Wie is de Mol
Televisie

WIDM 2018 | Zienswijzen op nog meer chaos in de jacht op de mol

Emilio is vertrokken en met een borrel blikt de rest van de groep terug op die goede oude tijd. Maar er lang bij stil blijven staan is er niet bij. Er moet weer geld verdiend en gemold worden. En hoe! Wat was het een leuke aflevering. Ze begonnen in het circus, deden vervolgens een stoeldans met auto’s en als afsluiting mochten ze ook nog een woordzoeker oplossen.

Het circus

De dag begint in een oud leeg circusgebouw. De opdracht luidt: maak een kaartenhuis van 4 verdiepingen. Elk compleet huis is € 250,- waard. Wat een vreemde opdracht, je hoeft immers geen mol te zijn om dat te laten mislukken. Maar goed, de kandidaten gaan voortvarend aan de slag. En dan opeens, komt het circus tot leven. In stilte een kaartenhuis bouwen is al een ingewikkelde opgave en dan wordt je nu afgeleidt door een enthousiast stel clowns en andere circusartiesten. Ondertussen doet Art een open auditie voor spreekstalmeester en roept dat er op stoel acht geld te vinden is. Aha! De kaartenhuizen zijn niet de enige mogelijkheid om geld te verdienen. Bijna iedereen laat de kaartenhuizen voor wat ze zijn en rent de tribune op. Behalve Olcay, die blijft stoïcijns door bouwen. Het geld op stoeltje acht wordt overigens niet binnen de tijd gevonden.

Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Jan en Ruben doen een spelletje met een bal en verdienen daarmee € 250,-. Er wordt popcorn verkocht aan de aanwezige kinderen, op één meisje na die door Stine niet op popcorn getrakteerd wordt. Simone vindt nog € 50,- op stoel 1. En Olcay blijft maar bouwen aan haar huis. Ondertussen is de rest enthousiast aan het Limbo dansen. Stine en Ruben proberen een munttoren te bouwen, maar met het vallende zeepsop is dat niet makkelijk. De hoofdprijs komt in de vorm van vallende ballonnen. In een daarvan zit maar liefst € 500,-. Hier wordt ook Olcay enthousiast van en begint ballonnen kapot te knijpen. Uiteindelijk is het Loes die ergens op de grond het geld vindt. Heeft zij de betreffende ballon ook kapot gemaakt of is de mol haar al voor geweest en het geld gewoon niet gepakt? Simone is in ieder geval erg verbaasd dat Loes met het briefje staat te wapperen.

De strijd om het penningmeesterschap

Ruben besluit dat het tijd wordt dat het penningmeesterschap wisselt. Olcay zit nu al de hele tijd op het geld. Het wordt tijd voor een nieuwe penningmeester. Ondanks dat hij als muzikant niet met geld om kan gaan, wil hij dat ook wel doen. Niet iedereen is het daarmee eens, aangezien hij niet echt betrouwbaar overkomt. Ze besluiten te stemmen. Het is drie tegen drie, maar Olcay besluit dan dat Ruben de pot wel mag beheren. Maar ze zal wel een schaduwboekhouding bijhouden. Het blijft ten slotte een echte zakenvrouw.

Nieuwe bondjes

Jan is zijn bondgenoot kwijt en wil nu iets aangaan met Ruben. Ruben is alleen maar geïnteresseerd in wat Emilio heeft ingevuld in de test. Jan wil daarover nog niets zeggen, totdat er echt een bondje ontstaat. Ruben gaat hierin mee en zegt niets tegen Loes te zeggen. Waar hij zich vervolgens niet aan houdt. Loes weet ook te vertellen dat Jan ook al bij haar is geweest voor informatie. Ze besluiten Jan te gaan gebruiken. Jan spreidt zijn kansen ook en gaat ook even in gesprek met Olcay. En krijgt daar info dat Olcay volledig op Ruben zit. Ruben daarentegen geeft aan dat hij niet de mol is, dus hoe kan het dat Olcay er dan nog in zit. Of sprak ze gewoon niet de waarheid? Iets wat Ruben ook niet doet met de uitleg van de volgende opdracht.

