Wie is de Mol
Televisie

WIDM 2018 | Verlost zijn we nog lang niet.

Wat was dit een hilarische aflevering. Mijn lachspieren zijn goed getraind. De opdrachten hadden niet echt een hoog adrenaline gehalte, maar het was wel leuk om naar te kijken. Ruben gaf al aan dat hij smacht naar een opdracht met iets van laserschieten. Ook Simone kan niet wachten om zo’n opdracht te doen. Ik zou het onderhand ook wel willen zien. Maar wat voor opdrachten er ook nog komen, Simone is in ieder geval verzekerd van een finaleplek. Dat zegt ze zelf ten minste. Zij ziet zichzelf al met de handen in de lucht als winnares gekroond worden. Ze is er in ieder erg zeker van dat ze deze aflevering overleefd. Net als Olcay trouwens.

Here’s Johnny

De locatie van de eerste opdracht is de ideale Wie is de Mol? locatie. Een vervallen en verlaten hotel. Een hotel waar Jack Nicholson ieder moment kan verschijnen, aldus Simone. Het hotel heeft 50 kamers en die zijn gesloten. Om geld te verdienen moeten de kamers geopend worden. Van Art krijgen ze hier 20 minuten voor. Lijkt makkelijk, maar alleen de penningmeester mag vrij rondlopen, de rest wordt opgesloten in een van de kamers en moet eerst bevrijd worden. Ieder heeft een sleutelbos met 10 sleutels.

Ruben krijgt als penningmeester weer een belangrijke positie in zijn schoot geworpen. Hij heeft wat tijd nodig om uit te vogelen welke sleutels hij heeft, maar hij doet het eigenlijk prima. Hij bevrijdt Jan en vindt hier en daar wat geld. Jan gaat als een gek alle deuren langs, bevrijdt Olcay, vindt geld én een joker. Olcay weet Simone te bevrijden en brengt ook wat geld in de pot (*streept Olcay nog verder door op mollijstje*). Simone opent ook een aantal deuren en lijkt de € 500,- achterover te hebben gedrukt. Ze vindt ook nog een joker. Het duurt even voor ze Stine hebben gevonden, want Stine blijft verdacht stil. Ze rammelt wat met sleutels en beukt met een staaf op de deur. Uiteindelijk komen Olcay en Simone haar redden. Vervolgens opent ze een paar deuren, maar verdwijnt dan plotseling met een paar cruciale sleutels. Zou Johnny toch in dat pand huizen? Ondertussen is Ruben naarstig op zoek naar een stel jokers. Gelukkig voor hem, houden Jan en Olcay hem niet al te goed in de gaten. Hij kan zonder problemen twee jokers meenemen.

Na de opdracht, wil financieel directeur Gulsen precies weten hoeveel geld er is verdiend. Ze besluit iedereen te gaan fouilleren. Jan biedt zich vrijwillig aan. Ruben stribbelt wat tegen, hij heeft ten slotte twee jokers in zijn broekzak. Maar Olcay denkt meer te zien en vertrouwt het niet. Ze denkt geld te zien. Zou hij die € 500,- achterover gedrukt hebben?

Tijd voor wat bondjes

Jan is nog steeds op zoek naar een bondje en klopt aan bij Olcay. Ze willen eigenlijk geen bondje met elkaar, maar komen toch tot de conclusie dat ze elkaar wel moeten vertrouwen, want ze zijn de mol niet. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Zij vertrouwen Simone en Ruben voor geen meter. Stine verdenken ze niet. Stine staat ze af te luisteren, want ze is bang dat Jan weer een bondgenoot van haar afpakt.

Ondertussen staan Simone en Ruben met elkaar te smoezen. Simone vraagt zich af waarom Stine die zwarte vrijstelling nog niet heeft ingezet. Waarschijnlijk omdat ze de mol is. Stine verdenkt op haar beurt Simone op basis van het Follow the Money principe. En dan zegt Simone ook nog tussen neus en lippen door tegen Ruben dat ze de mol is.

