Wie is de Mol
Televisie

Wie is de mol 2017 | Einde Verhaal

In de derde aflevering van Wie is de Mol is er van alles kwijt. Firma List & Bedrog is goed bezig. Jochem is zijn molboekje met Van Der Valkjes erop kwijt. Zijn kamergenoot Sigrid heeft hem niet, maar het brengt haar wel op het idee om in te breken in de kamer van Diederik en Thomas. Van echt inbreken is natuurlijk geen sprake, aangezien ze op wonderbaarlijke wijze over de sleutel blijkt te beschikken. Ze treedt binnen en jat de vragenlijst van Thomas. Als mol een ideaal uitgangspunt om te verdelen en heersen, als kandidaat een fijn spiekbriefje bij de test. Maar er werd ook een hoop gevonden in de vorm van kartonnetjes en briefjes geld.

Voor wat mezelf betreft, ik heb mijn tunnel gevonden! Ik loop wel enig risico. Dit jaar vind ik het weer erg gezellig in de musicaltunnel, maar in het verleden is gebleken dat musicaltunnels niet altijd de juiste zijn. Ook is het zo dat er volgende week een veilingopdracht lijkt te zijn. Daar is geld voor nodig. De mol weet dat, dus een geld verdienende mol is in dat geval niet zo heel vreemd meer. Maar dat is iets voor volgende week. Voorlopig blijf ik nog even zitten waar ik zit. Oh, en dat molboekje van Jochem? Dat is ingenomen door Imanuelle. Reden? Onbekend.

Oranje plankjes in de duinen

De club is eindelijk weer compleet en vertrekt naar het strand. Een opluchting voor Thomas. Eindelijk weer kunnen ademen. Jochem ontpopt zich tot een ware motivator. Eerst vragen naar het groepsgevoel en dan een serieus onderwerp aansnijden. De pot. Of eigenlijk twee potten. Jochem had nog een bedrag in zijn zak zitten en Diederik had de rest. Het is maar liefst € 4.200,-. Imanuelle wil hem niet. Sigrid wil hem wel. Jochem kiest nog voor Sanne, maar de meerderheid gaat toch voor Roos. Roos wordt de penningmeester en dat is niet bepaald de best functie in dit programma.

Voor de eerste opdracht staat er een estafette op het programma. Hoe groter de omweg hoe meer geld, luidt het motto. Er wordt één coach aangewezen die alles in goede banen moet leiden. Imanuelle wil dit graag doen, maar ze wordt niet gekozen. Diederik wordt de coach. Hij moet ervoor zorgen dat iedereen op tijd bij het juiste paaltje is. Dat is belangrijk, want als de laatste loper niet op tijd bij de finish is komt er geen geld in de pot. Natuurlijk zit er ook nog een addertje onder het wuivende helmgras, halve briefjes betekenen mingeld. Diederik neemt zijn taak zeer serieus en let goed op de tijd.

Jeroen neemt een deel van de hoofdroute met de blauwe plankjes en vindt zijn route maar saai. Roos neemt alle zijpaden met halve briefjes en neemt alles mee. Sigrid komt tot de conclusie dat enkel de rode plankjes het geld bevatten. De kartonnen op de oranje plankjes zijn slechts aanwijzingen. Oranje plankjes dus. Je kunt alle kleuren van de wereld kiezen en dan kies je oranje. Ik weet nog wel iemand die ook iets met oranje deed. En dan heb ik het niet over Sanne die zich niet aan de etherdiscipline kan houden. Terwijl Sigrid haar uiterste best doet om de groep te overtuigen dat ze de kartonnen in de oranje vakjes kunnen laten liggen, komt dat niet echt over. Sanne, Imanuelle en ook Jochem nemen gewoon alles mee. Jochem gaat zelfs nog naar het halve € 1.000 plankje. Thomas is als laatste en vraagt nog even aan Diederik of hij hem kan zien. Diederik ziet hem heel in de verte, maar ziet niet wat hij doet. Komt dat even mooi uit voor Thomas, kan hij rustig kijken wat hij in gaat leveren. Uiteindelijk wordt er € 1.130,- ingeleverd, waarvan één half biljetje van € 1.000,-. Er blijft dus € 130,- over voor de pot.

Cursus zandtekenen voor beginners

Tijdens de lunch belt Art met meer informatie over de volgende opdracht. Ze moeten zich weer opsplitsen. Hij heeft voor twee kandidaten een speciaal plekje in de aanbieding. Imanuelle vertrouwt zichzelf het meest en wil graag die felbegeerde plek. Ook Thomas wil deze heel erg graag, wat logisch is. Uiteindelijk gaat de groep voor Imanuelle en Sigrid.

De overige zes melden zich bij zonsondergang bij Art. Voor hen staat een cursus Sanddrawing by Night op het programma. Ze moeten zichzelf uitbeelden met een tekening gemaakt met harken en alles wat je op het strand vindt. Letters en cijfers zijn niet toegestaan. Diederik denkt meteen aan het spruitje op zijn trui, maar dat lijkt te lastig. Iets wetenschappelijks kan ook niet, want dat zijn teveel cijfers en letters. Thomas komt met briljante plan om zichzelf te omschrijven met een glas Gin Tonic. Hij beeldt het als volgt uit: Y. Kan aan mij liggen, maar dit is gewoon een letter. Sanne vindt dit plan wel erg goed gevonden en borduurt er op door. Uiteindelijk wordt ook dat plan neergehaald en komen ze met een iets duidelijkere oplossing.

