjarige Fletcher. Rachel wordt bedreigd en moet beschermt worden. Frank Farmer wordt als bodyguard ingehuurd. Het repertoire van Whitney Houston staat in deze musical centraal. Je zult dus van goede huize moeten komen om dit te kunnen zingen. Door de veelvuldige promoties weten we inmiddels allemaal dat rijzende ster Romy Monteiro de rol van Rachel Marron speelt. Maar Romy is natuurlijk ook maar een mens en die heeft dus ook wel eens vrij. En in dat geval tref je de alternate of een understudy. Wordt de voorstelling daar minder goed van? Nee!

April Darby en Carolina Dijkhuizen zorgen voor vocaal geweld

Zeker niet als April Darby de rol van Rachel speelt. April is een geweldige zangeres die de liedjes perfect aan kan. Tijdens de concert scènes staat ze daar alsof ze Beyoncé zelf is. Het concert gevoel wordt nog eens extra uitvergroot door het decor en het dansensemble. Het is alsof je echt bij een concert zit in plaats van bij een musical. Maar Rachel is ook een bezorgde moeder en ook dat komt bij April goed over. Ook in de ballads weet April de aandacht goed naar zich toe te trekken met als hoogtepunten I have nothing en I Will Always Love You.

De rol van Frank Farmer wordt gedeeld door drie GTST mannen, Mark van Eeuwen, Miro Kloosterman en Dave Mantel. Die laatste zag ik als Frank en dat deed hij heel goed. Die rol is geen zangrol, dus het blijft bij acteren. Al kan hij best aardig zingen. Farmer neemt met tegenzin de baan als Bodyguard aan en krijgt meteen vrouwelijke aandacht. Niet alleen van Rachel, maar ook van haar zus Nicky, een rol van Carolina Dijkhuizen. Ook zij weet vocaal indruk te maken.

Het zijn niet alleen de hoofdrollen die indruk maken. Ook de bijrollen mogen er zijn. Patrick Martens bijvoorbeeld, die de hilarisch hysterische PR agent Sy Spector neerzet. Hij zorgt voor de nodige humor en voor wat extra luchtigheid. Ook de jongens die Rachel’s zoontje Fletcher spelen zijn stuk voor stuk erg leuk. Ze zijn nog zo jong, maar hebben zoveel talent. Maar de meeste indruk maakt de stalker. Die verhaallijn loopt als rode draad door het verhaal en zorgt ervoor dat het ook nog een echte thriller wordt. Je schrikt je kapot als hij vanuit het niets verschijnt. Vorige week zag ik Daniël Vissers in die rol, die was best eng. Maar gisteren zag ik Bram Blankestijn. Die was eng in het kwadraat. Die blik in zijn ogen en zijn manier van doen gaf me echt de kriebels.

The Bodyguard is een aanrader

The Bodyguard is een musical waar de hits van Whitney Houston centraal staan, het is dan ook van begin tot eind een feest van herkenning. De liedjes zijn niet vertaald en dat is een extra pluspunt. Een liefdesverhaal met een thrillersausje loopt tussen de liedjes door. Hou je van Whitney Houston, dan is dit zeker weten een aanrader. Het is echt een musical voor een gezellig en vooral swingend avondje uit. Na twee keer heb ik ook nog steeds niet het idee dat het nu genoeg is geweest. Ook staan er een aantal castwissels voor de deur. Nurlaila Karim neemt de rol van Nicky Marron over en Ferry Doedens zal de rol van Sy Spector gaan delen met Patrick Martens. Dus ik sluit niet uit dat ik het bij deze twee keer laat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.