Wie is de Mol
Televisie

Wie is de mol 2017 | Meegaand

De tweede aflevering van Wie is de Mol eindigt qua opdrachten hoog in het rijtje beste afleveringen ooit. Niet werkende etherdiscipline in een verlaten gebouw, laserguns op een verlaten kermis en een spannende rechtszaak. Genoeg mogelijkheden om kandidaten af te strepen en alvast een beginnetje te maken aan een tunneltje…of drie. Ik merk daarbij wel dat ik het motto Follow the Money voor een deel laat varen. Potentiële mollen blijken tegenwoordig gewoon geld te verdienen.

Chaos in de papierfabriek

In een verlaten papierfabriek valt geld te verdienen. De kandidaten splitsen zich in groepjes van twee en eentje van drie.

Jochem en Roos vinden als eerste een opdracht. Een simpele. Voer de code in op de computer en verdien geld. Roos wordt door Jochem naar de computer gestuurd. Jochem leest netjes de code op die gewoon op de muur staat. Hij gaat eens controleren bij Roos, maar Roos is nergens meer te bekennen. Kandidaat Jochem blijft verslagen achter. Maar mol Jochem wist dat natuurlijk lang, hij stuurde Roos niet voor niets naar de computer. Ze kan namelijk niet liegen, iets wat later misschien nog wel eens van pas kan komen. Jochem neemt ook plaats achter het stuur van een heftruck om een zo’n duur mogelijk scherm in elkaar te zetten. Dit blijkt de enige opdracht te zijn die nog wat geld op levert.

Jeroen en Diederik moeten samen zo snel mogelijk woorden van de waslijn halen. Jeroen wordt gek van het gebabbel van Jochem over de porto en zet hem uit. Dat doen mollen wel vaker. Diederik vindt dat ze elkaar moeten vertrouwen en besluit te gaan lezen. Jeroen gaat daar in mee. Om vervolgens ook te verdwijnen. Het drietal Thomas, Imanuelle en Yvonne stellen Diederik hiervan op de hoogte. Maar Diederik zal het een worst wezen. Hij wil geld verdienen, dus hij haalt zelf de woorden maar van de waslijn. Ondanks de hulp van Imanuelle zijn dit uiteraard niet de juiste woorden. Want diep in zijn hart wil Diederik namelijk helemaal geen geld verdienen. Thomas vindt het tijd dat het drietal verder gaat naar de volgende opdracht. De dames gaan gewillig mee. Dat komt mooi uit, want dan kan Diederik in alle rust ontvoert worden.

Thomas en Imanuelle rollen nog wat papier af en Thomas doet nog even een rekstok oefening. Zonder succes. Sanne en Sigrid hebben ook geen succes met hun typemachines. Voor Sigrid is dat logisch, zij is ten slotte te jong om met een typemachine om te gaan. Sanne daarentegen heeft een typediploma. Maar foutloos typen lukt haar niet. Sigrid vindt het wel best, zij concentreert zich om kipnuggets. Sanne heeft er genoeg van, ze leveren gewoon het origineel in. Sigrid gaat daar in mee.

Ratatata op de kermis

Het zou zomaar een scène uit de eerste de beste horror film kunnen zijn. Een verlaten kermis, waar alles gewoon blijft draaien. De zes kandidaten mogen een rondje in een attractie. Iedere attractie heeft een waarde. Op de weg ernaartoe en de weg terug lopen triggerhappy bewakers rond. Bewakers, waarvan de identiteit verborgen blijft…in ieder geval tot aflevering 10. Het zou me namelijk niets verbazen als Diederik (of Jeroen en Roos, maar die hadden het te druk met iets anders) daar ook rondloopt om wat extra geld uit te pot te houden.

Jochem gaat als verkenner. Hij verliest al snel het contact, hij neemt zijn rol als verkenner niet al te serieus. Voor € 500,- zit hij in zijn eentje in de achtbaan. Hij doet zijn best om weer veilig terug te komen, maar wordt helaas geraakt. Wat jammer nou. Sanne haat de kermis. Maar de mol maakt van alles in je los. In plaats van de veilige draaimolen gaat ze voor de Screaming Eagle. YOLO! Ze verdient hiermee € 500,-. Imanuelle vecht voor volk en vaderland. Haar moeder kijkt! Ratatatata! Al ladend en herladend gaat ze richting de € 500,- attractie. Daarna werpt ze zich weer in de strijd, neemt zelfs een prullenbak mee als schild. Haar aanpak werkt wel, want ze komt terug met het geld. Tenzij er in de komende afleveringen nog een ‘trek de pot leeg’ opdracht komt, zet ik een potloodstreep door Imanuelle en Sanne. Zij hebben tot nu toe iets teveel geld verdiend.

