Walt Disney World
Reizen

Florida, the Sunshine State!

Florida, The Sunshine State! De zuidelijkste staat van de Verenigde Staten waar altijd de zon schijnt. Dat is ten minste hoe die staat bekend staat. Maar iedere regel heeft een uitzondering. De laatste vijf dagen van de lange reis langs de oostkust van de VS breng ik door in Florida. Al bij het passeren van de staatsgrens tussen Alabama en Florida regent het flink. Welcome to Florida!

Gelukkig zijn het slechts buien die zo overwaaien. Het is ook wel lekker, gezien de tropische temperaturen. In dat opzicht is Florida de ideale vakantiebestemming.

Bellingrath Gardens

Voor we echt in Florida aankomen stoppen we in Mobile, Alabama bij Bellingrath Gardens. In dit tuinencomplex kan de echte tuinliefhebber zijn hart ophalen. Het is ook een oase van rust. Heel anders dan al die drukke steden, waar we inmiddels aan gewend zijn. Je kunt een kijken nemen in het landhuis, waar je terug gaat in de tijd. Alles is nog in originele staat hersteld. De oorspronkelijke familie was vervent porseleinverzamelaar en dat is te zien. De inrichting zou niet misstaan bij ‘Tussen kunst en kitsch’. Op het terrein rond het huis zijn verschillende soorten tuinen aangelegd met de mooiste bloemen en planten. Het is overal heerlijk rustig. Ik vond het mooi om te zien. Het was ook een fijne plek om weer even de benen te strekken.

Bellingrath Gardens

Pensacola

Als we helemaal zen zijn van ons tuinen bezoekje, gaan we door naar wat stoerder werk. Voor een korte pauze stoppen we bij de USS Alabama. Dit is een slagschip van de Marine die tijdens de tweede wereldoorlog gebruikt is. Daarnaast kun je hier oude legervliegtuigen en tanks bekijken. Voor de liefhebber heel interessant om te zien.

USS Alabama

Inmiddels zijn we alweer bijna drie weken onderweg. Maar het lijkt drie dagen. Zo snel gaat het voorbij. Voordat we echte helemaal naar het puntje van Florida afzakken, stoppen we nog in Pensacola voor een overnachting. Hier hebben we ook nog de gelegenheid om te zwemmen in de Golf van Mexico. We moeten wel nog even geduld hebben vanwege een zware regenbui, maar het wordt nog droog. We kunnen toch nog even genieten van een frisse duik. Voor zover die regen nog niet fris genoeg was. Veel meer dan dat heb ik van Pensacola eigenlijk niet gezien, maar je kunt er heerlijk zwemmen.

Orlando

Een van de hoogtepunten waar ik naar uit keek voor deze vakantie was Orlando. Niet vanwege de stad zelf, maar vanwege alle pretparken. We slapen in een hotel op International Drive. Dat is zo’n beetje wat de Strip voor Las Vegas is. In plaats van casino’s vind je in Orlando de pretparken. Vervelen doe je hier niet. Je hebt al een maand nodig om alle (water) pretparken te bezoeken. Slapen doen we in de International Palms, één van de vele overnachtings-gelegenheden. Het is ongetwijfeld ook niet één van de beste denk ik.

Dan de grote vraag, wat gaan we in dit pretpark walhalla doen? Gaan we naar een waterpretpark? Of naar Universal Studio’s of toch naar Seaworld. Gaan we eten in een restaurant met Dinner Show? Mogelijkheden genoeg. In het het kader van ‘nu we er toch zijn’ kan ik er eigenlijk niet om heen. Hoe leuk Universal Studio’s en Seaworld ook zijn, er is maar 1 pretpark waar het kind in mij echt heel erg graag heen wilde: Disney!

Magic Kingdom

In de hotels en langs de I-Drive heb je verschillende tentjes waar je entreekaartjes met korting kunt kopen voor verschillende parken. Ook voor Disney. Maar daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Je kunt een kortingskaart kopen als je als getrouwd stel een kaartje koopt. Ben je dat niet dan kom je voor korting in aanmerking als je 28 jaar of ouder bent. Helaas voor mij was ik 27 jaar en ongeveer 11 maanden dus geen korting voor mij. Dan maar de volle mep, maar het was wel elke cent waard!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.