Kaap de Goede Hoop
Reizen

Zuid-Afrika | Kaap de Goede Hoop

Na de behoorlijke volle dag met de Tafelberg, Robbeneiland en het Township (ja dat was één dag!), was ik wel toe aan een beetje rust. Dat kon, maar dan wel in de bus. Een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop stond namelijk op het programma. Daar rijden we niet direct naartoe. We stoppen onderweg bij een aantal prachtige uitzichtpunten.

Camps Bay & Chapman’s Peak

De eerste stop is al in Kaapstad zelf bij Camps Bay. Dit is een van de populaire stranden van Kaapstad. Je hebt hier een mooi uitzicht op de ’12 aposteles’. Dit zijn een twaalf tal rotsen naast elkaar. Vervolgens rijden we door naar Chapman’s Peak. Ook hier kunnen we genieten van een prachtig uitzicht.

Simon’s Town

Voor de koffiepauze stoppen we in Simon’s Town. Een pittoresk dorpje aan False Bay. Voor we hier aankomen gaat de bus vol op de remmen, want onze reisleidster heeft walvissen gespot. Als we goed kijken zien we in de baai wat vinnen omhoog steken. Ze zwemmen ook aardig dicht op het strand.

Boulders Beach

Als iedereen z’n kopje koffie of thee op heeft, rijden we verder. We stoppen bij Boulders Beach. Dat is een van hoogtepunten van de hele vakantie. Want wat is er te zien op Boulders Beach? De Afrikaanse Pinguïn. We krijgen voldoende tijd om deze vrolijke waggelaars op de foto te zetten. Je kunt er met gemak een volledig dag gaan zitten kijken naar die beesten. Die tijd hebben wij helaas niet, maar het is evengoed mooi om te zien.

Kaap de Goede Hoop

We rijden snel door naar de Kaap. We gaan eerst lunchen bij het restaurant Two Oceans. Hier kun je heerlijk eten. Vooral de visgerechten zijn goed vertegenwoordigd. Als je op het terras zit, kun je tijdens het eten genieten van een mooi uitzicht over de baai.

Dan is het tijd voor het actieve gedeelte van de dag. We gaan eerst naar Kaap Punt. Dit kan per kabelbaan, maar dit kan ook te voet. Het is wat stijl omhoog, maar je kunt wel optimaal genieten van het uitzicht op Kaap de Goede Hoop.

Ook naar beneden gaan we te voet. We zijn ook nog niet klaar met wandelen. We maken nog een wandeling, maar nu met Kaap de Goede Hoop als bestemming. Ik val een beetje in herhaling maar ook dit is weer een hele mooi wandeling met prachtig uitzicht. Je loopt over knuppelbruggetjes en rotsen. Tegen het einde moeten we ook nog even klimmen, maar dan worden we wel opgewacht door een stel struisvogels en wat Dassies (een soort marmot).

Eenmaal op het hoogste punt aangekomen zien we beneden hordes mensen bij elkaar staan. Daar gaan we ook naartoe, want die mensen staan daar niet voor niets. Als toerist wil je daar maar één ding: bewijs dat je ook daadwerkelijk op het meest zuid-westelijke puntje van Afrika bent geweest. Iedereen wil natuurlijk op de foto met dat bord!

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.