Wie is de Mol
Televisie

Wie is de mol 2017 | Er is vast wel iemand wijzer geworden van deze aflevering.

Aan het eind van deze afleveringen werd vast een van de kandidaten een beetje wijzer. Tenzij die tunnelvisie toch keihard is ingeslagen. Ik ben er in ieder geval niet veel wijzer van geworden. En dan is het al aflevering zes. Nog maar vier afleveringen te gaan en we weten wie het is. In de zesde aflevering gebeurde heel veel, maar tegelijkertijd ook heel weinig.

Working Girls hotel

De overgeblevenen verblijven in het Working Girls hotel, een voormalig bordeel. Het is ook niet echt een hotel, want ze moeten met zijn vijven een appartement delen. Compleet met wasschema’s en gedeelde badkamer. Hier wordt ook hét bewijs geleverd dat Jochem niet de mol is. Iemand die zelfs foto’s maakt van het ondergoed van de rest is echt wel een heel erg fanatieke kandidaat, toch?

Thomas heeft intussen een t-shirt aangetrokken met XCIV erop. Deze 94 is blijkbaar een aanwijzing, aldus Thomas zelf. Sanne voelt zich na het vertrek van Jeroen erg alleen. Ze biedt zich aan bij Thomas en Diederik als extra bondpartner. Komt dat even mooi uit. Thomas en Diederik verdenken haar. Voor Sanne komt het ook mooi uit dat ze het aanbod accepteren, zo kan zij een van haar mogelijke mollen Thomas goed in de gaten houden. Maar Sanne heeft nog een mol op haar lijstje. Ook bij Jochem informeert ze of hij plaats heeft voor een bijvrouw. Hij is immers getrouwd met Imanuelle. Maar de vorige keer dat hij deze constructie aan ging, bleek niet echt een succes. Hij wijst haar dan ook af.

De mol gaat ondergronds

Art heeft twee mensen met een goed geheugen nodig. Thomas steekt als eerste zijn vinger op. Sanne wil graag mee, zodat ze Thomas eens even helemaal voor zichzelf heeft. Ze zal zich wel over haar poppenfobie heen moeten zetten. Verder lijken beiden zich wel thuis te voelen onder de grond. Hun opdracht is om zo goed mogelijk rond te kijken en te onthouden waar het geld (- of +) ligt. Thomas zal links kijken en Sanne rechts. Ze lopen netjes het parcours af, maar bij de slagersituatie aan het eind loopt Thomas heel snel door en Sanne trekt de conclusie dat ze niet in de hoek hoeven te kijken.

Dan is het de beurt aan Jochem en Imanuelle en hun mol Diederik om het ondergronds gangenstelsel te betreden. Klein detail is dat het plotseling donker is en de poppen zijn ingeruild voor echte mensen. Het duurt wat lang, voordat Sanne en Thomas daar achter komen. De twee lijken wel de juiste instructies te geven. Sanne corrigeert haar eigen fouten én die van Thomas. Daar waar de twee heel snel door zijn gelopen, blijken toch nog een paar enveloppen te liggen. En volgens Thomas ligt er ook nog eentje bij de harten twee bij de kaartende mannen. Maar de kaartende mannen spelen natuurlijk gewoon een spelletje en die kaart is nergens te bekennen. Uiteindelijk zijn er toch wat mingeld briefjes gevonden. Maar aan wie het heeft gelegen is eigenlijk niet te zeggen.

De droom van Jochem komt uit

Jochem wilde vroeger dolgraag boer worden. Hij is dan ook helemaal in zijn nopjes als blijkt dat ze bij de volgende opdracht mogen grasmaaien. Grasmaaien is zijn grootste passie. Dit in tegenstelling tot Sanne, die absoluut geen boer wil worden. Diederik besluit met haar mee te gaan. De rest moet een woord maaien. Hoe langer het woord, hoe meer geld in de pot. Thomas wil iets met M O L. Uiteindelijk komen ze uit bij MOLBOEKJES op initiatief van Jochem. Thomas wil graag de M doen. Ondanks dat hij moeite heeft met het aan de praat krijgen van de maaier gaat dat prima. Ook de overige letters maait hij best goed.  Ook Jochem en Imanuelle zijn eigenlijk goed bezig, al heeft Jochem wel problemen met het laten zakken van zijn maaier. Diederik is goed bezig om zijn mol Sanne uit te testen. Hij bekijkt het allemaal heel wetenschappelijk. Terwijl Sanne alleen maar aan molshopen kan denken, bedenkt Diederik allerlei manieren hoe het woord MOLBOEKJE kan eindigen. Uiteindelijk komen ze met het juiste woord bij Art. Dit was vooral te danken aan Sanne.

