Wie is de Mol
Televisie

Wie is de mol 2018?| Dat is en blijft een goede vraag.

Aangezien vlak voor de finale al mijn mollen naar huis zijn gestuurd, zat ik bij aflevering 9 best relaxed voor de buis. Jan, Olcay en Ruben zijn  de finalisten en één van hen is de mol. Heel simpel dit eigenlijk.  Simone is het in ieder geval toch net niet. De drie finalisten keuvelen nog een beetje na over het feit dat zij de finalisten zijn. Maar ze moeten nog aan de bak.

De maan

Midden in de bergen staan verschillende koepels. Koepels van de Georgische sterrenwacht. Er staan vijf gebouwen met daarin een telescoop. Drie gebouwen zijn voorzien van een mollogo. Vanuit die drie gebouwen wil Art graag de maan zien. Maar eerst de uitrusting. Jan is dolblij met zijn portofoon én zaklamp.

Jan nummert de vijf gebouwen van 1 tot en met 5. De rest vindt dit prima. Jan begint bij nummer één. Ruben neemt nummer drie en Olcay neemt nummer vijf. Ruben besluit ook nog even om nummer twee te checken, maar Olcay houdt dit tegen. Ruben gaat toch naar drie. Jan heeft inmiddels  de voordeur al gevonden met sticker. Ruben onderzoekt nummer vier nog en Olcay blijft maar ronddwalen. Terwijl Jan zijn telescoop heeft gevonden, gaat Ruben bij nummer vier binnen, waarna Olcay moederziel alleen in het donker blijft rond lopen. Terwijl Ruben helemaal is gehypnotiseerd door de maan, besluit Jan Olcay toch maar te helpen door te vermelden dat er misschien toch wat meer koepels waren dan in eerste instantie gedacht.

Ruben vindt de maan het eerst. Jan besluit Olcay er nog maar eens op te wijzen dat Ruben toch echt de mol is, waarna Olcay ook op zoek gaat naar haar telescoop. Die vindt ze en ze is de tweede die de maan in het vizier krijgt. Jan was als eerst binnen, maar heeft 25 minuten nodig gehad om de telescoop aan de praat te krijgen. Net op het nippertje komt Art om de maan te checken. En dan is de maan nog weg ook. Maar als hij weer tevoorschijn komt kan Art hem toch zien. Jan ontvangt het geld als penningmeester.

Lada Niva-puzzeltocht

De tweede opdracht is een puzzelroute. Ieder begint op een ander punt aan een route. Onderweg beantwoorden ze vragen over de Lada waarin ze rijden. Per antwoord kunnen ze puzzelstukjes verzamelen die ze zal leiden naar het geld. Ruben kan de motorkap niet openen en is een stukje kwijt. Olcay doet een onnodige slalom en rijdt een paaltje omver. Jan lijkt het goed te doen en geeft bij Olcay nog maar eens aan dat Ruben toch echt wel verdacht doet. Jan staat bij het beginpunt te wachten, terwijl Olcay en Ruben in het dorp te wachten. Jan moet maar naar hen toe komen. Olcay en Ruben beginnen alvast met de vertaling van de puzzelstukjes. Ze moeten naar Moliti, helaas zijn de batterijen leeg van Olcays telefoon. Jan komt net iets te laat aan om nog om te draaien.

Tijd voor de test

En dan is het tijd voor de grote finale, maar eerst een afscheidsdiner. De drie halen herinneringen op van hun hoogtepunten. Voor Olcay moet dat nog komen, als ze de volgende dag wint van een van de heren.

De volgende dag is het tijd voor de grote finale test. Midden in het adembenemende landschap staat een kasteel. Hier zullen de drie individueel hun test maken. Ze kunnen rechtstreeks naar de test, dit is de kortste route en dus de minste tijd. Ze kunnen ook een kleine omweg maken voor geld of een nog grotere omweg om de mol te zien.

Niemand kiest voor de mol. Jan gaat voor het geld en heeft de test op Ruben best snel gemaakt. Ruben gaat ook voor geld en maakt de test op Jan nog sneller. Olcay gaat op haar dooie gemak meteen voor de test op Ruben, maar ondanks dat is ze wel het langzaamste met het maken van de test. Hiermee is zij in ieder geval verliezend finalist, tenzij…

Wie is de mol?

…Olcay alles en iedereen voor de gek heeft kunnen houden, omdat ze de mol is. Dat zou ook de mooiste beelden opleveren. Jan en Ruben zitten immers op elkaar. Ruben lijkt mij in ieder geval veel te voor de hand liggend (dus waarschijnlijk is hij het gewoon toch). Ik zou het briljant vinden als Jan ieder op het spoor van Ruben heeft kunnen zetten, waardoor hij ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Ik zet dus in op Jan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.