Televisie

Wie is de Mol 2016 | Wijsmaken

Zo, de kop is eraf. Het spel begon pas echt na een ietwat saaie introductie. Voor nieuwe zaterdagkijkers ongetwijfeld een uitkomst, maar voor de verstokte molloot een overbodige luxe. Op een paar nuttige uitspraken van Art na. Het is de eerste en meteen ook laatste ontmoeting voor de finale. De Mol moet de best voorbereide mol ooit worden. Follow the Money lijkt deze keer extra belangrijk te zijn. De achterkant is voorzien van een mozaïek dat het hoofd van de mol vormt. Op dat moment wijst Art het 10 euro briefje aan met Klaas zijn hoofd erop.  Of maakt Art ons hier gewoon wat wijs? Verder staan op het mingeld Remy, Rop en Marjolein. Laat dat nu net de drie zijn die ik na deze aflevering hoog op mijn lijstje heb staan. Kortom, mijn hersens draaien nu alweer overuren. Uiteraard gebeurde er meer.

Hoe mooi de introductie van Art ook was over de idyllische stranden, mooie koloniale dorpjes en prachtige landschappen in de Dominicaanse Republiek. De mol heeft er bij de eerste opdracht helemaal niets aan. Hij duikt meteen de ondergrondse in. In de metro moet ons gezelschap ieder een eigen opdracht uitvoeren.

Terwijl Airen helemaal in haar eentje de metro in moet stappen om op zoek te gaan naar mannen met baarden, krijgt Klaas gezelschap van Art. Klaas heeft dus een een op een ontmoeting met Art. Met de mol spreekt Art pas weer in de finale, aldus de introductie. Klaas is dus niet de mol of heeft Art ons dat maar wijsgemaakt?

Art maakt Klaas intussen wijs dat hij niet op zoek hoeft naar die ene muzikant, nu al een mol die harp speelt vinden is ten slotte nog niet de bedoeling. Klaas krijgt een speciale opdracht. Klaas hoeft alleen maar te voorspellen of de opdracht slaagt of niet. Klaas denkt dat deze groep hun 54 personen niet meebrengt naar het eindpunt. De mol zal dus heel goed zijn best moeten doen om de opdracht juist wel te laten slagen.  Alleen dan komt er geen geld in de pot. Als voorbereide mol ga ik er in ieder geval van uit dat de mol weet Klaas heeft geantwoord.

Annemieke hoeft slechts twee 36-jarigen te vinden. Ondanks haar kennis van de Spaanse taal slaagt ze daar niet in. Iedereen is of te oud of te jong. Marjolein mag drie mensen in uniform meenemen. Ze heeft ze al vrij snel bij elkaar. Een van haar mensen is ook nog eens 36, dus Annemiek is daarmee ook geholpen. Dubbele mensen tellen volgens Annemiek gewoon. Blijkbaar weten ze dan nog niet dat ze toch echt 54 mensen mee moeten brengen. Met dezelfde mensen red je dat natuurlijk niet. Dat heeft Annemiek Marjolein maar mooi wijsgemaakt.

Tim is helemaal in zijn element. Hij mag 4 vrouwen die Maria heten gaan ronselen. Hij gooit al zijn charmes in de strijd en weet ze ook nog mee te krijgen ook. Daarna is hij niet te beroerd om Rop nog even te helpen met zijn 6 vrouwen met rode nagels. Hij krijgt zelfs de zorg van een baby op zich. Of Rop er met zijn hysterisch geroep in slaagt zijn vrouwen bij elkaar te harken zullen we nooit weten. Halverwege is hij zijn harem kwijt en biedt alleen Cécile zich nog aan. Haar teennagels zijn ook rood. Dat zal ook vast mogen. Slim van Cécile, als ze de mol is weet ze dat er in totaal 54 Dominicanen mee moeten. Rop gaat hier graag op in en biedt zichzelf vervolgens aan als één van Céciles acht mannen met rugzakken. Ook slim. Geen idee eigenlijk of die andere zeven het eindpunt ook gehaald hebben.

Ondertussen is Airen nog op zoek naar haar vijf mannen met baarden. Met haar steenkolen Spaans en haar charme lopen er in no-time vijf bebaarde mannen achter haar aan. Terwijl Tim zijn vrouwen verzamelt, doet Remy hetzelfde met zeven mannen die Juan heten. In tegenstellling tot Tim heeft Taeke het beter getroffen. Zijn harem bestaat uit negen mooie dames. Blijkbaar is één van Marjoleins geüniformeerde mensen ook een mooie dame, die mag Taeke in ieder geval niet inpikken. Marjolein wijst Taeke ook nog even op het prachtige uitzicht buiten. Als laatste mag Ellie nog even op zoek naar tien mensen met een hoofddeksel. Ze neemt er slechts vijf mee.  En ze was nog zo vriendelijk.

