Televisie

Eurovisie Songfestival 2014 | Eerste halve finale

Ik moet iets bekennen. Je kent de uitdrukking guilty pleasure denk ik wel. Daarbij gaat het om iets wat je leuk vind, maar dat eigenlijk niet kan. Bijvoorbeeld dat je vroeger fan was van de Spice Girls en dat je nu dus nog steeds alle nummers uit je hoofd kent, zoiets. Maar datgene waar ik het nu over wil hebben is denk ik nog erger. Vanavond barst het weer los en ik vind het nog steeds leuk. Ik heb de voorbereidingen al gedaan. Het schema ligt al klaar. Nu wil je natuurlijk weten waar ik het over heb.

Ik zit vanavond voor de buis voor het Eurovisie Songfestival 2014! Zo dat is eruit. Vanavond staan ‘The Common Linnets’  in de eerste halve finale. Ze zullen ongetwijfeld een plaatsje in de finale proberen te bemachtigen. Gaat het ze lukken? Morgen weten we of Nederland wederom in de finale staat.

Wat mij betreft halen ze de finale wel. Dit is mijn top 10 voorspelling voor vanavond.

1. Hongarije

Dit jaar zal ongetwijfeld weer de discussie opkomen over het stemgedrag van sommige landen. Balkan landen stemmen op elkaar, oostbloklanden stemmen op elkaar enz. Maar Hongarije heeft met Runnig András Kállay-Sounders dit jaar echt een serieuze kandidaat. Het is vooral de tekst en de bijbehorende videoclip die Hongarije voor deze halve finale op de eerste plek staat.

2. Nederland

De een vind het saai, de ander vind het mooi. Net zoals bij Birds vorig jaar vind ik dat hoe vaker je het hoort, hoe beter het wordt. Het is een puur liedje zonder opsmuk.

3. België

België stuurt Axel Hisoux die een prachtige ode brengt aan zijn moeder. Dit vind ik dus mooi. Het is een zwijmelplaat, maar ik hou hier wel van.

4. Armenië

Ook Armenië heeft dit jaar een goede plaat. Het is halverwege misschien wat schreeuwerig, maar in zijn geheel is het een goede finale kandidaat.

5. Zweden

Sanna Nielsen met Undo is een van de favorieten bij de bookmakers. Het is een mooi nummer. Het gaat de finale ook zeer zeker halen. Maar voor mij is dit niet het winnende liedje.

6. Azerbaijan

Dit is gewoon een mooi nummer!

7. Montenegro

Vorig had Montenegro geen enkele kans om in de finale te komen met hun inzending. Dat was een beetje een dieptepuntje. Maar dit jaar pakken ze het anders aan, hoor. Ik versta er niets van, maar het is wel mooi. Ik hou wel van dit soort muziek.

8. Albanië 

Een goede stevige ballad, in de afgemixte videoclip klinken alle noten perfect. Maar gaat het live ook goed? Toch staat deze wat mij betreft in de finale.

9. Estland

Er zijn dit jaar niet zo heel veel dance nummers. Dit is in die categorie wel een van mijn favorieten.

10. Oekraïne

Ook Oekraïne heeft een dancenummer wat de finale zeker gaat halen.

 

Wat haalt het dan niet?

Bovenstaand lijstje zijn mijn favorieten in de eerste halve finale. Wat hebben we dan nog over? Rusland, Letland, IJsland, Moldavië, San Marino en Portugal.

Rusland is niet mijn favoriet. Het is een beetje een saai nummer. Maar ergens verwacht ik wel dat deze in de finale zit…

Letland heeft een leuk deuntje, maar heeft het verder alleen maar over het bakken van een cake. Ik vraag me af wat voor soort cake als ik het liedje zo hoor.

IJsland is ook een outsider. Qua tekst een goed nummer, maar verder is het niet mijn smaak.

Moldavië  is een beetje het standaard songfestivalnummer. Ten opzichte van de rest vind ik dit een van de mindere nummers.

San Marino heeft een mooi nummer, maar het is een beetje van de oude stempel.

Portugal heeft een lekker opzwepend nummer wat het ongetwijfeld leuk doet in de salsaclub, maar voor mij geen finalist.

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.