Stoelendans met auto’s

Ruben wordt als kersverse penningmeester bij Art geroepen. De rest in verbazing achterlatend. Wist hij dit toen hij het penningmeesterschap ter sprake bracht? Of wilde Olcay liever het spel spelen en gaf ze daarom de pot zo snel weg? Hoe het ook zit, het is Ruben die mag bepalen waarmee de rest op pad mag. De bedoeling is om in een auto te stappen naar een bestemming, vervolgens in een volgende auto volgens het stoelendans principe. Uiteindelijk zal er één persoon als eerste bij Art aan komen. Datgene wat die kandidaat bij zich had wordt verdubbeld.

Bij het startsignaal sprint iedereen weg naar de eerste auto. Vooral Jan, Loes en Stine gaan er vol voor. Jan rent zelfs iedereen voorbij, niet gek als je bedenkt dat hij kans maakt op 2 jokers. Loes heeft maar € 500,- in haar envelop, maar ze is vastbesloten om dat geld binnen te brengen. Stine volgt haar op de voet met een envelop waar helemaal niets in zit. Naar eigen zeggen om te voorkomen dat de jokers binnen komen. En dat met een Zwarte Vrijstelling op zak?! Voorkomen dat die € 1.000,- van Olcay en het geld van Loes over de finish komen is een beter excuus. Loes kan ze niet meer inhalen, zij komt met het geld over de streep. Olcay heeft ze wel achter zich gelaten. Al was dat niet heel moeilijk, Olcay zelf treuzelde ook. Ze liep zelfs een auto met mollogo voorbij, die Jan vervolgens in pikt. En Simone? Die miste de tweede auto al, omdat ze de locatie niet op tijd vond. Haar joker is ook niets meer waard.

De woordzoeker

In een oud fabrieksgebouw is een reuze woordzoeker op de vloer geschilderd. Opdracht is simpel. Los de puzzel op binnen een kwartier. De te zoeken woorden staan op de ramen en muren in de aangrenzende loods. Jan gaat hier geen tijd verspillen. Hij begint gewoon woorden weg te strepen. Stine gebruikt niet genoeg verf. Simone is tevergeefs op zoek naar Tbilisi. Een woord dat volgens Olcay wel gevonden moet worden, maar later als ze vlak voor tijd gaat kijken toch niet. Olcay vindt wel het woord ‘mol’, maar delegeert het streep werk aan Stine, die ook nog haar eigen naam weg streept. De tijd is om en dan blijft er een zin over. Het is Stine die de oplossing geeft: Streepte de mol woorden weg? Dat is niet goed, het moet zijn: Streepte de mol de mol weg? Wat mij betreft is dat antwoord ja, maar ik begin al aardig in een tunnel te zitten.

Tijd voor de test

Simone zet in op Ruben en Jan. Jan op Ruben, Loes en Simone. Ruben zelf gaat voor zijn bondgenoot Loes of in ieder geval een van de andere vrouwen. Van Olcay horen we niet wie ze verdenkt, maar Ruben is een van haar hoofdverdachten. Stine gaat voor Loes, Jan en Ruben. En Loes zet in op Stine en Olcay en moet vertrekken. Bij Art verklaard ze toch iets teveel op een persoon te hebben ingezet. Ik ga ervan uit dat dat Olcay moet zijn, want Stine is de mol. Bella maakte diezelfde fout. Wat verder nog niet verklaard, waarom de rest er überhaupt nog in zit. Niemand anders lijkt op Stine te zitten, maar wel op Ruben, Loes, Jan en Simone. Loes is het niet. Jan ook niet. Zou het dan toch Ruben of Simone zijn? Of toch Olcay? Ik moet hier nog eens even goed over na gaan denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.