Televisie

Nog 1 keer ‘Wie is de Mol?’

Vorig jaar bezocht ik voor de eerste keer de jaarlijkse molfandag. Dé fandag waar alle diehard Wie is de Mol fans zich verzamelen. Vorig jaar bleek zo leuk te zijn dat ik dat dit jaar weer besloot te doen. Gisteren was het zover. Het afkicken werd voor mij nog even uitgesteld. En ook dit jaar was het weer super om mee te maken. Ik heb wat afgelachen. Wat een ontzettend leuke groep was dit.

Eenmaal binnen kunnen we de jaarlijkse quiz invullen. Zoals ieder jaar was die ook nu weer best lastig. En ik zal ook maar meteen vermelden dat ik wederom niet gewonnen heb. Dan door naar het Vragenvuur. Voordat de aanwezige kandidaten het podium op komen, zien we eerst de filmpjes van de kandidaten die er niet bij konden zijn. Pieter vertelt vanaf een jaloersmakend wit palmbomenstrand in Miami dat hij er helaas niet bij kan zijn. Ook Evelien en Viktor moeten verstek laten gaan. Ook Chris is er helaas niet bij (wat had ik graag met hem op de foto gewild!). Art zit momenteel in Irak voor Stichting Vluchteling en is er ook niet.

Carolina, Martine, Marlijn, Rik en Margriet zijn er gelukkig wel bij. Als zij zitten kan het Vragenvuur beginnen. De vragen kon iedereen van te voren indienen. De antwoorden zijn altijd heel verrassend. Margriet had haar handen altijd heel raar op de groepsfoto. Dat was een verborgen M in haar broekzak. Rik geloofde echt dat Martine de Zwarte Vrijstelling had en gaf haar daarom een joker. Carolina besluit ook nog even namens heel vrouwelijk Nederland te vragen wanneer de kalender van Rik uitkomt.

Op verzoek heeft Marlijn nogmaals haar liedje gezongen wat ze ook in het Tamildorp zong. En dat klonk zeer goed. Martine zag pas in de uitzending dat ze Margriet bij het lasergamen uitgeschakeld had! Omdat Rik en Marlijn tijdens de gehele opnameperiode zo’n beetje aan elkaar geplakt hebben gezeten, werden ze omgedoopt tot het burgerlijke stel Gerard en Paula. Tijdens de opnames hebben ze ook nog vrije dagen gehad, waar ze gewoon de toerist hebben uitgehangen. Ze hebben bijvoorbeeld een safari gemaakt. Terwijl Rik dat staat te vertellen, staat er voor hem een dame gebaren te maken. Rik begrijpt het niet, Margriet wel: ‘Rik, je gulp staat open’. Margriet was goed op dreef met lekker droge opmerkingen. Heerlijke humor heeft zij.

Na dit hilarische Vragenvuur is het tijd voor foto’s. Chris was er dus niet, maar ach er waren nog 5 andere om uit te kiezen. Vorig jaar had ik net tijd genoeg om 2 foto’s te scoren. De tijd zou nu wat korter zijn, dus één iemand kiezen was aan te raden dacht ik. Ik koos voor Rik. Gelukkig stond ik al vrij dicht bij de plek waar hij zou staan. Ik stond dus vrij snel in de goede rij. Na Rik heb ik Carolina ook maar mee gepakt. En toen was er nog genoeg tijd over voor Margriet en Martine. Daarna was er nog een kwartier over, maar bij Marlijn was de rij inmiddels zo lang geworden dat ik dat niet meer heb gered. Maar een score van 4 uit 5 vind ik toch best een mooie.

Dan is het tijd voor het hoogtepunt van de dag. De veiling. Dé kans voor molloten om iets uit het programma te bemachtigen. De opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar was dat het Tamildorp van de verkiezingsopdracht. Rik bijt het spits af als veilingmeester. Hij geeft onder andere zijn nummerborden t-shirt met handtekening weg. Ook hier kan Margriet het mollen niet laten, ook zij biedt af en toe mee.

Dan is Margriet zelf aan de beurt om spullen te verpatsen. Gevolgd door Martine. Dat gaat aardig, maar de opbrengst voor haar items zijn toch niet zo heel hoog. Maar zij veilt dan ook een Martine pakket, inclusief haar gedragen corrigerende slip! Marlijn doet ook een poging. En dan mag Rik weer. Rik doet het goed, maar alleen is ook maar alleen. Hij krijgt dus al snel gezelschap van, jawel, Marlijn. Apart zijn ze leuk, maar samen zijn ze nog leuker. Ze doen zelfs aan synchroon veilen.

Ik heb toch wel gemerkt dat als je daar toch staat het heel verleidelijk is om je hand op te steken. En soms komt de situatie voor dat je het hoogste bod hebt. Vorig jaar is dat gelukt en ook dit jaar heb ik weer iets mee naar huis genomen. Weten jullie die opdracht in die theefabriek nog, waar Rik zijn enveloppen niet zag. En vervolgens ook nog geflitst werd? Net zoals Marlijn en Martine? Die foto’s die hangen dus nu bij mij in huis. Mét handtekening ook nog. Die heb ik er ook nog maar even op laten zetten!

Het was dus weer een geslaagd dagje. Maar nu is het dan toch echt weer voorbij. Gelukkig is het snel mei, dan kan het grote speculeren beginnen wie o wie er volgend seizoen mee gaan doen!

5 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.