Televisie

Wie is de Mol? | M acht

‘De avonturen van Muis, Spruitje en Kukelpapa’ zou zomaar een titel kunnen zijn van het nieuwste prentenboek. Maar het schijnt zo te zijn dat het de bijnamen zijn van een NOS-nieuwslezer, een Opzij journalist en een beroepsreiziger met het Zwitserleven gevoel. Dat heb ik afgelopen donderdag ten minste geleerd in een aflevering met de naam M acht  (ja, met spatie). Maar wat moeten we daar nou mee? Is één van de M’n de mol? Of ging de mol als achtste naar boven om een beloning uit een schaaltje te pakken? Geen van beiden past in mijn ‘NOS-journaal tunnel’ en dat begint toch een beetje te knagen.

Muis, Spruitje en Kukelpapa op avontuur

De kandidaten mogen van Art even de toerist uit hangen. Ze mogen van zeven oorspronkelijk Nederlandse bezienswaardigheden een foto maken. Maar dan wel met een of meer kandidaten ervoor. De groep splitst zich op en gaat gewapend met walkie talkies op pad.

Viktor en Marlijn nemen hotel Weltevree voor hun rekening. Marlijn wordt op de foto gezet door Viktor. Ze lopen dan door. Ondertussen zijn Ajouad, Rik en Carolina aangekomen bij de Nederlands Hervormde kerk. Onderweg komen ze Viktor en Marlijn nog tegen. Viktor blijkt de walkie talkie niet aan te hebben staan. Rik wijst hem daar even fijntjes op.

Bij de kerk leest de groep braaf het briefje. Hier moet iedereen op komen staan met minder dan 2 tatoeages. Carolina blijkt er 2 te hebben en werpt zich op als fotograaf. Rik heeft er 1 en Ajouad heeft er geen, dus hebben ze samen minder dan 2 tattoo’s. Rik besluit dat ze samen op de foto kunnen.

Martine, Margriet en Chris zijn aangekomen bij het historisch huis. Chris merkt de opdracht op, nadat ze al een foto hebben gemaakt. Voor dit huis hoeven alleen Spruitje, Muis en Kukelpapa op de foto te staan. Chris maakt zich bekend als Kukelpapa, Margriet als Spruitje. Martine is niet muis en moet dus wisselen met muis. Dit wordt netjes doorgegeven over de portofoon. Maar muis is druk bezig met poseren voor de kerk en roept  vervolgens tegen Ajouad dat hij maar even moet doorgeven wat de opdracht is. Waarna Ajouad alle gebouwen nog even fijn doorgeeft. Iets wat natuurlijk tijd rekt. Ideaal voor de mol, wie dat dan ook moge zijn. Uiteindelijk besluit muis toch maar op de foto te gaan met Kukelpapa en Spruitje.

Viktor en Marlijn hebben inmiddels vernomen dat bij de kerk iedereen met minder dan 2 tatoeages zouden moeten zijn. Zij hebben ook geen tattoo’s en moeten daar ook op staan. Viktor wil echter niet helemaal terug naar de kerk. Ook Carolina wil snel weg van die kerk. En Rik dacht 2 mensen wel genoeg zouden zijn. Helaas de foto is fout.

Viktor en Marlijn gaan wel terug naar hun hotel, want ze hebben het briefje helemaal niet gezien. Bij het hotel blijkt de inspecteur hondenbelastingen op de foto te moeten. ‘Dat ben ik!’ roept Viktor uitermate enthousiast. De foto is goed, dus dit schijnt dus te kloppen. Verder weten we nu dat Martine en Ajouad voor een juiste foto zorgen voor het VOC wapen door het parool te lezen. Bij het Moon Bastion is New York de favoriete stad van Marlijn, Rik ,Carolina, Margriet en Viktor. Viktor twijfelt er alleen heel erg aan welke stad hij nu opgegeven heeft. Hij staat uiteindelijk wel op de foto en die blijkt fout te zijn. Maar wie vertelt ons dat Viktor degene is die daadwerkelijk een ander stad als favoriet heeft bestempeld? Rik en Carolina wisten ook niet hoe snel ze naar die plek moesten. Ze liepen ook nog eens fout ook nog.

Russisch Roulette

Dan is het tijd voor een potje Russisch Roulette. 12 schaaltjes met interessante inhoud staan in een rondje. Iedereen mag een rondje lopen en mag meenemen wat hij leuk vindt. Maar dit mag slechts één keer. En je mag niet teruglopen. Er worden stokjes getrokken, waarmee de volgorde wordt bepaald.

