Televisie

Eurovisie Songfestival 2014 | Tweede halve finale

JAAAA! We zijn door! Afgelopen dinsdag was de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. En Nederland heeft het geschopt tot de finale. De overige landen had ik toch bijna helemaal goed. Rusland en IJsland zijn inderdaad toch door. Ook San Marino heeft een finale plekje bemachtigd. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Estland, Albanië en België had ik ook nog op mijn lijstje staan. Albanië had van mij nog steeds wel in de finale mogen staan. Estland en België heb ik diezelfde avond alsnog geschrapt van mijn lijstje. Die vielen een klein beetje tegen.

Vanavond de tweede halve finale. Dan zien we de verdere concurrentie van Nederland. Bij deze doe ik weer een poging.

1. Ierland

Dit vind ik leuk. Zeker met die typisch Ierse klanken op de achtergrond. Dit is vele malen beter dan de gebroeders Jedward en de kalkoen die Ierland ooit eerder heeft gestuurd.

2. Oostenrijk

Oostenrijk is de meeste controversiële inzending ooit denk ik. Het is een vrouw met baard! Maar wel een vrouw met baard die een aardig potje kan zingen. Het liedje zit ook nog goed in elkaar ook.

3. Malta

Ook hier weer een beetje country folk achtig deuntje. Ik vind dat leuk. Het liedje is opgedragen aan de gevallen soldaten uit de eerste wereldoorlog. Wat mij betreft krijgt dit lied ook nog een top 10 plek in de finale.

 4. Israël

Stevig nummer gezongen in een combi van Hebreeuws en Engels. Het is wel veel van hetzelfde, maar als het live net zo klinkt als in de clip dan belooft dit veel goeds.

5. Slovenië

Fijn nummer om naar te luisteren. En de fluit aan het begin doet het altijd goed.

6. Griekenland

Griekenland heeft ook weer gekozen voor een up-tempo nummer. Het refrein blijft in ieder geval wel lekker hangen.

7. Wit-Rusland

Over guilty pleasures gesproken. Dit nummer is zo fout, dat het eigenlijk ook best goed is. De clip is een kopie van Blurred Lines van Robin Thick, dan weet je ook al genoeg denk ik. Maar zie dit wel in de finale belanden.

8. Noorwegen

Bij Noorwegen weet ik het niet zo goed. Deze staat bij de bookmakers enorm hoog. Het is op zich ook wel een mooi liedje, maar ergens ook wel een beetje saai. En ik vind de zanger ook niet helemaal zuiver zingen eerlijk gezegd in de beelden die nu te vinden zijn. Dus ik ben heel benieuwd of dit in de finale beland.

9. Finland

Finland stuurt een rockband, dit is niet mijn ding. Maar gezien de alternatieven zet ik deze toch in mijn lijstje voor de finale.

10. Litouwen

Litouwen heeft ook een uptempo nummer. Het is een leuk liedje, maar ook hiervoor geldt dat deze in ieder geval beter is dan de overige nummers.

Wat haalt het niet?

Georgië hoeft eigenlijk geen uitleg. Beluister het liedje en je weet waarom. Het is nogal rommelig, werkelijk alle muziekstijlen komen voorbij in een chaotische volgorde.

Polen is gewoon niet mijn ding. Ik denk wel dat dit uiteindelijk wel in de finale zal komen, maar voor mij mogen ze meteen weer naar huis.

Macedonië heeft een typisch songfestival dance nummer. De tien eerder genoemde nummers zijn wat mij betreft beter dan dit.

Roemenië heeft weer een soort van kermis, waar ik gewoon geen fan van ben.

 

 

 

2 Comments

    • Kim

      Veel landen gaan van ons verliezen wat mij betreft. Top 10 wordt het sowieso wel. Misschien top 5 of zelfs top 3. En misschien wordt het wel ‘Hello Ziggo dome’ volgend jaar. Maar daar durf ik toch nog niet op in te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.