De grootste angst van Diederik wordt waarheid

Voor de laatste opdracht gaan ze naar de Rodeo. Tussen alle aanwezigen lopen acht mensen met een button. Hierop staat een bedrag genoemd, in totaal is het maximaal € 1.000. Ze hebben ook een portofoon, waarmee de bedragen doorgebeld kunnen worden aan Art. De eerste vier bedragen tellen, de rest is te laat. Maar dat is nog niet alles. Degene die het hoogste bedrag door belt, mag twee personen kiezen die hun scherm bij de executie ook niet te zien krijgen.

Voor Diederik is dit veel te hoog gegrepen. Abseilend door vuurhoepels is geen probleem, maar mensen aan aanspreken en bekijken gaat echt te ver. Diederik vindt dus ook geen bedragen. Als mol zijnde loop je hier wel het risico dat anderen de hoogste bedragen in gaan bellen. Jochem heeft minder moeite met zoeken, hij onderwerpt zelfs vrouwen aan een grondige inspectie. Uiteindelijk vindt hij de klapper van € 750,-, maar is helaas te laat. Wat natuurlijk een mooie molactie zou kunnen zijn.

Imanuelle is ondertussen goed bezig. Zij belt de € 10,- door, gaat vervolgens naar de VIP Room om daar de € 500,- en de € 20,- veilig te stellen. Sanne had ook graag de € 10,- in willen bellen, maar komt net na Imanuelle. Voor Thomas was dit echt te laag. Hij gaat voor de € 100,-. Loopt de € 750,- keihard voorbij om vervolgens de € 50,- net te laat in te bellen. Hij herkent mevrouw € 50,- wel ergens van, maar dat is vast van het moment waarop hij alvast heeft mogen zien welke acht mensen mee doen aan het spel.

Het is uiteindelijk Imanuelle die het hoogste bedrag bij elkaar geschraapt heeft. Zij krijgt haar scherm niet te zijn. De keuze voor de anderen vindt ze moeilijk. Thomas vindt dat ze haar mol en haar bondgenoot moet kiezen. Wat natuurlijk heel erg slim is, want dat houdt de aandacht nog even van hemzelf weg. Ze doen allemaal hun uiterste best om gekozen te worden. Voor Jochem is het in ieder geval duidelijk hoe meer mensen weg hoe beter.

Tijd voor de test

Imanuelle gaat vol voor Diederik, want zij hoeft haar scherm toch niet te laten zien. Diederik gaat nog niet vol voor Sanne, maar spreidt nog op Jochem. Jochem vraagt zich af of Sanne of Thomas ook de mol kunnen zijn naast Diederik. Sanne gaat voornamelijk voor Jochem, maar neemt ook Diederik en Thomas nog voor de zekerheid mee. Thomas gaat voor Sanne, maar spreidt ook nog op iemand anders.

Van Imanuelle hoeven Diederik en Jochem ook niet hun scherm te laten zien. Ze hoopt van harte dat Sanne of Thomas dan een rood scherm zullen krijgen. Maar helaas Sanne en Thomas krijgen een groen scherm. Zij zijn daardoor een stukje wijzer geworden en Imanuelle denkt nu dat iedereen op Diederik zit.

Wie is de Mol?

Met nog vijf mensen in de race zou het heel duidelijk moeten zijn wie de mol is. Maar toch was dit een aflevering die me weer deed twijfelen. Tijd om alles even op een rijtje te zetten.

  • Imanuelle zie ik nog steeds als de ontzettend fanatieke kandidaat. Ze wordt ook helemaal niet verdacht bij de rest en dat hoeft ook niet, want ze is de mol ook niet.
  • Diederik had misschien wel een rood scherm. Mocht hij de mol zijn, dan hebben zowel Sanne als Thomas inderdaad gespreid en ook Diederik nog mee genomen. Anders was een van beide toch echt naar huis gemoeten. Maar Diederik is in mijn ogen een heel slimme kandidaat met af en toe wat molse trekjes.
  • Sanne heeft intussen heel wat geld binnen gehaald voor de pot. Het MOLBOEKJES geld heeft zij toch echt naar het maximale gebracht. Het feit dat zij twee bondjes aan wil gaan met haar potentiële mollen zegt ook genoeg. Zowel Thomas als Jochem worden uitgebreid door haar getest. Ze zou de mol nog best kunnen zijn, aangezien Diederik en Thomas haar nog verdenken, maar ik denk het niet. Wat ik wel denk is dat Sanne goed op weg is richting de finale.
  • Jochem is degene waaraan ik sterk begin te twijfelen. Hij is die montage mol die je niet wel verdenken, omdat het vast de winnaar of verliezer wordt. Het ligt er allemaal zo dik bovenop. Het zal toch niet zo zijn dat die op het eerste gezicht klungelige acties echt molacties zijn?
  • En dan hebben we Thomas nog. Hij deed deze aflevering vrij weinig. Ook de verdenkingen lijken niet heel erg op hem te liggen. Al noemen Sanne en Jochem hem wel. Alles bij elkaar genomen blijf ik toch nog even bij Thomas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.