Martine gaat als eerst en neemt meteen 2 jokers mee uit bakje 1. Ze besluit te bluffen tegen Ajouad en zegt dat hij rechts moet gaan. Ze heeft echter niet veel anders gezien. Ajouad luistert wel netjes en komt uit bij bakje 12. Hij gaat ook niet verder en neemt maar liefst 5 jokers mee. Carolina gaat niet voor de ene joker in bakje 4, maar wel voor de twee jokers in bakje 5. Viktor gaat recht op zijn doel af en komt uit bij bakje 7, die de bom blijkt te bevatten. Helaas Viktor kan rechtsomkeert maken. Viktor vind wel dat er meer gedeeld moet worden en deelt de groep zonder tegenprestatie mee dat hij in bakje 7 de bom is tegengekomen. Niet zo heel slim als kandidaat of is Viktor stiekem geen kandidaat? Anyway, Rik neemt 3 jokers mee uit bakje 10, Margriet iets uit bakje 11, Marijn neemt bakje 9, waar € 500,- in blijkt te zitten. En Chris heeft een heel aparte theorie. Marlijn is zijn mol en zij neemt geld, zodat zij minder mols overkomt dus doet Chris net als Marlijn en neemt ook geld mee, want als de mol dat doet dan….oké ik was het halverwege een beetje kwijt. Maar Chris neemt €250,- mee uit bakje 6.

Art laat vervolgens ook nog even een bommetje vallen .Er zat een zwarte vrijstelling in één van de bakjes. Martine ziet haar kans om ook eens op te vallen en meld even dat zij degene is die deze zwarte rakker in bezit heeft. Maar ik als kijker heb goed meegeschreven. Ze nam toch echt die 2 jokers mee, dus iemand anders heeft die zwarte vrijstelling. De rest van de kandidaten weet genoeg en neemt voorzorgsmaatregelen.

Casanova Ajouad

Art neemt de groep mee naar een eilandje voor de kust van Sri Lanka. Ze zijn uitgenodigd op een feestje. Ze mogen een beetje socializen en ze moeten zoveel mogelijk namen onthouden. Aan het eind van de avond krijgt iedereen een goodiebag mee met z’n eigen naam. Ten minste dat is de bedoeling.

Het is al een hele tour om de namen te onthouden. Margriet en Marlijn gaan op de fonetische tour met Washandje, Chilipoeder en Kanminder. Chris lijkt de borrel wel heel letterlijk te nemen. Maar hij is hier al een keer geweest met 3 op reis, dus hij kent de mensen misschien wel. Rik, Martine en Carolina doen ook hun uiterste best. Maar de koning van het bal is Ajouad. Hij doet waar hij goed in is. De casanova onthoudt eigenhandig alle namen van het vrouwelijk schoon wat aanwezig is.

Maar alleen het namen onthouden blijkt niet genoeg te zijn. Het is aan de groep te bepalen hoeveel juiste goodiebags ze uiteindelijk uitgedeeld hebben.  Ajouad roept 30-50. Rik en Marlijn gaan hierin mee. Viktor vindt het veel te veel. Ajouad zet hoger in op 50-75, want Ajouad wist echt wel heel erg veel namen. Margriet en Chris hebben dat ook gezien en gaan mee. Maar uiteindelijk schatten ze toch dat ze tussen de 30 en 50 mensen goed hebben. Hiermee verdienen ze niets, want het zijn er uiteindelijk 65 die goed zijn.

Riks Oprah momentje

Rik is in een goede bui. Rik heeft nu drie jokers in bezit. Martine heeft er twee, maar heeft de zwarte vrijstelling volgens zichzelf. Rik besluit een dealtje te maken. Martine laat weten wanneer ze die vrijstelling inzet en Rik beloont haar met een joker. Schappelijke deal. Rik heeft nog twee jokers over, die hij naar eigen zeggen hard nodig heeft. En dat blijkt ook wel aan de hele waslijst aan verdachten die hij opnoemt bij de test. Maar hij is nog niet klaar. Nee, ook Marlijn krijgt zomaar een joker. Heeft Rik die jokers toch niet nodig en heeft hij hier de macht over de dames?

Ajoaud heeft vijf jokers en deelt deze ook niet. Sterker nog, hij zet slechts 1 joker in bij de test uit voorzorg. En dat is maar goed ook, want het is uiteindelijk Margriet die de zwarte vrijstelling in zet. Alle jokers zijn niets meer waard en Kukelpapa moet helaas afscheid nemen van zijn zoon. Het valt hem zwaar. Ze zaten immers op dezelfde mol. Ik vind het ook jammer. Het was een leuke kandidaat die nooit op mijn mollijstje heeft gestaan. Vanaf volgende week kan ik dus echt gaan strepen, hoop ik.

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.