Thomas durft in best enge dingen, dus hij gaat voor de klapper van € 750,-. Yvonne heeft er vertrouwen in, Thomas heeft ten slotte een carrière als soldaat. Maar Thomas wordt toch een beetje bang voor al die rode stipjes. Hij gaat toch maar voor een iets goedkopere attractie. Hij verdient er geld mee, maar is ook kotsmisselijk. Sigrid draait vervolgens wel rondjes in de duurste en wordt daar een soort van high van. Geen idee hoe ze in die attractie is gekomen. Misschien heeft zij met die bril wél die grijpmachine vol met jokers gezien? Ondanks haar smetvrees gaat ze toch voor de prullenbak tactiek van Imanuelle. Bij haar heeft het minder succes. Yvonne probeert het tevergeefs ook nog.

De rechtbank

De kwestie ‘ontvoering van een kandidaat’ moet nog opgehelderd worden. Jeroen, Roos en Diederik staan terecht in een typisch Amerikaanse rechtszaal. Ieder van hen vertelt een verhaal over de afgelopen 24 uur. Eén van hen liegt. De zes anderen zijn de jury aan hen de taak om de leugenaar te ontmaskeren. Hebben ze het bij het rechte eind dan komt er geld in de pot. Hebben ze het fout dan krijgt de leugenaar in kwestie een vrijstelling.

Jeroen bijt het spits af. Hij werd ontvoerd met als doel die avond met een band op te treden als Elvis Presley. Het publiek was laaiend enthousiast en de vrouwen vielen in katzwijn. Alleen Sanne vindt verhaal nergens op slaan. Maar die heeft denk niet goed geluisterd naar de andere twee. Ik vond dit het meest geloofwaardige verhaal. Iets minder geloofwaardig was dat van Roos. Zij zou naar Las Vegas zijn gevlogen. Daar liep ze op de Strip met twee Elvissen naast haar. Ze dronk een grote roze cocktail en heeft gegokt. Dat vertelde ze allemaal zonder één keer aan haar neus te zitten. Dat moet dus wel waar zijn, want Roos zit aan haar neus als ze liegt. Maar Thomas, Yvonne en ook Sigrid zien dat niet. Thomas en Sigrid verdenk ik hier van enig meegaand gedrag met de meerderheid. En dan hebben we nog Diederik met een verhaal over papa en mama bever en zes baby bevertjes. Tissues zijn niet aan te slepen, maar alleen Jochem weet het hoofd koel te houden. Hij trapt daar niet in. Had de rest maar naar hem geluisterd. Terwijl Roos inderdaad Las Vegas onveilig maakte, zat Diederik gewoon op zijn kamer (nadat hij samen met Imanuelle oorlogje heeft zitten spelen op de kermis, maar dat zien we dus pas in aflevering 10). Het levert Diederik een vrijstelling op, maar geen geld voor de pot.

Tijd voor de test

De onderlinge bondjes worden wel op de proef gesteld met al die ontvoeringen. Sanne houdt zich aan haar woord, zij laat haar kamergenoot Jeroen niets weten over de dag. Jeroen schiet dus met hagel tijdens de test, want hij weet niets. Maar krijgt wel een groen scherm. Net als Sanne trouwens. Imanuelle deelt haar molboekje wel met Roos. Ze hebben wel afgesproken dat ze niets zouden zeggen, maar er is niets gezegd over lezen. Roos kan dus blijkbaar wel een woordje Surinaams, want zij krijgt ook een groen scherm. De echte scheuren ontstaan in het bondje tussen Diederik en Thomas. Maar de vraag is wie hier de boel bedondert. Diederik bleek gewoon op de hotelkamer te zitten, zonder tandenborstel, want die lag bij Thomas die weer een kamer deelt met Diederik. Ik denk dat Thomas snurkt en Diederik een andere kamer heeft gevraagd en in zijn haast zijn tandenborstel is vergeten. Wat het ook is, het is uitgepraat, de twee gaan nog een nachtje samen door. Sigrid deelt lief en leed met Jochem, die op zijn beurt gewoon voor de vorm in zijn molboekje schrijft. Iemand die Diederik mee neemt in de test kan er ook niet uit gaan, tenzij hij zelf de mol is natuurlijk. Yvonne had minder geluk, zij lijkt vol voor Roos te zijn gegaan en was ook nog eens het langzaamst. Einde verhaal voor Yvonne.

Wie is de Mol?

Diederik met Thomas, Sigrid, Jochem en Jeroen op de reservelijst.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.