Wie is de Mol
Televisie

Wie is de Mol 2017 | Het einde is in zicht.

Wat werd ik blij van deze aflevering. Ik heb nog maar eens extra bevestiging gekregen dat ik echt op de juiste mol zit. Bovendien vind ik het erg fijn om te weten dat zelfs hoogopgeleide logisch denkende wetenschappers ook tunnelvisie kunnen hebben. De executie die eigenlijk voor vorige week was, kregen we nu meteen aan het begin van de aflevering. Jochem was door zijn vrijstelling al voorzien van een finaleplek, maar wie zijn de andere twee? Het was Diederik die het rode scherm te zien kreeg. De verbazing was groot bij Jochem, die zijn mol zag vertrekken. Ook Sanne was zichtbaar verbaasd. En dan Thomas. Die had zichtbaar moeite om zijn gezicht in de plooi te houden. Jochem gaat samen met Thomas en Sanne de finale in.

Logikwis op het platteland

In Moltown komen de drie finalisten samen om gezamenlijk een logikwisje op te lossen. Dat zijn van die puzzels waar je normaal gesproken in zo’n schema van die plusjes en minnetjes zet. Uiteindelijk weet je dan wie waar woont. Zo’n schema was nu best wel handig geweest. Zeker als je dit met drie man tegelijk moet doen. Hadden ze Diederik nog maar, want van logisch nadenken komt niets terecht. Alleen Sanne doet een dappere poging. En zij doet dit ook echt goed, maar de mannen gaan gewoon hun eigen weg. Jochem gaat af op stereotypen en Thomas vervangt hier en daar wat juiste bordjes voor een verkeerd exemplaar (dat zien we nu niet natuurlijk, want dat is beeldmateriaal voor volgende week). Uiteindelijk hebben ze slechts drie bordjes goed hangen.

Creatief met touw

In de allerlaatste opdracht staat veel op het spel. Om het verlies bij de veiling te compenseren hebben ze nu een kans om de pot te verdubbelen. Er hangen bordjes op bomen met daarop bedragen van de opdrachten uit dit seizoen en bordjes met losse bedragen. Met een geel/zwart touw (voor alle drie, want dat is lekker overzichtelijk) moeten ze de bomen verbinden die samen € 12.160,- waard zijn. Als dat gedaan is, mogen ze gaan puzzelen. Wie als eerste klaar is, heeft de verdubbelaar te pakken. Maar de pot wordt daadwerkelijk verdubbeld als de winnaar van de opdracht ook de winnaar van Wie is de Mol 2017 is.

Thomas is vastbesloten om deze opdracht te gaan winnen. Dat is niet meer dan logisch, want als mol kun je nooit de winnaar van het programma worden en wordt de pot dus ook nooit verdubbeld. Gekleed in een rood gekleurde tanktop (vast op aanraden van de productie, want dat maakt samen met het geel/zwarte touw de Belgische vlag, kan mooi als hint gebruikt worden) sprint Thomas met het touw het bos in. Het lijkt hem gemakkelijk af te gaan. Hij probeert zelfs Sanne een beetje tegen te werken, door er met haar touw van door te gaan. Waar hij geen rekening mee houdt, is dat Sanne een ontzettend gewiekste kandidaat is. Sanne is ook van plan om deze opdracht te winnen en daar kan ze geen mollende mollen bij gebruiken. De rollen worden even omgedraaid. Zij saboteert Thomas, waardoor zij als eerste aan de puzzel kan beginnen. Thomas volgt niet veel later. Sanne heeft de puzzel af, maar Art heeft nog een verrassing. Er moet nog een vierkant in verwerkt worden. Ondertussen is Thomas ook een heel eind. Ondanks dat hij nog geen meter van Sanne af staat, is zijn verbazing groot als ook hij nog een klein vierkant in zijn vierkant moet verwerken. Het is uiteindelijk Sanne die de puzzel als eerste oplost.

Ik zou het bijna vergeten, waar er was ook nog een derde kandidaat. Jochem doet alles op zijn dooie gemakje. Rekenen is niet zijn sterkste punt. Als Thomas en Sanne allang klaar zijn met hun puzzel, staat hij nog een paar bomen aan elkaar te knopen. Als mol zijnde een vreemde tactiek. Als er één opdracht is die de mol wil winnen, dan is het deze.

Tijd voor de test

Door het vertrek van Diederik valt Jochem in een zwart gat en moet hij zijn molboekje nog eens goed nalezen om de juiste mol te ontmaskeren. Vorige week dacht ik nog dat Jochem het licht heeft gezien en toch Thomas is gaan verdenken. Tot mijn verbazing kiest Jochem toch vol voor Sanne. Sanne heeft altijd getwijfeld tussen Jochem en Thomas. Nadat ze eerder vol voor Jochem is gegaan, gaat ze nu toch maar voor de onverwachte mol Thomas. Thomas heeft zijn verdenkingen op Sanne volledig overboord gegooid door het vertrek van Diederik. Hij gaat volledig voor Jochem.

Na de test nemen ze plaats in een kano, die ze naar Art toe brengt. Art staat te wachten naast een spiegelglad meer met prachtig uitzicht op de bossen en de bergen. Het feit dat de drie ieder hun eigen mol hebben, gebruikt Art om ze alle drie zoals gewoonlijk een schuldgevoel aan te praten. Zitten ze wel op de juiste mol? En dan volgen de gevreesde woorden. ‘Wie is de mol?…Dat ziet u volgende week’.

Wie is de mol?

THOMAS!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.