Inmiddels wordt het echt heel donker en er zijn geen lampjes te zien. Maar dat wordt snel opgelost door knallend vuurwerk, waardoor niemand elkaar nog kan verstaan. Thomas begint met het uitzetten van de vakken, hij doet dat netjes in de branding. Dit heeft alleen effect op het roosje van Roos, dat verwelkt door het zoute water. Jochem doet zijn eigen ding en tekent een Mickey Mouse, wat er uiteindelijk uit ziet als een beertje. Dit wordt door het tweetal Sigrid en Imanuelle wel goed geraden. Net als de bril van Diederik, Beatrix en de Surinaamse vlag. De theatermaskers die voor Thomas bedoelt waren, worden voor Sigrid aangezien. Maar dat is niet erg, Sigrid en Imanuelle halen toch mooi € 2.500,- op voor de pot. ‘De mol heeft niets kunnen doen,’ aldus Thomas.

Het stageverbond

Thomas en Diederik hadden iets wat ze het stageverbond noemden. Hun verbondje zat nog in de proeftijd. Maar Thomas vindt dat de tijd daar is om er een serieus verbond van te maken. Wat Diederik niet weet is dat Thomas hem wel nog een beetje verdenkt, want zelfs een bondgenoot zou onbetrouwbaar kunnen zijn. Dus Diederik, je bent gewaarschuwd. Ook Jeroen besluit dat zijn verbond met Sanne ook wat serieuzer mag worden. Ze roddelen wel heel veel, maar tot een bondje is het nooit gekomen. Jeroen wil wel graag weten of Sanne de mol is. Natuurlijk niet, of ze de mol nu wel of niet is, ze zal altijd nee zeggen.

Vier ruziënde koppels in een auto

Het is algemeen bekend dat een rijdende man/vrouw en een navigerende man/vrouw in een auto nooit een goed idee is. De opdrachtmakers van dit programma weten dat vast ook en dat levert een hilarische opdracht op. Met 4 auto’s moet men 1 route rijden met als eindbestemming Powell’s Books, waar ze 1 miljoen boeken schijnen te hebben (note to self: check vluchten naar Portland!!!). Maar dat weten ze pas als ze daar gezamenlijk aankomen en de enveloppen die ieder koppel in bezit heeft, open maken. Zover komt het echter niet. De route moeten ze eerst zien te vinden op de zijkanten en achterkant van hun eigen auto’s. Ze mogen alleen niet uitstappen en de raampjes moeten ook gesloten blijven. Het enige communicatiemiddel is de portofoon. Etherdiscipline was nog nooit zo belangrijk, maar dat is ver te zoeken. Ze rijden wel twee keer langs de boekwinkel, maar stoppen doen ze niet.

Jeroen vraagt zich af waar het mis is gegaan. Dat is een goede vraag. Begon het al bij Jeroen zelf die het voorstel van Sigrid om de envelop alvast te openen niets vond? Of lag het aan Diederik die per ongeluk de snelweg op reed? Terwijl Imanuelle als een gek van de heuvel af scheurt, heeft Jochem problemen met de porto. Uiteindelijk hebben ze netjes drie achter elkaar rijdende auto’s. De auto met Thomas en Sanne rijdt nog rustig rondjes door de stad, maar die komt uiteindelijk ook bij de drie andere aan. Ze vervolgen de route over (Thomas) Jefferson St. en Flanders St. (je zou het niet zeggen, maar er zit een Vlaming in het gezelschap). Het is Sigrid die alles in goede banen probeert te leiden, maar wisselt wel twee cruciale delen van de route om. Het is Sanne die uiteindelijk zeker weet dat ze naar de kerk moeten, want het is zondag. Het enige dat ze daar vinden is Art die hen erop wijst dat ze bij Powell’s hadden moeten zijn. Daar hadden ze vier boeken gevonden met geld erin, maar helaas pindakaas de pot wordt niet gespekt.

Tijd voor de test

Sigrid vindt Jochem geen geschikte mol, maar vertelt ons verder niet wie ze dan wel verdenkt. Maar het is natuurlijk een beetje onzinnig om een vragenlijst te jatten van een kandidaat die je helemaal niet verdenkt. Jochem gaat van 3 naar 2 verdachten. Thomas zet in op Jeroen, Roos, Sanne en Diederik. Sanne verdenkt Imanuelle, die zelf Jochem, Sanne, Diederik en Jeroen verdenkt. Jeroen verdenkt Diederik vanaf het eerste moment en dat blijkt wederzijds te zijn. Roos verdenkt Imanuelle in ieder geval niet, maar Roos is penningmeester en de vloek van het penningmeesterschap treft ook haar. Ze mag vertrekken.

Wie is de Mol?

Het is nog geen schrijnend gevalletje tunnelvisie, maar ik zet in op Thomas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.