Tijd om te verhuizen

Drie Georgische families gaan verhuizen. Verhuisbedrijf Mol BV staat klaar om dat op onnavolgbare wijze te regelen. Ze hebben drie Lada’s tot hun beschikking waar de volledige huisraad van de families moet worden ingeladen. En dan mogen ze ook nog wat extra dingen meenemen, plus de bewoner voor extra geld. Maar daar komen ze pas achter als de auto al zo goed als vol zit.

Stine en Jan helpen een familie. Simone helpt in haar eentje de buren en Ruben en Olcay zijn wat verderop bezig met inladen. Stine ziet dat Jan veel te goed bezig is, dus gaat ze Simone helpen. In vergelijking met de andere auto’s en dan vooral met die van Jan, hebben Ruben en Olcay best weinig op en in hun auto zitten. Ze hebben ook nog ruzie met de sjorband. Bij Jan blijft ook niet alles goed zitten, dus Stine mag het touw uit de knoop halen om alles goed vast te zetten.

De auto van Jan en Stine heeft geen ruimte meer voor een bewoner en zelfs Stine zal naast de auto moeten blijven lopen. Jan rijdt, terwijl de deuren openvallen, alles naar de finish. Ook bij Ruben en Olcay kan de bewoner alleen maar mee als Olcay gaat lopen. Ruben en Jan passeren elkaar met 1 millimeter verschil, maar ook Ruben komt bij de finish, waar ook Simone is aangekomen mét extra bewoner. Zelfs Art is verbaasd dat er zoveel meubels in en op de auto’s is gebonden.

Tijd voor de test

De kandidaten zijn net zo verbaasd als ik. Nu al de test? Maar daar zal vast nog wel wat achteraan komen. Van Stine horen we niet op wie ze de test invult, maar zet wel de zwarte vrijstelling in. Niet gek met al die jokers uit dat hotel. Jan zet een joker in en gaat voor Ruben. Ruben moet na Loes op zoek naar een nieuwe mol. Met enige kansberekening komt hij uit op een vrouw en wel Stine of Simone. Olcay weet zeker dat Stine de mol niet is, maar ziet in Simone de perfecte mol. Simone zit nog steeds vast op Ruben, maar neemt wel nog een beetje Jan en Stine mee.

En dan komt Art met het addertje. Met een simpele quiz kunnen ze schermen wegspelen. Rood moet groen worden en groen rood. Maar ze kunnen ook geld verdienen. Olcay wil voor het geld gaan, maar de rest gaat voor de kandidaten. Ruben, Jan en Olcay vormen een team en Stine en Simone het andere.

Ruben geeft twee goede antwoorden en kiest voor de schermen van Jan en zichzelf. Simone geeft twee goede antwoorden, dus de schermen blijven groen. Jan geeft ook twee goede antwoorden en draait de groene schermen van Olcay en Stine om. Stine krijgt twee moeilijke vragen, waarvan ze het antwoord niet weet. Om te voorkomen dat er toch nog mensen een scherm te zien moeten krijgen, draait ze het geld om. Olcay geeft twee foute antwoorden en kan daardoor geen schermen omdraaien. Maar ze is ook het laatste en dan heeft alleen Simone nog geen zekerheid van het groene scherm. Olcay wil dat scherm graag zien, aangezien Simone bij haar hoofdverdachten hoort. Daar ga ik in ieder geval vanuit.

Dus zitten ze toch bij Art en krijgt alleen Simone haar scherm te zien. En dat is hartstikke groen. Iedereen is door.

Wie is de Mol?

Geen afvaller is nooit goed voor mijn verdachtenlijstje. Zeker niet als je totaal niet zeker bent over wie de mol is. Ik kan niet wachten tot het moment dat er volgende week weer iemand afvalt. En stiekem hoop ik dat het één van mijn hoofdverdachten Stine of Simone is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.