Hluhluwe
Reizen

Zuid-Afrika | Hluhluwe Game Reserve

Je kunt natuurlijk niet naar Zuid-Afrika zonder een safari te doen. Mijn eerste safari ooit doe ik in het Hluhluwe Game Reserve. Dit reservaat is het oudste wildpark in Zuid-Afrika én het enige waar de gehele Big Five te spotten valt. We verplaatsen ons door het park in een open jeep. Deze wordt bestuurd door een ranger, hij weet ons onderweg heel veel te vertellen over wat we precies zien.

Vlak voor vertrek krijgen we van onze reisleidster een blanco papiertje mee. Hierop kunnen we bijhouden wat we allemaal zien. Als toerist zijnde focus je natuurlijk op het zien van de Big Five. De reisleidster wil laten zien dat er veel meer moois te zien is dan alleen de big five. Vandaar dat ze ons laat opschrijven wat we zien, zodat we ook op andere dieren letten. En we beseffen dan ook dat er echt ook wel heel veel te zien is.

Bij binnenkomst kunnen we meteen beginnen met schrijven. We zijn heel enthousiast als we iets nieuws zien, maar bij de zoveelste zebra wordt het gek genoeg toch wel wat minder. Ondanks dat we veel zien is die big five toch ook wel leuk om af te strepen.

We rijden zo’n drie uur door het park. De big five zit er vandaag niet in, maar we hebben toch best wel wat gespot. We hebben pumba in het wild gezien. Er vliegen heel veel verschillende vogels rond. Giraffes lopen er natuurlijk rond.

Impala’s en nyala’s, maar ook krokodillen en varanen. Na deze dag kan ik wel al 2 van de grote vijf afvinken, namelijk de buffel en de neushoorn. Als we het park weer uitrijden zijn we zelfs getuige van een stel ruziënde neushoorns!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.