Televisie

Wat kijk ik op Netflix?

Het zomerseizoen is weer in aantocht. Dat betekent komkommertijd op de televisie. Op enkele nieuwe programma’s na, zijn het vooral veel herhalingen. Wat moet je dan? Je hebt natuurlijk eindelijk tijd om die hele stapel nog te lezen boeken weg te lezen. Of om eindelijk eens die ene film te bekijken. Of je neemt een abonnementje op Netflix. Ik deed dat laatste. Sinds maart heb ook ik een Netflix account. Ik vraag me af waarom ik dat niet eerder heb gedaan!

Nadeel is wel dat er ontzettend veel te zien is. Mijn nog te kijken lijst dreigt inmiddels net zo lang te worden als mijn nog te lezen lijst. Maar je moet ergens beginnen. Dus ik begon met de volgende series, die meteen erg verslavend zijn.

1. Nashville

Nashville1

Als je House of Cards, Glee en Goede tijden, slechte tijden samenvoegt, heb je Nashville. De serie speelt in de Amerikaanse country hoofdstad Nashville. Countryzangeres Rayna James heeft er al een behoorlijke succesvolle carriére op zitten. Maar het wordt steeds lastiger om volle zalen te trekken. Er blijkt meer interesse te zijn voor de nieuwste tienersensatie Juliette Barnes (verrassend goed gespeeld door Hayden Panettiere). Om de populariteit van Rayna een beetje te verhogen komt haar platenmaatschappij met het idee om een tour samen met Juliette te doen. Beide dames zitten daar niet op te wachten. Rayna vertikt het om met een talentloos zangeresje het podium te delen en Juliette is echt niet van plan om de aandacht van zich af te laten pakken.

Ook in de privésfeer kampen de dames met de nodige beslommeringen. Rayna komt uit een steenrijke familie, maar vertikt het om geld van haar vader aan te nemen. Haar vader is van het type Ludo Sanders, hij is een berucht politicus en heeft niets met de carriére keuze van zijn dochter. Haar huwelijk met aankomend burgemeester van Nashville staat ook op losse schroeven. Juliette daarentegen heeft zich vanaf de straat opgewerkt tot waar ze nu is. Haar moeder was een junk, waardoor ze niet echt de ideale jeugd heeft gehad. De verschillende verhaallijnen rondom de hoofdpersonen en de verschillende bijrollen maken de serie interessant genoeg om naar te kijken. Daarnaast zit de serie bomvol leuke en mooie country liedjes. En last but not least, halverwege seizoen 1 komt ‘onze’ Michiel Huisman binnen wandelen, die nog best een behoorlijk grote rol heeft ook.

2. Pretty Little Liars

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Sara Shepard. Deze boeken heb ik stuk voor stuk gelezen. Ondanks dat dit echt boeken zijn voor de 14+ generatie vond ik ze ook echt leuk om te lezen. Het verhaal is ontzettend spannend. Vijf vriendinnen, aangevoerd door Alison, delen alles met elkaar. Dit verandert als Alison plotseling verdwijnt. De overige vier gaan ieder hun eigen weg, totdat ze door het lot toch weer samen komen. Ze worden achtervolgd door de mysterieuze A. Wie dat is blijft tot het laatst geheim. Maar de spanning blijft erin zitten. De serie volgt de boeken in grote lijnen. Ik loop wel een beetje achter, want ik heb pas net seizoen 1 klaar. Maar als het goed is, weet ik wel al wie A is, doordat ik de boeken heb gelezen. Alhoewel er wel sommige dingen gebeuren die ook weer niet in de boeken te lezen zijn. Maar spannend blijft het evengoed.

3. Once Upon a Time

Once upon a time

Dit is ook een van mijn favorieten. Dit valt in de categorie Fantasy en daar hou ik van. Storybrook is een slaperig dorpje in Maine. Mensen van buiten kunnen er niet in en de mensen die er wonen kunnen er niet uit. Dit is te danken aan een vloek. De enige die de vloek kan opheffen is Emma Swan. De bewoners uit het dorp weten eigenlijk helemaal niet wie ze zijn. Als kijker kom je daar wel al snel achter. Het blijken de bekende sprookjesfiguren te zijn, zoals Sneeuwwitje en de Prins, Repelsteeltje (briljante rol van Robert Carlyle) of Roodkapje. Iedere aflevering staat een verhaal centraal. Door middel van flashbacks leer je de personen stuk voor stuk kennen. Ook krijgen de verschillende figuren op de een of andere manier ook met elkaar te maken.

De verhaallijnen in het dorp spelen gewoon in deze tijd. Maar voor de flashbacks ga je terug naar het betoverde bos in Sprookjesland of naarmate de seizoenen vorderen andere bekende plekken die je kent uit de sprookjes boeken. Dit is zo’n serie waar je gewoon niet teveel bij na hoeft te denken. Naarmate de seizoenen vorderen wordt het wel steeds vergezochter, maar dat maakt niets uit. Er zitten ook genoeg verrassende ontwikkelingen in.

Dit zijn op dit moment de series die ik volg. Voorlopig kan ik nog wel even vooruit. Hebben jullie nog tips voor wat ik moet kijken als de seizoenen op zijn?

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.