Wildlife Tag
Reizen

Wildlife Tag

Heel veel reizen heb ik nog niet gemaakt, maar ik heb al best wel wat dieren in het wild gezien. Vooral als je richting Costa Rica of Zuid-Afrika gaat, kun je al heel wat afstrepen. Marcella bedacht de Wildlife Tag en ik besloot ook eens op een rijtje te zetten wat ik eigenlijk allemaal al gezien heb.

Welk wildlife heb je al gespot?

  • Vogels: ibis, reiger, roze lepelaar, toekan, roerdomp, ijsvogel, gieren, neushoornvogel, kwak, pinguïns, struisvogel.
  • Ander vliegend wild: vlinders, vleermuizen
  • Reptielen en Amfibieën: warana schildpad, kaaiman, krokodil, alligator, roodoogboomkikker, brulkikker, groene basilisk, hagedis, boa constrictor (gelukkig was het een baby), leguanen, lanspuntslang en nog twee soorten schildpadden waarvan ik de naam niet ken.

Wildlife

  • In de zee: dolfijnen, bultruggen, robben (op Robbeneiland uiteraard).
  • Insecten: bladsnij mieren, rode mieren, duizendpoot, spin, sprinkhaan, wandelende tak.
  • Zoogdieren: agouti (dat is een cavia op hoge poten), neusberen, wilde honden, doodshoofdapen (beter bekend als mr. Nilson uit Pippi Langkous), brulapen, capucijnapen, luiaard, grondeekhoorn, dassies (soort marmot), koedoe, springbok, nyala, impala, blesbok, olifant, buffel, wild zwijn, mangoest, neushoorn, nijlpaard, zebra, giraffe, baviaan, leeuw.

Wat is het grootste wildlife wat je hebt gespot?

Ik heb neushoorns van heel dichtbij gezien, maar ook de olifant. Maar beide dieren zijn lang niet zo groot als de bultrug walvis. Walvissen heb ik zowel in Zuid-Afrika als in Costa Rica gezien. Het blijft bijzonder om die dieren te zien.

Wildlife

Wat is het kleinste wildlife wat je hebt gespot?

Dat is vast de rode mier en de bladsnij mier. Beide zag ik in Costa Rica. Voor de rode variant moest de gids eerst aan een boom schudden. Deze boom gebruikt de mieren als verdediging. Zodra een dier van de boom wil eten, komen de mieren naar buiten en jaagt de dieren weer weg. Een heel slimme samenwerking dus. In Manuel Antonio zag ik ook nog een heel kleine mini sprinkhaan, maar ik geloof niet dat dit kleiner was als een mier.

Manuel Antonio

Mijn favoriete wildlife

Dolfijnen en andere walvis/dolfijnachtigen staan bij mij wel bovenaan het lijstje. Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor zeedieren. Ook leuk waren de pinguïns die ik zag op Boulders Beach. Dat gewaggel heeft toch altijd wel wat schattigs.

Kaap de Goede Hoop

Mijn meest bijzondere wildlife-moment

In Costa Rica had ik de kans om schildpadden eieren te zien leggen. Dat was wel een heel bijzondere ervaring. Ook bijzonder was de avondwandeling die ik deed in La Fortuna. Het was donker en 3 meter voor ons op het pad lag een lanspuntslang zijn vers gevangen diner weg te werken. Het is wel lastig kiezen, want ook Zuid-Afrika had zijn bijzondere momenten, zoals oog in oog staan met een stel volwassen leeuwen.

Wildlife

Wildlife-wishlist

Ten eerste natuurlijk het luipaard, aangezien ik die nog niet van mijn Big-Five lijst heb kunnen afstrepen. De witte haai ook op de lijst. Ik moet toch nog eens terug naar Zuid-Afrika voor dat luipaard, dus dan kan ik net zo goed even zo’n kooiduik maken. Verder staat alles wat in Australië leeft ook op het lijstje, zoals de kangoeroe en de koala.

Wil jij deze tag ook invullen? Vergeet dan niet Marcella te vermelden in de credits.

One Comment

  • Marcella

    Wauww, wat heb je onwijs veel mooie dieren gezien! Schildpadden eieren zien leggen, dat staat ook op mijn wishlist. Maar pinguïns spotten in Zuid-Afrika, dat lijkt me ook supertof! Neem ik dan ook graag het zicht op die prachtige leeuwen mee. Wauww!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.