Wie is de Mol
Televisie

Wie is de mol 2017 | Meer dan normaal

De vierde aflevering van dit seizoen Wie is de Mol was de aflevering met de opdracht waarvan ik wist dat die wel moest komen. Een pot van ruim € 7.000,- in drie afleveringen is wel heel erg hoog, tenzij er een mogelijkheid is om die pot leeg te trekken. En zie daar, een veiling! Maar daar ging eerst nog het een en ander aan vooraf.

Onder leiding van reisleider Diederik vertrekt het gezelschap uit de stad richting het oosten, naar het Wilde Westen. Ze rijden door grote bergen en langs diepe meren. Dwars door uitgestrekte vlaktes en prairies. Een ideaal decor om wat opdrachten te doen met wat hooibalen en paarden.

Rodeo maar dan anders

Art wacht het stel op bij een Rodeo Arena.  Dat is net zoiets als een voetbalstadion, maar dan voor Rodeo’s. In de arena is een parcours uitgezet met hooibalen met in het midden twee V’tjes (dat is ten minste wat ik erin zie). De kandidaten moeten de overkant zien te bereiken met een één lasso. Dan komt er geld in de pot. De zevende kandidaat kan het verdiende geld verdubbelen. Dat overlopen gaat natuurlijk niet zomaar. Een echte cowboy en een echte cowgirl doen hun uiterste best om dit te verhinderen.

Voor ze starten moeten ze eerst nog even bepalen wie als beste paard van stal als zevende gaat. Sanne wil dit niet, ze vindt het zelfs een beetje eng en denkt erover om de opdracht maar helemaal niet te doen. Thomas wil best de laatste zijn, maar uiteindelijk zullen hij en Imanuelle uitmaken wie als mol  laatste een poging gaat wagen. Jeroen gaat als eerste, hij pakt een lasso en bereikt veilig de overkant. Sigrid kan goed hardlopen, want dat heeft ze al eens eerder gedaan in een zeker safaripark. Ze pakt een lasso, maar wordt helaas gevangen. Jochem neemt de tijd en doet zijn uiterste best om de aandacht vooral op hem te vestigen. Vlak voor de finish komt hij ten val, Cowboy heeft geen medelijden en vangt hem gewoon. Dan besluit Sanne het toch maar te doen, ze heeft de kermis ten slotte ook overleefd. Ze wordt op de hielen gezeten, maar komt wel met lasso over de finish. Net als Diederik. Hoe het besloten is zien we niet, maar als zesde zien we Imanuelle als een gek richting finish rennen. En dan mag Thomas dus de meest ideale molplek innemen. Hij gaat voor de verdubbeling. Hij neemt twee lasso’s mee. Rent naar de finish, is er bijna over, maar wordt net op het nippertje nog gevangen. Jammer, maar helaas. Voor de rest dan.

Bondje hier, bondje daar

Jochem is de beroerdste niet en besluit om naast zijn bondje met Sigrid ook een bondje met het zielige parkietje Imanuelle aan te gaan. Na het afscheid van Roos is zij helemaal alleen. Imanuelle is populair, want ook Sigrid wil graag een extra bondje. Maar het is Jochem die drie handtekeningen moet zetten, want Imanuelle is ervan overtuigd dat de mol het geld heeft gesigneerd.  Sanne en Jeroen besluiten ook steeds meer te gaan delen. Sanne zegt dat ze op Sigrid zit, Jeroen verdenkt haar helemaal niet. Hij ziet meer in Imanuelle en zag meer in Vincent en Roos. Diederik wordt ook niet uitgesloten. Uiteindelijk besluiten dat Jeroen de dames in de gaten houdt en Sanne de heren. Met uitzondering van Thomas, die laten ze buiten beschouwing.

Balen tussen de hooibalen

De tweede opdracht is er een, waarvan het nu mij volledig ontgaat. Ze moeten op zoek naar geld in een hooiberg. Ze hebben een kwartier. Hadden ze nu Roos nog maar gehad. Zij heeft namelijk vorig seizoen goed opgelet. Haar heliticket vond ze ook door met de klok mee te zoeken. Dat gebeurt nu niet. Iedereen stort zich tegelijkertijd op de balen, van structuur is absoluut geen sprake. Meest opvallend is dat Sigrid haar balen als veertjes op tilt, maar dat Jeroen er veel moeite mee heeft. Zonder enige vorm van samenwerking verdienen ze toch € 750,- voor de pot.

