Theater & Concerten

All Shook Up / Love me Tender: erg leuke musical met liedjes van Elvis

Vandaag om half zeven in de auto gestapt. De laatste musical van dit jaar staat op het programma: All Shook up/Love me tender. De Elvis musical. Rond kwart voor acht waren we in de Oranjerie in Roermond, zonder enkele problemen op de weg. Om acht uur begon de show…..en meteen ook goed met “Bajesrock” als openingsnummer. Niet alle liedjes waren bekend voor mij, maar de meeste toch wel.

De Nederlandse vertaling heeft me geen minuut gestoord. Het past allemaal heel goed in het verhaal. Het verhaal op zich is simpel. In een slaperig stadje komt een stoere motor rijder aanrijden met motorpech en die zal het slaperige stadje even laten ontwaken. Door deze onruststoker laait de liefde enorm op. Iedereen wordt verliefd op iedereen. Brigitte is geweldig als “monteuse” Nathalie. Ook Ed zet ze echt goed neer. De liedjes zijn echt goed gekozen. Vooral ‘Een nacht met jou” dat iedere keer terugkomt vond ik erg leuk.

In de eerste akte komt Chad (René van Kooten) uit de gevangenis. Hij vertrekt op zijn motor. Ondertussen is er in een slaperig stadje niets te doen. De kroeg van Sylvia zit vol lamlendige mensen die niet meer weten wat ze moeten doen. “Monteuse” Nathalie (Brigitte Heitzer) klaagt dat ze maar geen vent kan vinden. Ze zoekt een stoer iemand en die lijkt in het dorp niet te vinden te zijn. Maar dan komt Chad het dorp binnen, zijn motor heeft het begeven en moet gemaakt worden. Hij komt de boel meteen een beetje opstoken.

Nathalie valt meteen voor Chad, (een nacht met jou) en zij zal de motor wel even maken. Maar helaas ziet Chad haar niet staan, hij is totaal verliefd geworden op de eigenaresse van het museum, maar ja zij vind Chad maar irritant. Volgens Dennis , haar beste vriend (Joey Schalker), is de beste manier om dicht bij hem te zijn om als beste vriend op te treden . Dus Nathalie verkleed zich als man, waar de mevrouw van het museum dan weer verliefd op wordt. Ondertussen hebben we ook nog de vader van Nathalie (geweldig neergezet door Harry Slinger). Die wordt ook verliefd op Sandra van het museum. Maar zijn stille liefde, kroegeigenaresse Sylvia (Erica Young met een geweldige stem), keurt dat af. En dan hebben we nog de dochter van Sylvia, Lorraine zijn wordt verliefd op de zoon van de burgemeester, Dean (Tommie Christiaan). Maar dat mag natuurlijk niet, want zij is arm en hij is van stand.

Allemaal proberen ze een weg te vinden naar hun liefde, maar ze worden daarin tegengewerkt door de burgemeester (Gemma van Eck) en haar hulpje de sherrif. Alle liedjes van Elvis zijn goed vertaald en passen precies in het verhaal. Het acteren vond ik erg goed. En ook was iedereen erg goed bij stem, vooral Erica Young en Brigitte vond ik erg goed.

In de tweede akte gaat iedereen op zoek haar zijn/haar ware liefde op het oude kermisterrein. Hier is ook een meertje waar gezwommen kan worden. Chad maakt daar gebruik van….en René in onderbroek wil je niet missen. Jim ziet in dat Sandra niets voor hem is en huilt uit bij Sylvia (vind zij niet erg). Lorraine en Dean komen er voor uit dat ze voor elkaar kiezen. Chad wordt verliefd op Ed…jawel. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Zelfs de sherrif verklaard zijn liefde voor de burgemeester.

Het was werkelijk een erg leuke musical. Heel veel humor en goed acteer werk. Als toegift kwam Jailhouse Rock nog een keer langs. Daarna bleef een deel van de cast nog even staan en nam René van Kooten nog even het woord. Hij wees ons erop dat het bijna wereldaidsdag is. En dat zij zich hiervoor inzetten, door middel van collecteren. Bij iedere uitgang stonden dus een aantal spelers met een mandje waar je je bijdrage in kon gooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.