Televisie

Wie is de mol? 2014

Er is geen enkel tv-programma wat mij wekenlang van minuut tot minuut bezig kan houden dan ‘Wie is de Mol?’ Ieder jaar vanaf januari begint dat. Het is nog nooit zo erg geweest als dit jaar. Sinds een paar jaar zoek ik zelf ook actief naar alle hints en aanwijzingen naar de mogelijke mol. Dat heeft mij eigenlijk nooit echt wat opgeleverd. Mijn mol vanaf het eerste uur haalt altijd de finale, maar wordt altijd weer uitgeroepen tot winnaar of verliezer.

Dit jaar zou ik het eens anders aanpakken. Waar ik voorgaande jaren altijd voor degene ging waar de meest duidelijke aanwijzingen voor te vinden waren, besloot ik nu om dat vooral niet te doen. Maar wat ik voor het bekijken van de eerste aflevering nog niet wist, was dat er dit jaar wel heel erg veel mollen in blijken te zitten. Na de eerste aflevering was mijn mollenlijstje dan ook een stuk langer dan mijn niet-mollen lijstje. Gelukkig kon ik al snel dikke strepen zetten door de namen van de kandidaten die al snel af zijn gevallen.

En dan heb je je lijstje al snel teruggebracht tot twee potentiële mollen: Jan – Willem en Freek. En nog een schaduwmol met de naam Susan. Waarom een schaduwmol? De visserboten en de balans is mij niet onopgemerkt gebleven. Maar dat vond ik te makkelijk en ik zou het dit jaar anders aanpakken. Maar toch blijft Susan door mijn hoofd spoken en toch wil ik haar niet verdenken. Dus Jan-Willem of Freek zouden het moeten zijn.

Maar ja dan komt Jan-Willem met z’n t-shirt op de proppen. Dat zou toch wel heel makkelijk zijn. De uitgang van JW’s tunnel is in zicht. Gelukkig maar, want na het behoorlijk spekken van de pot moet JW het spel verlaten. Dan rest mij niets anders dan mijn plekje in de Freektunnel wat behaaglijker te maken. Freek is het! En dan komt aflevering 9 met Art die zegt: ‘Suus jij bent niet de winnaar, Soof jij bent niet de verliezer en Freek jij bent niet de mol’. Ehhh, wat…even terugspoelen? Ja hij zegt het echt. Freek is niet de mol. Nou verdenk ik Art nog steeds dat hij de mol is. Dus ik vertrouw dat praatje eigenlijk niet. Freek is het gewoon nog steeds. Iets kan nou eenmaal gebeuren. Het kan dat niemand de mol raad. En dan zijn de dames inderdaad geen van beide winnaar of verliezer.

Ik heb daar de afgelopen week toch best wel wakker van gelegen. Inmiddels heb ik het dan toch maar aanvaard dat Freek niet de mol is, ook al zou ik dat nog steeds een briljante ontknoping vinden. Maar ja, wie is het dan wel. Suus of Soof? Ik heb dan toch wel een lichte voorkeur voor Sofie, maar echt zeker weten doe ik het niet. Morgen is het dan eindelijk zover. Dan krijgen we eindelijk antwoord op de vraag: ‘Wie is de mol?’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.