Kennedy Space Center
Reizen

Een retourtje ruimte in Kennedy Space Center

Vanuit Orlando is het nog een kleine 4 uurtjes rijden naar Miami. Je kunt aan een stuk door rijden. Maar je kunt ook nog een bezoek brengen aan Cape Canaveral. Hier ligt Kennedy Space Center. Dé ideale plek voor alle ruimtefans. Wij brachten er een half dagje door. Vanaf het bezoekerscentrum kun je met een shuttlebus naar het lanceerplatform om daar een kijkje te nemen. Bij het bezoekerscentrum zelf is ook genoeg te beleven.

Kennedy Space Center

Als je de tonen van het Amerikaanse volkslied hoort en je ziet alle medewerkers in de houding staan, dan weet je dat het park geopend wordt. Het centrum is om 9.00 uur open. Wij waren er al iets eerder en wij konden dit dagelijkse ritueel dan ook goed bekijken. Voor de ingang staat ook nog eens een heuse astronaut waar je mee op de foto mag.

Wij gaan meteen naar het Atlantis complex. Hier krijg je uitleg over de Spaceshuttle Atlantis. Je begint met een film met uitleg. Daarna kom je in een ruimte waar de echte shuttle staat. Rondom de shuttle staan allerlei leuke doe dingen ten toon gesteld. Je kunt zelf in een cabine kruipen en aan alle knopjes zitten. Met een computersimulatie kun je ervaren hoe het is om in de ruimte een simpele reparatie te doen. Je kunt een poging wagen om de shuttle veilig te laten landen. Ook is de binnenkant van een shuttle nagebouwd. Je kunt hier doorheen kruipen, waarbij je echt geen claustrofobie moet hebben. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een heuse glijbaan. Allemaal erg leuk voor kinderen…en sommige volwassen zullen het ook heel erg leuk vinden.

Kennedy Space Center

Voor de daredevils kun je ook in een simulator stappen. Hierin kun je ervaren hoe het is om gelanceerd te worden. Bij de ingang waarschuwen de borden ons eerst dat we alle loszittende spullen in een kluisje moeten doen. Spannend! Voor we plaats mogen nemen in de shuttle, krijgen we eerst een compleet veiligheidsfilmpje te zien. Als dat maar goed gaat. Dan kunnen we naar de shuttle. We stellen ons op in rijen van 10 om binnen te mogen. We gaan zitten en doen de riemen en beugels om. We krijgen nog een veiligheidsfilmpje. Vervolgens begint alles behoorlijk te trillen en wordt er afgeteld…en dan worden we afgeschoten. Even later bevinden we ons in de ruimte. We zweven even en komen dan weer veilig terug op aarde. Ik begrijp waarom we loszittende spullen niet mee kunnen nemen. Maar ik vraag me af of je dit daadwerkelijk voelt bij een echte lancering. Het trilt behoorlijk en je wordt wat heen en weer geschud door de G krachten, maar verder vond ik het wel meevallen.

Kennedy Space Center Kennedy Space Center

Na deze ervaring verkennen we het terrein verder. Er zijn een hoop raketten en andere ruimtevaartuigen te zien. Er zijn verschillende exposities. Daarnaast kun je een IMAX film bekijken in 3D. Maar helaas voor ons was de 3D functie kapot, dus we hebben gewoon de 2D film gezien. Ik heb niet onthouden welke film het was, want ik vond het behoorlijk aan de saaie kant. Daarna hebben we genoten van een heerlijke lunch. Vervolgens konden we de reis richting Miami Beach weer hervatten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.