Theater
Theater & Concerten

3x een avondje naar het theater

De afgelopen tijd heb ik weer wat tijd in het theater doorgebracht. Het waren stuk voor stuk voorstellingen die de moeite waard zijn. Ik ging naar de theatershow van OG3NE. Ik zag de musical A Chorus Line en ik ging swingend het theater uit bij de nieuwste theatershow van Jeans.

OG3NE – ‘Three times a Lady’

Vlak voordat het nieuws naar buiten kwam dat de drie zingende zusjes van OG3NE volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival gaan, zag ik ze in het theater. Ik kocht mijn kaartjes al in de voorverkoop en dat bleek een goede zet. De gehele tour was uitverkocht. Ik zat dan ook in een bomvolle zaal. Een zaal waarin ik zeer onverwacht een van de jongsten was. Het was overwegend grijs. Maar dat mocht de pret niet drukken, het was echt genieten. Van begin tot eind weten de dames een flitsende show neer te zetten. De liedjes van hun album worden aangevuld met covers die ze al eerder zongen, zoals het prachtige Clown. Ook zongen ze alle drie een solonummer, waarbij vooral Shelly voor een extra dikke laag kippenvel zorgde. De show is een echte aanrader én de tour is verlengd! Je kunt dus een kaartje bemachtigen als je snel bent.

[wpdevart_youtube]flhbl9w_ul0[/wpdevart_youtube]

A Chorus Line

Enkele weken later zat ik weer in het theater, dit keer voor een musical. Een klassieker onder de musicals, zelfs. In A Chorus Line wordt het verhaal verteld van een aantal ambitieuze dansers. Er is maar één ding wat ze willen, een plekje in het showballet. Eén voor een vertellen ze waarom ze die ene rol willen en wat ze ertoe heeft gebracht om de showbizz in te gaan. Het is ander soort musical dan ik eerder zag. Het draait hier echt om het verhaal en de muziek. Die muziek is mooi. De dans is fantastisch. Het is een show met humor, maar is op bepaalde momenten ook ontroerend.

[wpdevart_youtube]pTW306N7Rxo[/wpdevart_youtube]

Jeans – ‘Magic’

Ieder jaar weer keert de theatershow van Jeans weer terug. Vorig jaar ging ik er weer eens naartoe. En ook dit jaar besloot ik weer te gaan. Dit jaar was het thema ‘Magic’.  En ook dit jaar was het weer een fantastische show. Aan een stuk door worden verschillende liedjes uit zowat alle decennia gezongen. Ook wordt er volop gedanst en natuurlijk ontbreekt ook het komische gedeelte niet. Het is een show die van begin tot eind staat als een huis.

[wpdevart_youtube]_4mQ-mRVjBc[/wpdevart_youtube]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.