Kaapstad
Reizen

Zuid-Afrika | Sightseeing in Kaapstad

De bekendste stad in Zuid-Afrika is Kaapstad. Die kan dan ook niet ontbreken tijdens mijn reis. Vanaf Johannesburg vlogen we naar Kaapstad. Het was nogal een cultuurshock. Letterlijk en figuurlijk, want Kaapstad is een smeltkroes waar veel verschillende culturen samenkomen. Al moet ik wel zeggen dat Kaapstad niet een heel druk ogende stad is.

Kaapstad

Te doen in Kaapstad

Wat kun je allemaal doen als je eenmaal in Kaapstad bent? So many things, so little time was wel het motto tijdens mijn verblijf. Ik had drie strak geplande dagen in het vooruitzicht. Maar dat krijg je al snel als je met een georganiseerde reis meegaat. Op eigen gelegenheid kun je alles wat meer op je gemakje bekijken natuurlijk. Met een beetje geluk van het weer heb ik toch alle hoogtepunten kunnen zien.

Tafelberg

We begonnen op de Tafelberg. Het was even spannend of we ook naar boven konden. De weersvoorspelling was niet zo heel denderend. Maar gelukkig was het stralend weer die dag. Al is dat ook niet altijd genoeg. Schijnt de zon en het waait net iets te hard, dan heb je ook pech. Gelukkig voor ons stond er geen wind en kunnen wij wel naar boven. Het is even aansluiten in de rij voor de lift, maar dat gaat best snel.

Ondertussen kun je alvast een beetje genieten van het uitzicht over de stad. De lift brengt je naar het platform met de kabelbaan. De cabine draait langzaam rond, dus tijdens de weg naar boven hoef je niet steeds naar hetzelfde punt te blijven kijken.

Eenmaal boven kun je genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Als het helder genoeg is, kun je zelfs Robbeneiland zien liggen. Bovenop de berg zijn er genoeg wandelpaden uitgezet. Wij hadden maar een uurtje de tijd, dus wij zijn op hoog tempo doorgewandeld. Maar als je de tijd hebt en je kunt de berg op, zou ik hier zeker een dagactiviteit van maken. Je kunt er overigens ook voor kiezen om de berg te voet te beklimmen of af te dalen.

Robbeneiland en Kaap de Goede Hoop

Na de tafelberg gingen wij in rap tempo door naar Robbeneiland. Daarna bezochten we een van de vele townships. Beide waren bijzondere ervaringen en vragen dus ook om een aparte blog. Binnenkort lees je hier dan ook meer over. De volgende dag reden we met de bus richting Kaap de Goede Hoop via de toeristische route. Ook daar lees je binnenkort een uitgebreide blog over.

Kaapstad

Waterfront

Ook de inwendige mens moet natuurlijk tevreden gehouden worden. Dat deden we aan het Waterfront. Hier vind je gezellige cafeetjes en restaurants. Er is keuze genoeg. Zelf heb ik heerlijk gegeten bij Tasca De Belem  en Karibu. Probeer bij die laatste vooral het Zuid-Afrikaanse gerecht ‘Boboti’, dat is erg lekker. Op het waterfront vind je ook genoeg winkels om te shoppen.

Het oude centrum is ook de moeite waard

Verder maakten we nog een korte wandeling door het oude centrum van Kaapstad. We liepen door Long Street, langs Kasteel de Goede Hoop en het stadhuis. Op Green Market Square kunnen we nog onze laatste Afrikaanse souvenirtjes inslaan. Via de company gardens en het parlementsgebouw kwamen we weer uit bij onze bus.

Ook brachten we nog een bezoek je aan de wijk Bo Kaap. Een historische wijk, die ooit bekend stond als de Maleisische wijk. Het grootste deel van de inwoners zijn afstammelingen van de slaven die vanaf de 16de eeuw werden ingevoerd. Mede door de geschiedenis en de kleurrijke stijl van de huizen is deze wijk zeer geschikt om doorheen te wandelen.

Natuurlijk heeft Kaapstad nog veel meer te bieden, zoals bijvoorbeeld verschillende musea over de geschiedenis van het land. Vanuit hier kun je ook weer walvissen spotten en zelfs een kooiduik maken met haaien. Voor die dingen had ik deze keer geen tijd. Maar dat is weer een goed excuus om nog een keer naar Kaapstad af te reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.