De opdracht lijkt mislukt. Maar dan is daar Klaas. Hij heeft goed gegokt dat het niet zou lukken. Er is geld verdient voor de pot. Vooral Marjolein is dolenthousiast. Het bedrag wordt netjes verdeeld. Ieder krijgt een briefje van € 100,- met Cécile erop.

De volgende dag gaan we naar de duinen. Hier ligt een enorme mojito (of Topito, wat je wil) in het zand. Deze moet vooruit getrokken worden om te eindigen in één van de veertien vakken. Vier geldvakken en tien kandidaat vakken. Iedere vrijgespeelde kandidaat krijgt zijn scherm niet te zien. Maar, zegt Art, het spel verandert achter je rug. Logisch, iedereen staat met zijn hoofd op het geld en op de rug daarvan staat dat mozaïek. Maar daar zijn ze nog niet achter.

Eerst moet iedereen een bordje met een naam erop op het houten bord plaatsen. Dit bepaalt de volgorde van de namen in de vakken. Klaas mag als eerste, hij plaatst Airen netjes in het midden. Tim eindigt daar ook door Taeke. Airen zet Cécile ook in het midden.  Dan komt Remy, hij zet de sterkste man (Taeke dus) lekker bovenaan. Dan mag Taeke lekker werken. Wat eigenlijk best slim is. De kans dat Taeke de kandidaat én geld wil en niet wil afvallen is groot. De kans dat de topito voortijdig strand is ook heel groot. Vervolgens eindigt Marjolein in het midden door Rop. Die zelf door Tim onderaan komt te staan. Ellie zet Klaas ook onderaan. Annemiek plaats Ellie bovenaan. Remy wordt door Cécile helemaal bovenaan gezet en dan is er nog één plekje over voor Annemiek, geplaatst door Marjolein.

Dan kan het grote topitotrek festijn beginnen. Annemiek wil het liefst meteen beginnen zonder overleg. Gewoon dat ding even naar de € 2.000,- slepen en er zit geld in de pot én iedereen is door. Ellie wil eerst voelen hoe zwaar het ding is. Taeke krijgt vervolgens de leiding, hij is immers de sportman in het gezelschap. Ook vindt hij mensen belangrijker dan geld, dus hij trekt als een bezetene. Logisch, hij is een van de drie die helemaal bovenaan ligt. Dat heeft Remy toch goed bedacht.

Marjolein doet een gooi naar een Oscar voor het beste doen alsof je trekt. Maar ze moet tegelijkertijd ook de tijd in de gaten houden, dat is ook een hele klus. Ze heeft trouwens concurrentie van Remy die achteraan staat en het touw maar een beetje schuin houdt. Ook Rop ziet er absoluut niet vermoeid uit, aldus Cécile. Marjolein wil maar door en gaat zelfs nog op de valreep even kijken hoe ver ze nog moeten. Remy strikt zijn veters nog even, Klaas wordt bijna doormidden getrokken door Rop. En dat allemaal op het laatste moment. Uiteindelijk komt de topito uit tussen € 1.500 en Taeke. Helaas geen geld in de pot. Marjolein is wederom dolenthousiast.

Ellie wil dol graag penningmeester zijn. Zeker als je weet dat wellicht op de achterkant het hoofd van jou prijkt. Taeke én Tim willen graag het briefje houden. Ze slapen er een nachtje over. Dan wil Ellie het penningmeesterschap wel aansnijden. Ellie wil het echt heel erg graag. Ze is heel erg goed met geld. Tim en Taeke willen het geld nog steeds graag zelf houden. Na een verwarrende stemronde wordt Klaas de nieuwe penningmeester. Ellie is daar niet blij mee. Ook Tim vertrouwt het niet, hij is niet te beroerd om een grote boodschap in het bed van Klaas te deponeren als het geld niet meer klopt.

Als laatste hebben we nog de test. Airen zet in op Klaas, net als Annemiek. Van Cécile komen we het niet te weten. Ellie verdenkt Rop, net als Marjolein die voor een boot genaamd ‘Symphony’ haar test maakt.  Harpen produceren prachtige symfonieën, maar dat geheel terzijde. Klaas verdenkt Airen. Remy heeft nu al een tunnelvisie op Tim. Rop spreidt op Airen, Klaas, Cecile en Taeke. Taeke verdenkt Marjolein. Tim Cécile vanwege al het groen. Art doet een trucje met twee stokjes. Rop, Annemiek en Klaas krijgen hun scherm te zien. Ze hebben de test in ieder geval niet het slechtst gemaakt.

Moraal van het verhaal is dat Klaas vol in beeld is, maar dat laat ik mij niet wijsmaken. Dat is slechts afleiding. Net zoals Rik dat vorig jaar was. Heel voorzichtig zet ik een potloodstreepje door zijn naam, het is ten slotte pas de eerste aflevering. Klaas is denk ik de afleidingsmol, terwijl Remy, Marjolein, Rop en Ellie de boel versjteren. Verder hoop ik dat Tim er nog wel even in blijft. Ik heb het vermoeden dat die in de categorie Chris Zegers zou kunnen zitten.

Wie verdenken jullie?

 

3 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.