Wie is de Mol
Televisie

Wie is de mol 2017 | Jochem en Sanne zien het licht.

Na de aflevering van afgelopen zaterdag heb ik even moeten bijkomen. Ik moest het allemaal even verwerken. In de vorige aflevering deed mijn mol alles volgens het molboekje. Hij was de zwakke schakel in de portoketen. Hij kreeg zijn ontzettend gewilde plekje in de cabrio én hij reed netjes buiten de tijd met zijn paardje over de finish. Dat was hij de aflevering van deze week wel anders.

Het ABC’tje

Voor de eerste opdracht zijn in de Painted Hills een paar paaltjes met het alfabet erop neergezet. Per fiets moeten de vier overgeblevenen het alfabet op de juiste volgorde zetten. In de leesrichting dus. Dat is wat Diederik de beste optie vindt. Jochem en Sanne lezen liever de andere kant op. En Thomas? Die begint bij de Z en zien we vervolgens alleen nog even in een onderonsje met Diederik. Het is een opdracht waarin de mol eigenlijk ook niet veel hoeft te doen. Het meest opvallende was nog dat Sanne de M van Mol pakt en dat Diederik weer een heel erg goede kandidatenactie liet zien.

Jochem komt uit de kast

Bij de plaatselijke kringloop winkel mogen ze zich helemaal uitleven in het uitbeelden van spreekwoorden. Er is genoeg kunst en kitsch om het een en ander op de foto te zetten. Het duo Diederik en Jochem heeft er zichtbaar lol in. Jochem bloeit helemaal op. Bij Sanne en Thomas gaat het eigenlijk ook best goed. Op die ene weggewaaide foto na dan. En dat bij een stevige windkracht 1. Het foto’s maken is nog niet alles. De juiste spreekwoorden moeten nog geraden worden door het andere duo. De opdracht wordt gered door Diederik en Sanne. Jochem en Thomas hebben wat moeite met het herkennen van de spreekwoorden.

De jacht op de vrijstelling

Bij de laatste opdracht staat geen geld op het spel. Het gaat om iets veel belangrijkers. De finalevrijstelling. Iets wat iedereen op dit punt graag wil hebben. Het enige wat ze hoeven te doen is als eerste bij de paal met de vrijstelling komen. Maar dan moeten ze wel onzichtbaar blijven voor de andere drie. Dat wordt door het hoge gras en de doorns niet echt makkelijk gemaakt. En dan zijn ze ook nog voorzien van een gekleurd hesje. Sanne en Thomas worden als eerste gesnapt. En dan zijn alleen Jochem en Diederik nog over. Het is het rode hoofd van Diederik dat hem uiteindelijk verraadt. Het is Jochem die naar de finale mag.

Jochem en Sanne zien het licht

Tussen de bedrijven door zien we nog een onderonsje tussen Jochem en Sanne. Jochem besluit toch even te informeren of er misschien toch niet een bondje gesmeed kan worden. Sanne is nog niet echt happig, maar gooit het er toch maar uit dat ze de vorige testen vol op Jochem heeft ingevuld. Jochem meld netjes dat zowel hij als de rest van zijn harem alles op Diederik hebben gezet. Maar ze zitten er allebei nog in. Wat vreemd! Ze komen tot een inzicht. Het wordt door Jochem nog maar eens bevestigd: THOMAS IS DE MOL! Ik weet dat natuurlijk allang, maar het is fijn dat dat ook bij een paar kandidaten is door gedrongen.

Diederik gelooft nog steeds heilig in zijn bondje met Thomas. Hij geeft zelfs nog even uitgebreide instructies voor de test. Een van hen zal afvallen, aangezien Sanne de mol moet zijn. Maar voor de zekerheid moeten ze ook nog maar wat vragen op Jochem invullen.

Tijd voor de test en….???

Het onderonsje van Sanne en Jochem blijkt toch niet heel erg te hebben geholpen. Sanne gaat gewoon vol voor Jochem. Van Jochem blijft het een mysterie, hij zit ten slotte al in de finale. Thomas spreidt op Sanne en Jochem, net als zijn bondgenoot Diederik. Dan is het tijd voor de executie, maar voor ik het weet zit ik naar Moltalk te kijken. Heb ik nu teveel geknipperd? Nee, er was geen executie.

Dan maar fantaseren over wat er zou kunnen gebeuren in de komende aflevering. De eerste mogelijkheid is dat Thomas afvalt. De kans is erg klein, omdat de mol altijd in het spel blijft. Maar in theorie is dit natuurlijk wel een optie. De tweede mogelijkheid is Sanne. Zij zet volledig in op Jochem. Dit in tegenstelling tot Diederik die Sanne op het oog heeft. Nu heeft Sanne in ieder geval een opdracht met de mol gedaan, dus misschien helpt dat Diederik om toch wat meer puntjes te hebben dan Sanne. Diederik vormt dus de derde mogelijkheid en dat lijkt me wel het meest waarschijnlijke. Sanne is de mol in ieder geval niet. Tenzij Diederik alles bij elkaar gelogen heeft en stiekem toch al een hele tijd op Thomas heeft ingezet. En dat kan hij natuurlijk niet aan zijn bondgenoot gaan vertellen.

Hoe het ook zit, we zullen het zaterdag zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.