Wie is de Mol
Televisie

WIDM 18 | De mol gaat ondergronds…of blijft ze toch bovengronds?

Na het uitstapje van vorige week naar de bergen, is ons reisgezelschap weer terug in Tbilisi. Bella moest het strijdtoneel verlaten. Simone besloot ter ere van haar een geel shirtje aan te trekken. Veel verwerkingstijd krijgen ze niet, want het ontbijt wordt ruw verstoord door een ober die telefoon heeft voor de groep. Wie o wie zou het toch zijn? Uiteraard is het Art die de boel komt verstoren. Olcay neemt de telefoon wel. Art zoekt drie kandidaten zonder claustrofobie. Emilio herkent zichzelf daar wel in, net als Stine en Ruben. Weer is het Loes die langer tijd nodig heeft voor dit soort beslissingen. Ze realiseert zich dat ze weer in hetzelfde groepje zit. In het kader van de test schiet dat natuurlijk niet op. Het is uiteindelijk haar bondgenoot Ruben die met haar ruilt.

De mol gaat ondergronds…of blijft ze toch bovengronds?

De drie worden naar een ondergronds gangenstelsel gebracht. Hier zien ze een aantal foto’s van de stad met op de achterkant een routebeschrijving. Emilio vindt het vooral heel aardig van de productie dat zij ook een beetje van de stad mogen zien. Ze beschikken ook over een telefoon, waarmee ze contact kunnen maken met de buitenwereld. Ze hebben alleen niet overal bereik. Stine eist de telefoon op en gaat naar de enige plek die bereik lijkt te hebben. Loes is vliegende keep en loopt heen en weer tussen de twee om te zorgen dat alle info goed over gebracht wordt.

Jan, Olcay, Simone en Ruben bevinden zich bovengronds met een telefoon. Zij hoeven alleen maar de ondergrondsen te bellen om te weten te komen waar ze heen moeten. Maar er zit een mol in hun midden, dus echt soepel gaat het niet. Stine heeft moeite met doorgeven van de juiste aanwijzingen. Olcay en Simone weten zeker dat ze door een steegje moeten, maar daar is niets te vinden. Hadden ze maar naar Jan moeten luisteren. Simone rent enthousiast naar de doorgegeven Walk of Fame sterren, maar dit zijn niet de goede. Ruben heeft ook heel snel gezien dat op sommige plekken niets te zien is, van wat ze moeten zoeken. Uiteindelijk is de tijd om en hebben ze weer geen geld verdiend.

Een finalevrijstelling!?

Art is in een goede bui vandaag. Hij geeft zomaar een finalevrijstelling weg. Elke kandidaat wordt apart bij Art geroepen in een gezellig parkje in de stad. Ze moeten een aantal vragen beantwoorden en daarmee hebben ze de kans om de mol te ontmaskeren. Het onderlinge  vertrouwen is weer ver te zoeken. Iedereen is bereid om als het moet elkaar weg te werken. Behalve Stine, wil iedereen weten wie de mol is. Zou zij het al lang weten, omdat ze het zelf is? Simone bevestigd in aanwezigheid van Art dat ze de mol niet is, maar of dat de waarheid is? Stine en Simone gaan voor een groepsvrijstelling. Loes en Emilio gaan duidelijk voor het geld. Van de rest krijgen we nog niet te weten wat ze kiezen.

 

Het geld of de groepsvrijstelling komt terug in de volgende opdracht. Maar hoe zat het dan nu met die finalevrijstelling? Art legt de groep uit dat ze tijdens zijn kruisverhoor heel goed hadden moeten opletten. Toen de kandidaten de vragen stonden te beantwoorden, liep de mol gewoon langs bij diegene die graag wilde weten wie de mol is! Het nieuws slaat in als een bom. Dat ze dat niet hebben gezien. Wie het ook is, het zal mooie beelden opleveren in aflevering 10.

Envelopje slepen

De volgende opdracht is het oud-Hollandse ‘breng een envelopje van A naar B’ op  z’n Georgisch. Tussen twee Sovjet blokkendozen is een draad gespannen. De kandidaten moeten gaan ziplinen met een envelop. Als de envelop naar de overkant komt, kan die iets waard zijn. De kandidaten kiezen willekeurig een envelop om mee te nemen. De altijd enthousiaste Jan neemt zijn envelop en zijn ananassokken mee naar de overkant. Net als Emilio, al lijkt die er iets meer moeite mee te hebben. Olcay ziet dat Ruben moeite heeft met de hoogte, dus zij gaat als derde. Ruben laat zich wel insnoeren, maar maakt toch de fout om over het randje te kijken. Dat is teveel van het goede. Hij gaat niet meer. Stine ziet dit met lede ogen aan. Zij had zich al ingedekt door een polsblessure. Zij wil wel heel graag, maar ze gaat toch maar niet. Loes en Simone gaan wel nog naar de overkant. Uiteindelijk zit in een van de enveloppen de groepsvrijstelling of het geld van de vorige opdracht. Wat blijkt? De groep heeft voor het geld gekozen. De pot is weer gespekt.

Tijd voor de test

Art wrijft het er nog extra in. Als ze voor de vrijstelling waren gegaan, hadden ze hier niet gezeten. Maar er zal toch iemand naar huis moeten. Olcay besluit iets minder te spreiden en zet in op 3 personen. Ruben zat op Emilio, maar gaat toch richting Simone, die zelf Ruben en Jan op haar lijstje heeft staan. Tevens komt het logo van De Mol bij haar in beeld, maar dat terzijde. Jan weet niet zeker of Olcay de zwarte vrijstelling nu wel of niet afgegeven heeft aan Stine. Maar hij is vastbesloten om niet haar huis te gaan met een vrijstelling op zak. Hij zet hem in. Stine gaat voor Emilio en zet de zwarte vrijstelling niet in. Emilio spreidt nog op Loes, Ruben, Simone en Olcay. Loes zet in op Emilio.

Het is uiteindelijk Emilio die teveel gespreid heeft. Hij moet naar huis. Hij is de mol dus niet.

Wie is de mol?

Nu een van mijn hoofdverdachten weg is, ben ik aardig op weg in de Stine tunnel. Ik hou wel nog de weg vrij voor een ontsnapping richting Simone. De rest is voor mij niet meer in beeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.