Panoramaroute
Reizen

De Panoramaroute in Zuid-Afrika

De panoramaroute in de noordelijke Drakensbergen is een must-see in Zuid-Afrika. Voor deze toeristische route kun je rustig een volledige dag uittrekken. Die tijd had ik helaas niet, maar ik heb wel de belangrijkste bezienswaardigheden kunnen zien.

Panoramaroute

God’s Window

De eerste stop is God’s Window. Op dit uitzichtpunt kun je kilometers ver kijken. Je kunt het Krugerpark zien liggen en zelfs Mozambique. Als het zicht goed is, ten minste. Als we daar aankomen is het behoorlijk heiig en zien we alleen een behoorlijke witte waas. Maar toch is het uitzicht op een bepaalde manier mooi.

Lisbon Waterfalls

We rijden verder naar de  Lisbon Waterfalls. Een van de vele mooie watervallen die het gebied rijk is. We zijn op dat moment de enige toeristen, maar aan de standjes met wederom Afrikaanse spulletjes merken we dat ook hier wel vaker mensen langs komen om van het prachtige uitzicht te genieten.

De waterval nodigt uit om een uitgebreide fotosessie te houden. Heel klein minpuntje is dan wel weer dat we net voor het regenseizoen de waterval bezoeken. De waterval is prachtig, maar een rommelende grote massa water ziet er toch altijd wel weer een stuk imposanter uit.

Bourkes Luck Potholes

Derde stop is Bourkes Luck Potholes. De Blyde River en de Treurrivier komen hier samen. Door het kolkende water zijn hier meters diepe gaten ontstaan.

Panoramaroute

Blyde River Canyon

Laatste stop van de panoramaroute voor ons is de Blyde River Canyon. We zien de Three Rondavels. Dit zijn drie naast elkaar staande ronde heuvels. Ze lijken een beetje op de traditionele hutten van de verschillende Afrikaanse stammen. Vanaf de verschillende uitkijkpunten hebben we mooi zicht op deze drie heuvels. Ook hebben we een geweldig uitzicht op de Blyde River Canyon. De derde grootste kloof ter wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.