Televisie

Wie is de mol? | Verraden

Is er iemand die behoefte heeft aan wat training van de lachspieren? Ja? Voor zover je het nog niet gezien hebt, raad ik aan om de aflevering 3 van Wie is de Mol eens te bekijken. Gegarandeerd lol. Of je zit voor de buis in totale verbijstering dat kan natuurlijk ook. De aflevering van deze week heet ‘Verraden’. Dat bleek een goede keuze.

Het is avond in Colombo en het is donker. De deelnemers zitten aan het diner, waar ze wachten op de volgende opdracht. Speculaties zijn er genoeg. Margriet wordt graag tussen twee hijskranen heen en weer geslingerd en Ajouad hoopt op iets waar iedereen jaloers op is. Chris houdt het op het idee van Rik, namelijk lasergamen. Maar Rik weet het verder ook niet. Of heeft hij het nu verraden dat hij over enige voorkennis beschikt?

Croft, Bond en Cagney & Lacey

Hoe dan ook, het wordt een potje lasergamen. Op het parcours staan tuktuks voorzien van de namen van alle deelnemers en een envelop met inhoud. In totaal € 3.000,-. Doel is uiteraard om die enveloppen (je eigen telt dubbel!) mee te nemen naar de finish zonder af te worden geschoten, want naast het parcours kunnen de scherpschutters niet wachten om hun doelwitten neer te halen.

Er wordt eerst een strategie uitgedacht. Margriet wil meteen voor het geld gaan. Victor ziet meer in een eerste verkenningsrondje zonder geld te pakken. Maar dat heeft geen zin, want je wordt toch afgeschoten, aldus Rik. Aan James Bond (alias Rik) en Lara Croft (alias Carolina) de eer om het spits af te bijten. James gaat toch voor de verkenningstechniek, want hij is het hele overleg alweer vergeten door de adrenaline. Hij trapt op een boobytrap en zonder envelop druipt hij af.

Lara Croft doet het iets beter. Ze neemt twee enveloppen mee, maar wordt vlak voor de finish afgeschoten. Dan is het de beurt aan Chris en Marlijn. Chris vindt het maar wat spannend allemaal. Hij neemt ook twee enveloppen mee, maar wordt ook voortijdig uitgeschakeld. Marlijn gaat meteen voor haar eigen envelop en stuit dan om de tuktuk met de envelop van de mol, die ze ook maar meeneemt. Wat daarin staat zullen we nooit weten, want Marlijn trapt op dezelfde boobytrap die Rik ook uitschakelde. Tjsa, had ze haar portofoon maar aan moeten laten staan.

En dan komt het, Margriet staat er helemaal klaar voor. Haar maatje Martine besluit haar rugdekking te geven. Volgens Martine moet het er best stoer uitzien, zo’n beetje als Cagney en Lacey. Margriet gaat ook voor haar eigen envelop, maar wordt vervolgens genadeloos in de rug geschoten door haar eigen maatje Martine. Martine kan nog wel een envelop pakken, maar is daarna ook af. Victor en Ajouad zijn nog over om het een en ander nog goed te maken. Victor besluit alle tuktuks nog eens na te lopen, ondanks dat er duidelijk gezegd wordt dat alles al leeg is. Ondertussen wordt Ajouad geraakt. Victor zoekt dekking bij de tuktuk van Chris, waarvan Chris zelf zegt dat hij leeg is. Maar Victor vindt toch nog een envelop én neemt die vervolgens mee naar de finish. Veel is het niet, maar er zit toch weer € 100,- extra in de pot.

Rik besluit het een en ander open te gooien bij Marlijn. Hij vertrouwt haar voor geen meter en wil precies weten wat zij heeft gedaan tijdens het lasergamen. Marlijn voelt zich verraden, ze hebben ten slotte een waterdicht bondje. Maar Rik wil niet het risico lopen dat hij een bondje met de mol begint. Of is Marlijn hier degene die een soort Zarayda/Freek complex aan het ontwikkelen is om te geloven in een bondje met de mol?

6 aandachtstrekkers en 2 blinde mollen

Bij het ontbijt de volgende dag, belt Art. Hij heeft zes aandachtstrekkers nodig. De twee overige personen gaan iets anders doen. Chris wil dolgraag bij de andere twee in het groepje, want dan gaan ze vast leuke raadsels doen. Dat doen ze immers altijd bij dit programma. Uiteindelijk is het Victor die de groep groep verdeelt.

De zes aandachtstrekkers moeten eerst inkopen doen om op een zichtbare plek het woord Bentota te spellen. Margriet, Marlijn en Ajouad besluiten de stoffenwinkel te plunderen en een complete rol knalgele stof mee te nemen. Martine gaat voor een aantal felgekleurde paraplu’s. Carolina ziet nog wat lichtgevende cirkels, maar die zijn niet van grote hoogte te zien volgens Victor. En daar heeft hij wel een punt, want het is ten slotte dag. Het groepje van Marlijn koopt nog verf en een schaar en dan kunnen ze naar het strand.  Hier gaan ze allemaal hard aan de slag om zo snel mogelijk het woord neer te leggen. Ajouad begint zijn eigen naaiatelier met de locals en knipt repen van het stof zodat er grotere letters gemaakt kunnen worden. Marlijn’s kinderdagverblijf oefent met zwaaien met de paraplu’s zodat ze zichtbaar zijn. Dit tot grote irritatie van Margriet en Martine. Marlijn zou best mee kunnen helpen met het leggen van het woord.

Ondertussen ontvangt Art Rik en Chris bij een vliegtuig. Zij gaan een vlucht maken over het gebied en moeten het woord zien te vinden en te lezen. Rik besluit Chris uit te testen en hij legt ieder initiatief bij hem neer. Maar Rik weet wel nog te melden dat de rest sowieso niet op het strand is. Chris ziet van alles en ziet ook nog het juiste woord liggen. En ze zien slechts twee andere kandidaten. De rest zal wel met een andere aanwijzing ergens anders staan te wachten. Op naar Bentota. Hier ligt slechts de envelop met geld op hen te wachten…op een toch eigenlijk best zichtbare plek. Maar ze lopen er gewoon allebei langs! Chris ziet nog wel een boot. Rik besluit ernaartoe te lopen en loopt weer langs het geld, met Chris in zijn kielzog. Ze maken nog wat opnames voor 3 op Reis en dan gaan ze toch maar terug…zonder geld! De hoofden van de andere kandidaten spreken boekdelen.

Rik weet het nu zeker. Chris heeft lopen mollen, maar hij houdt deze informatie lekker voor zichzelf. Informatie is immers macht in dit programma. De vraag blijft wel, hebben ze de envelop nu echt niet gezien? Of hebben ze elkaar gewoon uit zitten testen?

De Test

De test loopt iets anders. Er is een extra vraag toegevoegd. Wie gun jij een vrijstelling? Iedereen gunt iemand een vrijstelling. Maar helaas voor Carolina is er niemand die haar een vrijstelling gunt. Ze voelt zich verraden, maar mag wel haar scherm zien. Ze krijgt een groen scherm. Wat zegt ons dat? Ten eerste Carolina is de mol, ten tweede Carolina zit met mol Margriet op het goede spoor of als laatste is er simpelweg nog iemand anders geweest die de test nog net iets slechter heeft gemaakt. Ik gok op dat laatste. Maar ja, ik heb inmiddels een behoorlijke tunnelvisie richting Rik ontwikkeld.

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.