Televisie

Wie is de mol?: Misplaatst

Vandaag begint Art met een uitgebreide analyse van de deelnemers. Tim en Taeke vormen een Siamese tweeling, tussen Rop en Annemieke is het weer aan. Cecile speelt het spel onbewogen en Klaas trekt vooral zijn eigen plan. Logisch als mol zijnde.

Voor de eerste opdracht gaan we het theater in, waar Rop zich als enige thuis lijkt te voelen. Op het toneel staat een prachtig dubbel Jan des Bouvrie interieur, inclusief exclusieve Jan des Bouvrie jokers. Jokers die vast bij het decor horen, aldus Annemieke. Aan de kandidaten de taak om twee exact dezelfde inrichtingen af te leveren. Deze opdracht is eitje koekie voor de mol, want er hoeft maar een inch of een centimeter verschil in te zitten en het is al verkeerd. De etherdiscipline in het over en weer roepen is ver te zoeken. Tim breekt een schilderij’tje, maar geeft dit wel netjes door aan zijn handlanger Taeke. Klaas vindt het een goed plan om de boeken op dun, dik te sorteren. Cecile vindt het veel handiger om ze op grootte te sorteren, waar ik helemaal in mee kan gaan. Klaas en Rop prutsen nog wat met een hamer en gaf Klaas daar nu een subtiel duw’tje tegen de tafel? De opdracht slaagt uiteraard niet.

Klaas en Cecile zijn genoodzaakt om een kamer te delen, gelukkig hebben ze ieder een apart bed. Als Klaas even weg is, ziet cecile haar kans schoon, zij puzzelt wat met de achterkant van het geld en ziet dan wat je moet zien (Klaas!). Tim wil graag een andere penningmeester. Na de bekentenis van cecile wordt geloot voor de job. Annemieke wordt de nieuwe penningmeester.

Voor de tweede opdracht wordt de hoogte opgezocht in de kabelbaan. Cecile, Annemieke en Tim in het ene schuitje met een NL-SP woordenlijstje en een SP-NL woordenboek en Rop, Taeke en Klaas in de andere met een SP-NL woordenlijstje en een NL-SP woordenboek. Ja, het duurde bij mij ook even voor ik het door had.

Taeke en Tim hebben de macht over de telefoon. Klaas lijkt even vergeten dat hij de mol is en helpt Taeke nog even met de telefoon. Dan kan het meertalig lingospel beginnen. De woorden gaan over en weer door de ether. Klaas en Cecile zoeken alles netjes op in het woordenboek. Voor Rop gaat het niet snel genoeg en verovert de telefoon van Taeke. Hij rond de opdracht eigenhandig af. Eenmaal bij Art blijkt hoe goed de woordjes geleerd zijn. Art kiest tien van de twintig woorden uit. Annemieke en rop mogen ze opdreunen. Annemieke heeft er drie goed en Rop…tsja die laat het flink afweten en wordt zomaar uitgemaakt voor oelewapper door Art. Tim daarentegen lijkt ze in zijn biecht allemaal te weten (mmm, het zal toch niet?).

Dan mogen ze op zoek naar hun eigen ik. Taeke neemt plaats achter het stuur van een iets te kleine kever (of eend? Ik ben geen auto kenner.) met Klaas als zijn navigator en Tim op de achterbank. Annemieke zit aan het stuur in een gammele oude volkswagen met Rop als navigator en Cecile op de achterbank. Er moeten negen kandidaten opgehaald worden, daarmee kun je nummer tien ook vinden. Netjes binnen de tijd vinden ze zichzelf en de andere kandidaten. Klaas vindt zichzelf met het woord ‘kandidaat’ op zijn rug, een beetje misplaatst, vind je ook niet? Uiteindelijk vinden ze nummer tien op het hoogste punt. Het is Klaas die uiteindelijk weet waar het is. Ondertussen begint de auto van Annemieke flink te roken, maar ook zij komen op tijd aan. Rop blijkt de tiende kandidaat te zijn. Maar dan moeten ze nog de eerste groepsfoto zien te reconstrueren. Aha, daarom deed Klaas zo zijn best met het zoeken naar zichzelf. Hij hoeft hier ten slotte alleen meer twee mensen op te draaien en de groepsfoto klopt niet meer.

Vlak voor de test komt Cecile bij Klaas op biecht. Wat blijkt, zij zijn de enige twee zonder bondje. Klaas wil daar wel nog even snel verandering in brengen, niet dat hij een bondje nodig heeft, maar toch. Cecile ziet dat toch niet zitten en vertrouwd helemaal op haar puzzelinstinct. En dan test. Annemieke zet in op Klaas en Tim. Klaas zet in op Annemieke en Tim. Rop verdenkt Tim en Klaas en zet zijn joker in. Taeke zit op Rop. Van Tim weten we alleen dat hij zijn jokers niet inzet, hij wil weten of hij goed zit. Ook van Cecile komen we het niet te weten en voor haar is het spel uit, Annemieke als enige vrouw achterlatend. En ik? Ik heb inmiddels al mijn Wie is de mol? app punten op Klaas ingezet.

One Comment

  • Wanda

    Oh, ik ben zo benieuwd naar de volgende aflevering! Je weet het wel weer heel treffend neer te zetten, zelfs vanuit je Klaastunnel maar goed, ik ga nog steeds voor Taeke, het ligt mij er allemaal te dik bovenop met Klaas of is mijn tunnel helemaal dicht geslagen… help…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.