Televisie

Wie is de Mol? | Onderaan

Zo, ik val maar met de deur in huis. Martine is niet de mol! Maar dat wist ik al, aangezien ze al een tijdje niet meer op mijn lijstje stond. Maar wie is het dan wel? Dat is de grote vraag die iedereen al weken bezig houdt. De ontknoping nadert met rasse schreden. Nog twee weken en we weten wie het is. Maar wat gaat er volgende week gebeuren? Wordt het een Tygo-exit of zijn er dit jaar echt vier finalisten. Ik gok dat eerste, gezien de sneak peek van volgende week. Maar eerst even terug naar gisteren. De sfeerbeelden van het Sri Lankaanse binnenland worden begeleidt door de voice-over van Marlijn die vertelt dat de pot wel heel laag is dit seizoen en dat de mol dus heel erg goed is dit jaar.

Na nog meer sfeerbeelden van het binnenland van Sri Lanka, is het al tijd voor de eerste opdracht. Ons gezelschap bevindt zich in een theeplantage. In plaats van thee hangen er in deze bijzondere plantage ook briefjes met geldbedragen tussen de plantjes. De opdracht luid als volgt: pluk exact € 1815,- bij elkaar. Waarom dat bedrag? Tel je de afzonderlijke cijfers bij elkaar op dan krijg je 15. En we zoeken ten slotte naar de 15de mol. Wat je met deze informatie moet mag Joost weten, maar ik dacht ik deel het maar even.

Op de briefjes staan geldbedragen als € 0,65 of €4,02. Daar moet je er dus heel veel van hebben wil je dat bedrag bij elkaar plukken. En dat gebeurt ook. Iedereen begint heel enthousiast te plukken. De verzameltafel ligt binnen no time vol met gele briefjes met bedragen. Probeer daar maar eens orde in te scheppen. Rik doet een dappere poging om alles te ordenen. Alles van hetzelfde bij elkaar in stapeltjes van 10. Dat telt makkelijk. Ondertussen is huiseconoom Chris bezig om elk blaadje op te schrijven in zijn boekje. Maar al snel staat iedereen rond de tafel getallen te roepen en Chris wordt helemaal gek. Uiteindelijk hebben ze geen € 1815,- verzameld. Dus geen geld in de pot. Maar ik vraag me toch af of de mol niet ergens een briefje met daarop € 1815,- in zijn of haar zak heeft gestopt.

Een gelukkig schijnhuwelijk en een scheiding

In een gezellig hotelletje wordt de nacht doorgebracht. Gelegenheids -echtgenoten Rik en Marlijn delen wederom een kamer met elkaar. ‘Never change a winning team’, aldus Rik. Het stel deelt alles met elkaar. Ze overhoren elkaar zelfs. Maar of dat zo’n goed plan is. Op de vraag van Rik over de slaapkamer van de mol antwoord Marlijn hun eigen kamer! Marlijn corrigeert snel, Rik was al bang dat ze hem alsnog laat zweten. Want Marlijn verdenkt stiekem Rik in plaats van hun gezamelijke mol Margriet of vertelt Marlijn hier even tussen neus en lippen door dat zij eigenlijk de mol is.  Het zal toch niet…?

Ondertussen is er ook een stel gescheiden. Na weken bij Martine op de kamer lief en leed te hebben gedeeld, gaat Margriet nu vreemd. Met Chris nota bene! Maar slapen met Chris is alles wat je verwacht…en meer…., aldus een giechelende Margriet. Margriet deelt Chris mee dat het best wel eens een slagveld zou kunnen worden bij de executie. Er zijn immers teveel kandidaten over en volgende week is de finale al! Martine ontgaat dat ook niet. Zij besluit bij het eten dat ze de pot toch nog wel eens even wil tellen. Uiteraard klopt die als een bus, door die briljante zet van Rik vorige week. Hij heeft er ook geen problemen mee dat er een nieuwe penningmeester gekozen wordt. Martine wil Chris graag, want die vertrouwt ze niet echt. Chris wordt penningmeester. Ben benieuwd of hij volgende week op de valreep ook nog even een briefje van de mol krijgt.