Molkalveren

En dan komt de opdracht waarvan ik wist dat die zou komen. Eerste komen de kandidaten een voor een bij Art. Ze worden gevraagd hoeveel ze over hebben voor drie jokers. Sigrid, Thomas, Diederik en Sanne willen er best wel wat geld voor neertellen. Imanuelle en Jochem willen er niets voor geven…op dat moment ten minste. Kersverse penningmeester Jeroen krijgt  van Art een voorstel. De kandidaten mogen tot een bedrag van € 1.300,- bieden op jokers. Daarna zal het ten koste gaan van de pot. Jeroen mag de pot verzekeren, de helft wordt premie en zijn ze hoe dan ook kwijt. Jeroen gelooft heilig in het goede van de mens. Hij denkt zeker dat er mensen zijn die meer dan die € 1.300,- gaan stemmen, maar de pot leeg trekken zal niet gebeuren. In zijn voorbereiding heeft hij duidelijk seizoen Inge Ipenburg overgeslagen. De pot wordt voor een astronomisch bedrag van liefst € 1.500,- verzekerd. Daar gaan ze heus niet over heen….

Het eerste molkalf met de joker verschijnt en dat werkt als een rode lap op een stier. Imanuelle begint en Thomas volgt. Diederik doet af en toe mee, maar ziet de bui al hangen. Thomas drijft ondertussen de prijs lekker op, waarna uiteindelijk Diederik de joker voor € 2.700,- in bezit krijgt. Jammer voor Thomas, maar dat zal hem een worst wezen. Sigrid geloofd haar ogen en oren niet. Ze kan zich niet voorstellen dat er zoveel geld geboden wordt voor een houten schijfje. Maar ook bij de tweede joker wordt het een veldslag. Jochem is vastbesloten ook een joker in bezit te krijgen. Ook Sanne besluit mee te doen. En Thomas verhoogd ieder bod, maar de joker is € 2.000,- verder voor Sanne. Dan is er nog één joker te gaan. Sigrid besluit toch maar mee te doen, maar Jochem wil deze joker heel erg graag. En Thomas? Tsja, ook die biedt weer vrolijk mee totdat Jochem er met de joker van € 3.500,- van door gaat. Voor Sigrid is dit echt teveel van het goede. Sanne probeert het nog goed te maken door te zeggen dat ze echt zeker wist dat ze € 1.300,- per persoon hadden. En Thomas? Die dacht dat ook, hoe toevallig. Maar nee, niets per persoon, gewoon voor iedereen in totaal. Jeroen mag dus € 6.800,- inleveren bij Art. Hij krijgt ook meteen de schuld van alles, had hij maar meer moeten verzekeren.

Tijd voor de test

Imanuelle onslaat Jochem van haar mollijstje en verdenkt nu Diederik. Diederik gaat voor Jeroen, maar heeft zijn joker. Thomas gaat ook voor Jeroen en blijft ook Sanne in de gaten houden, die op haar beurt wel nog op Jochem inzet met haar joker. Sigrid weet dat Jochem heeft gezegd dat hij de aandacht expres naar zich toe trekt, zodat zij veilig zijn. Maar tegelijkertijd vertrouwt ze hem ook niet meer, ze weet het niet meer. Van Jeroen en Jochem krijgen we niet te weten op wie ze zijn. Het is Sigrid die dan toch het veld moet ruimen en wat was het emotioneel. Maar gelukkig is daar Thomas, die net als de vorige afleveringen als eerste een troostende hand op de schouder van de afvaller legt (ja, dat begint op te vallen!).

Wie is de mol?

Thomas! Maar van deze aflevering heb ik geleerd dat een verzekering geen overbodige luxe is. Dus ik zal ook nog wat spreiden op Jeroen en Jochem, ondanks dat die laatste behoorlijk aanwezig is. Maar bij hem zou het zomaar kunnen zijn, dat het gewoon bij zijn tactiek hoort. De overgebleven dames zijn wat mij betreft heel erg kandidaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.