Televisie

Wie is de mol | Lezen en schrijven

De eerste aflevering zit er alweer op. Het was een behoorlijk chaotische aflevering. Vol met een hoop mollen. Maar wie is de echte? De ‘follow the money’ theorie haalt nog niets uit met het wonderbaarlijke bedrag van € 0,00 in de pot.

Voordat de strijd losbarst komt de postbode eerst nog een pakketje brengen bij het hotel. Hierin zitten 2 brieven van de mol aan de kandidaten die het geluk hebben de brieven te vinden in hun kamer. Of juist niet. De mol stuurt natuurlijk niet zomaar een brief. Er vallen jokers te verdienen, maar daar staat wel wat tegenover. Het lijkt er dus op dat de mol dit seizoen wat hulp gaat krijgen.

Het geld brengt me dit keer niet zoveel verder. Ik ben ook nog niet van plan om nu al in een tunnel verdwaald te raken. Maar wie kan ik wegstrepen en wie kan er op mijn lijstje van mollen blijven staan?

Door de naam Ajouad gaat voorzichtig een dunne streep. Op een druk treinstation was geld of 2 vrijstellingen te verdienen door 5 personen te vinden. Sri-Lankanen welteverstaan. Geen boomlange Europese toeristen. Iedere vrouw heeft een lange paardenstaart en iedere man heeft hetzelfde playmobil kapsel, aldus Victor. Samen met Chris gaat Ajouad op het achterste perron op zoek. Binnen 10 seconden vindt hij de vrijstellingen, waarvan hij er eentje aan Chris beloofd. Bij de tweede opdracht verplaatst hij per ongeluk expres een camera voor het oog van 2,5 miljoen kijkers en nog wat kandidaten. Vol in het zicht. Dat zou er te dik bovenop liggen. Maar ja niets is wat het lijkt natuurlijk.

Dan Chris. Hij kiest voor het achterste perron, waar zijn maatje hem een vrijstelling bezorgt. Geen geld te vinden dus. Wist hij dat van te voren? Ajouad besluit overigens om de afspraak eenzijdig te verbreken. In kamer 6 van het hotel doet Chris een dappere poging om Ajouad alsnog een vrijstelling te ontfutselen, maar zonder resultaat. Chris geeft het wel snel op, heeft hij wel een vrijstelling nodig? Ook ging Chris in zijn eentje op pad om rode lijnen te vinden. Hij zou zomaar de gelegenheid hebben gehad om enkele camera’s uit te schakelen.

Terwijl Chris Ajouad ondervraagd op kamer 6, heeft Victor het ook niet makkelijk op kamer 2. Eerder die dag stond hij met eigenwijze Margriet op het perron om personen te zoeken. Hij zocht overal. Op het perron, in de trein, maar niets te vinden. Victor wil blijkbaar snel tot rust komen en grist meteen een kamersleutel van de balie af. Laat dat nou net de kamer zijn met een briefje van de mol. Marlijn vertrouwt dat voor geen meter en bied aan om de nacht door te brengen met Victor. Op kamer 3 (de kamer van Carolina en Evelien volgens beiden) blijken 2 jokers in een la te liggen, maar voor wat hoort wat. Victor en Marlijn bedenken een ingenieus plan voor een inbraak. Victor besluit zich daar niet aan te houden en gaat zelf op onderzoek uit. Hij vindt geen jokers. Maar ja, waarom zou hij ze willen. Als mol saboteer je de boel toch al, het zou beter zijn als je iemand hebt die je helpt. Of zou hij ze echt niet weten te vinden?

Hoe dan ook, Marlijn vindt ze wel. Als fanatieke kandidaat heb je jokers nodig, ongeacht de prijs. Of had ze graag dat Victor toch die joker pakt, zodat zij een hulpje heeft. Marlijn was lekker chaotisch bezig met het zoeken van personen. Stuurde zelfs mensen weg van ‘haar’ perron. En ze weet iedereen de schuld te geven van de verkeerde camera’s en de in de knoop zittende kabels, behalve zichzelf. Marlijn neemt het ook niet zo nauw met geheimpjes. Victor wordt zonder pardon ingeruild voor Rik. In geuren en kleuren verteld ze het verhaal van de jokers en maakt Victor zwart bij Rik.

Rik daarentegen is zeer verrast dat zij een joker heeft. Rik die zijn envelop tegen de trein houdt met het mollogo naar de camera. (R)ik de mol? Rik die vervolgens bij de volgende opdracht niet weet hoe een camera werkt en overal is. Hij staat in de controlekamer én loopt rond. Hij heeft dus genoeg tijd om net als Chris wat camera’s uit te zetten. Bij de test verwelkomt hij Marlijn op zijn lijstje. Zijn mollijstje of zijn hulpjeslijstje? Marlijn zet immers haar joker in en krijgt volgende keer een brief van de mol.

Ook Martine en Margriet vinden post van de mol in hun kamer. Zij moeten ervoor zorgen dat een van beiden penningmeester wordt in ruil voor een joker. Maar ook hier krijgen ze die joker niet voor niets. Met € 0,00 in de pot heeft een penningenmeester ook niets te doen. Martine heeft verder ook niet zoveel gedaan om op mijn mollijstje te belanden. Margriet daarentegen. Zij loopt snel mensen voorbij op het perron. Met die snelheid kan je toch nooit een gezicht zien. In haar voorstellingsfilmpje heeft ze het over het feit dat ze gestopt is met haar werk bij het blad Opzij om zich voornamelijk te richten op het schrijven van een boek, wat je weer kunt lezen. Daar zou de afleveringstitel op kunnen slaan. Tijdens de rode lijn opdracht was Margriet behoorlijk de weg kwijt en ze hoefde nog niet eens rond te lopen. Ze bleef in de controlekamer.

Dan hebben we Evelien nog die graag in de tas van Rik zou willen kijken. Want je zou maar een duo vormen met de mol. Een soortgelijke opmerking werd ook gemaakt door Susan vorig jaar. Evelien was ook overal en nergens met camera’s en kabels in de weer. En dan als laatste Carolina. Die doet ook nog mee. Zij lijkt het advies van haar musicalcollega Freek goed op te volgen. ‘Blijf vooral op de achtergrond, dan verdenkt niemand je, behalve een groot aantal kijkers en dan zou je zomaar eens de finale kunnen halen’ of zoiets in die trant. Maar ze had dan wel weer mooie groen/zwarte nagellak op.

Kortom iedereen doet zijn uiterste best om zichzelf op z’n eigen manier verdacht te maken. Een ding is zeker, Pieter is het zeer zeker niet. Het wordt tijd dat er wat geld verdiend gaat worden.Voorlopig blijven mijn pijlen gericht op Marlijn en Rik.

One Comment

  • wiebie74

    Leuke terugblik! Ja, het was echt een aflevering waarbij je het idee had dat iedereen aan het mollen was geslagen. Op dit moment verdenk ik vooral Victor, inderdaad omdat hij die sleutel weggriste en vervolgens de jokers niet kon vinden, en Caroline omdat ze wel erg op de achtergrond blijft met ondertussen haar opvallende nagellak, zwart van de mol en groen van het logo… Ben heel benieuwd naar aflevering 2!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.