Televisie

WIDM aflevering 8 | Welke tunnel neem ik nu?

Vorig namen we afscheid van Stine, een van mijn hoofdverdachten. Reden voor mij om volledig voor Simone te gaan. Iets anders is gewoon niet meer mogelijk. Net als al die Stineverdenkers, zette ik al mijn molpunten in op Simone in de Wie is de Mol?-app. Aangezien al mijn mollen in het verleden ieder geval in de finale zijn beland, had ik er veel vertrouwen in. Ik zat zelfs klaar zonder pen en papier, want die had ik toch niet meer nodig. De mol is toch al bekend.

Korenslag

Na het welkomstwoordje van Jan voor de halve finale is het tijd voor de eerste opdracht. Dan mis ik Stine wel een beetje, die met haar serene stem dat prachtige landschap perfect had kunnen omschrijven. Midden in de bergen ligt een rots en in die rots bevindt zich een eeuwenoud klooster. Hier staan staan zeven koren uit volle borst een liedje te zingen. Aan de kandidaten de taak om dezelfde liedjes te matchen. In duo’s luisteren ze naar het gezang. Als iedereen alle koren heeft gehoord is het tijd om de balans op te maken. Er wordt drie keer een juiste match gemaakt, maar één lied blijft over. Het is Jan die de vraag stelt om deze maar gewoon bij een van de twee andere te voegen of gewoon los te noemen. Olcay wil graag samenvoegen, maar Ruben en Simone stribbelen tegen, want dan loop je sowieso geld mis. Best gek voor een mol om over het geld te beginnen, maar dat zal wel tactiek zijn van Simone. En vooruit Jan en Olcay krijgen ook wat punten voor het samenvoeg idee.

Caraoke

Simone en Ruben hebben een onderonsje. Simone wil graag alles over Ruben weten, omdat ze nog niet genoeg informatie van hem heeft. En informatie is handig als je de finale wil bereiken en Ruben is niet te beroerd om die info te verschaffen.

Dan is het tijd voor de tweede opdracht. Dat is misschien wel de meest hilarische opdracht ooit. Ieder neemt plaats in een eigen auto die naar elkaar toe gericht zijn. In die auto ligt een briefje met liedjes die ze moeten gaan uitbeelden. Ik ging stuk. Mijn lachspieren hebben nog nooit zo hard moeten werken. Het lijkt erop dat Olcay en Jan behoorlijk wat liedjes hebben geraden. Bij Ruben en Simone ging het wat minder soepel. Wat logisch is, natuurlijk.

Raften

Olcay en Jan hebben ook een onderonsje. Olcay heeft de vragenlijst twee keer geprint en wil graag dat Jan die invult, zodat zij weet welke antwoorden bij hem horen. Jan ziet dat niet zo zitten en heeft een beter idee. Olcay moet gaan mollen, zodat Simone op haar gaat zitten, want Olcay is de mol toch niet. Dat is Ruben, volgens Olcay en Jan ten minste.

Door naar het raften. Ze nemen plaats in een raft. In het begin is het water nog kalm en krijgen ze aanwijzingen op borden die langs de kant staan. Het is Jan die met zijn verrekijkerogen op kilometers afstand de tekst al kan lezen. Ze zullen straks kokers moeten verzamelen met plusgeld, want er zijn ook kokers met mingeld. Ze moeten erop letten dat ze hun eigen kokers bij de juiste kleur en vlag van de lijn trekken.

Het water wordt wilder en dan is het noodzaak om de boot op koers te houden. Ruben peddelt niet heel veel en houdt zich vooral bezig met coach David. Hij kan ook niet aan zijn kokers, want de boot vaart te ver weg. Olcay neemt twee kokers mee, waarvan eentje zeker mingeld bevat, maar ja ze zaten nou eenmaal aan elkaar vast. Simone weet wel haar eigen koker te bemachtigen en dat is eigenlijk het moment waarop ik mijn app-punten aan moet gaan passen. Maar ik zit er zo in, dat ik dat achterwege laat. Jan bemachtigd met een snoekduik twee kokers, beland in het water en zorgt voor een aardige vertraging. Uiteindelijk is er meer mingeld over de finish dan gedacht, inclusief een wel erg nat briefje.

Tijd voor de test

Ruben gaat voor Jan. Jan, Olcay én Simone gaan vol voor Ruben. Niemand voor Simone dus?! Ruben is als eerste aan de beurt om zijn scherm te zien. Ik kijk op de klok en zie dat het nog geen half tien is. Hij zal dan wel door zijn en ja hoor Ruben is door. En dan is Olcay ook door en dan zitten alleen Simone en Jan er nog. Ik zie de bui al hangen, het is te laat om mijn punten nog te wijzigen. Het knalrode scherm is voor Simone. En dat maakt dit seizoen een historisch seizoen. Dit is voor het eerst dat mijn mol überhaupt de finale niet haalt. Weet ik ook eens hoe dat voelt.

Wie is de Mol?

En dan moet ik weer op zoek naar een nieuwe mol. Iedereen gaat voor Ruben en hij is al vanaf aflevering 5 een van de hoofdverdachten van de kandidaten. Het ligt er wel heel dik bovenop. Op deze manier hoeft de finale niet meer gespeeld te worden, want dan is de mol al bekend. Dus denk ik dat er nog een addertje onder het gras zit. En die heet Jan, Jan die straks bij Art roept dat hij de mol is. Want Olcay is het wat mij betreft toch echt niet, toch?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.