Raad je plaatje

Tijdens de tweede opdracht ontvangt Art de kandidaten in een drukke winkelstraat in Kandy. Ze krijgen een bord mee, met daarop plaatjes die ze moeten zoeken. De plaatjes staan voor een letter. De uiteindelijke oplossing is de winkel waar ze moeten zijn voor het geld. De kandidaten gaan op pad. Wat wij vervolgens zien is Art die het bord omdraait van een soort van drukkerij (waar men werkt met typmachines!). Dat is het startpunt en ook het uiteindelijke eindpunt. Maar dat weten wij nu, de kandidaten weten dat niet.

Margriet en Marlijn gaan samen op pad en vinden eigenlijk vrij snel wat letters. Maar de andere groep met Chris, Rik en Martine is niet zo snel. Chris loop in z’n eentje weg. Rik en Martine vinden ook wel wat plaatjes. Maar staan ook beide vlak bij een plaatje wat ze moeten hebben, zonder dat ze het zien. Of lijkt dat maar zo. Martine is de mol niet, dat weten we inmiddels. Maar dan hebben we nog Rik, die wel vaker dingen niet lijkt te zien. Ondertussen zijn ze ook nog eens de stift kwijt. De stift waarmee ze de letters moeten opschrijven. Maar gelukkig hebben ze Marlijn nog, die alles in haar hoofd lijkt te hebben opgeslagen. Wat Margriet overigens maar vreemd vindt. Marlijn vond Margriet maar verdacht, dat vertelt ze ten minste aan Rik.

Paparazzi in een theefabriek

Een oud fabriekspand overwoekerd met planten. Dat zijn de locaties voor de echt leuke opdrachten. Deze aflevering bevinden we ons in een oude theefabriek. Eén voor één lopen de kandidaten een parcours. Hier zijn enveloppen te pakken. Maar het addertje is dit keer een aantal fototoestellen. Wordt je geflitst is het verdiende geld weg. In 10 minuten kunnen ze ieder het parcours aflopen.

Martine gaat als eerste en neemt 4 enveloppen mee met een totale waarde van € 500,-. Ze wordt helaas wel geflitst, dus dat is helaas geen aanvulling voor de pot. Margriet volgt en doet eigenlijk heel goed haar best. Ze wordt niet geflitst en komt daarmee met € 500,- over de finish. Marlijn wil geen afleidende aanwijzingen horen door de portofoon. Ze pakt wel haar enveloppen, maar wordt helaas ook geflitst.

Rik gaat als vierde. Hij neemt zijn horloge mee voor de timing. Maar toch staat hij binnen 3 minuten alweer buiten?! Hij heeft ook maar 1 envelop gezien. Die ook nog eens leeg is én hij is nog geflitst ook. Dit is toch wel heel duidelijk, toch? Of is dit dan weer té duidelijk.Chris mag in ieder geval als laatste, laat zich niet flitsen en zorgt ook voor wat geld in de pot.

Test en executie

De test zorgt zoals gewoonlijk weer voor meer vragen dan antwoorden. Martine hoopt dat Margriet de mol is, maar lijkt toch op iemand anders ingezet te hebben. Ze is in ieder geval naar huis.

Rik zit op Chris, Margriet en misschien een beetje op Marlijn. Chris weet zeker dat het Margriet of Marlijn moet zijn. Van Marlijn weten we niet waar ze op gokt, maar ze gaat in ieder geval vol voor één persoon. Dit lijkt Margriet te zijn. Margriet daarentegen gaat vol voor Rik.

En ik? Inmiddels weten jullie wel waar ik voor ga. Maar de twijfel slaat toe. Rik is wel heel overduidelijk de mol. Maar dat dacht ik ook van Susan vorig jaar. Reden voor mij om vol in de Freektunnel te gaan zitten. Maar toch, ik vraag me toch af of ik toch niet al mijn app punten (dat zijn er inmiddels 20816!) op Margriet moet gaan zetten. Maar die verdiend vervolgens toch weer geld, net zoals Chris en Marlijn dat eerder gedaan hebben.

De muzikale hint helpt deze week ook niet echt mee. Dit keer lijkt hij toch echt naar mijn idee naar Rik te wijzen als volgende afvaller. Maar misschien valt er toch nog wat anders van te maken. Zoals Margriet al aangaf, zal het ongetwijfeld een slagveld worden. Van instortende tunnels welteverstaan. Maar welke? Dat zien we volgende week.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.